REPLICA ONLINE CONSTANTA

20° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

1 Decembrie: Preşedintele Iohannis a decorat cadre sanitare, universităţi de medicină şi INSP

1 Decembrie: Preşedintele Iohannis a decorat cadre sanitare, universităţi de medicină şi INSP

Replica API 1 decembrie 2020 | 00:00 1140

Preşedintele Klaus Iohannis a decorat marţi, cu prilejul Zilei Naţionale a României, mai multe cadre cadre sanitare, universităţi şi Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP) pentru efortul depus în contextul măsurilor de combatere a pandemiei de COVID-19.

Klaus Iohannis

Curaj, responsabilitate, altruism sunt valori definitorii ale celor către care ne îndreptăm recunoştinţa astăzi, ca reper deosebit de speranţă şi solidaritate. În mod normal, sala aceasta ar fi fost neîncăpătoare dacă am fi avut posibilitatea să mulţumim tuturor celor care au contribuit la limitarea efectelor pandemiei şi la salvarea de vieţi. Vă rog să acceptaţi recunoaşterea oferită astăzi şi în numele colegelor şi colegilor de breaslă. Dumneavoastră, cei din linia întâi, luptaţi neobosit pentru viaţă, de multe ori cu riscul propriei siguranţe. Prin acţiunile dumneavoastră, scrieţi o istorie discretă, dar de netăgăduit, a onoarei şi demnităţii, construind o nouă realitate bazată pe încredere în unitate şi solidaritate. Prin dăruirea de sine şi prin dovada permanentă de simţ al datoriei, onoraţi vocaţia de medic, indiferent cât de periculos este mediul de lucru şi cât de dificil este să fiţi în prima linie. Dragostea dumneavoastră pentru viaţă şi semeni ne inspiră şi ne responsabilizează", a declarat preşedintele Iohannis la ceremonia care a avut loc la Palatul Cotroceni, scrie Agerpres.

El a afirmat că, în ciuda limitărilor apărute în actul educaţional, impuse de contextul epidemiologic, marile universităţi de medicină şi farmacie au continuat să depună eforturi pentru formarea profesioniştilor.

"Mulţi medici au depus eforturi supraomeneşti pentru a împăca, în această perioadă, calitatea de dascăl cu turele lungi de muncă în spitale", a spus Iohannis.

Şeful statului a arătat că modul în care medicii s-au pus în slujba luptei contra pandemiei este impresionant.

"Tot impresionant este şi modul în care cei care urmează să intre în această nobilă meserie au înţeles să urmeze valorile profesiei şi să devină voluntari în spital, pentru a suplimenta numărul de salvatori. Mobilizarea mediului universitar pentru a-şi ajuta colegii din spitale stă sub semnul solidarităţii şi este un model demn de urmat pentru noi toţi. Mă înclin cu recunoştinţă şi profund respect, în numele statului român, în faţa dumneavoastră!", a afirmat Iohannis.

Directorul general al INSP, Simona Pârvu, a îndemnat românii să respecte măsurile de protecţie sanitară.

"Cunoaştem foarte bine situaţia în care se află întreaga societate şi nu doar din statistici. Virusul SARS-CoV 2 nu ţine cont de vârstă, profesie sau demnitate publică. Avem colegi, prieteni, rude care au trecut prin boală, de aceea transmitem un îndemn tuturor românilor să fie solidari cu eforturile personalului medical şi să respecte măsurile de protecţie împotriva răspândirii bolilor", a spus ea.

În semn de "apreciere pentru implicarea şi profesionalismul de care au dat dovadă, pentru efortul important depus în contextul măsurilor de combatere a pandemiei COVID-19", şeful statului a conferit: Ordinul "Meritul Sanitar" în grad de Cavaler INSP, dr. Anghel Maria Nina (Moineşti), dr. Băloi Adelina (Timişoara), dr. Bărbat Marius-Teodor (Cluj-Napoca), dr. Botea Dragoş Florin (Oradea), as. med. pr. Casoni Maria-Elena (Târgu-Mureş), dr. Dacz Monika Erika (Oradea), dr. Florea Marc (Oradea), dr. Georgescu Corina Maria (Timişoara), dr. Gherman Ada Sonia (Cluj-Napoca), dr. Grigoraş Ioana (Iaşi), dr. Henţia Ciprian Adrian (Timişoara), dr. Lupse Mihaela Sorina (Cluj-Napoca), dr. Pascal Ema-Raluca (Reşiţa), as. med. pr. Pop Alexandra-Angela (Oradea), dr. Sandu Monica Andreea (Bucureşti) şi dr. Suciu Alin Aurel Raul (Oradea); medalia "Meritul Sanitar" clasa a III-a as. med. Bordianu Gabriela-Ioana (Bacău).

De asemenea, în semn de "recunoştinţă pentru calitatea procesului educaţional şi a excelenţei academice, pentru efortul important depus în contextul măsurilor de combatere a pandemiei COVID-19", preşedintele Klaus Iohannis a conferit Ordinul "Meritul Sanitar" în grad de Cavaler: Universităţii de Medicină şi Farmacie "Carol Davila" din Bucureşti, Universităţii de Medicină şi Farmacie "Iuliu Haţieganu" din Cluj-Napoca, Universităţii de Medicină şi Farmacie "Grigore T. Popa" din Iaşi, Universităţii de Medicină şi Farmacie "Victor Babeş" din Timişoara, Universităţii de Medicină, Farmacie, Ştiinţe şi Tehnologie "George Emil Palade" din Târgu Mureş şi Universităţii de Medicina şi Farmacie din Craiova.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Pe listele alea or fi si cei care nu dau asistenta corecta pacientilor, unii murind din cauza asta ?
1
0
werner prostanul
1
0
Am dat dispozitie sa fie decorata si femeia pe care o regulez eu de mult.Ea se numeste Gabriela Cenusa.Ce buna pasarica ai Gaby mai inebunit la pat moldoveanca de la Vaslui
0
0
vrem sa stim si coloneii avansati la gradul de generali sa vedem pe cate procente mizeaza la alegeri de la servicii.
2
0
La parade se dau patrioti decoreaza toti APV-isti frecatori de menta pe pensii speciale iar in rest fura la 5 maini.
3
1

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367