REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
21.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

10 ani fără Jean Constantin. Copilul de suflet al actorului are grijă de „Caliopi”, celebra barcă a lui Ismail

10 ani fără Jean Constantin. Copilul de suflet al actorului are grijă de „Caliopi”, celebra barcă a lui Ismail

Replica API 27 mai 2020 | 00:00 2745

Pe 26 mai 2010 se stingea regele comediei de pe micul ecran. Jean Constantin dăinuie și acum în amintirile și în inimile oamenilor, prin intermediul nenumăratelor filme în care a jucat cu talent uriaș. Astăzi, la zece ani de la moartea maestrului, Ionuț Galani îi aprinde o lumânare celui care i-a lăsat ca moștenire barca sa de suflet, Caliopi, scrie click.ro.

Jean Constantin

Foto: cinemagia.ro

Jean Constantin, pe numele său real Constantin Cornel Jean, a fost considerat "maestrul comediei" sau "un actor român de film, estradă, radio, televiziune, scenă, voce și vodevil, care a excelat în roluri comice" așa cum este descris pe site-urile de filme. Ismail din "Toate pânzele sus", Patraulea din "B. D."-uri și alte zeci de roluri i-au adus renume și adulația fanilor. Născut la Techirghiol, cu rădăcini grecești din partea mamei născute la Salonic, "Jenică", așa cum îl alintau colegii, a jucat în peste 80 de filme și a fost nelipsit de la Revelioanele pe care le savuram în anii comunismului.

Pe data de 26 mai 2010, după 57 de ani de activitate, Jean Constantin s-a stins. Avea 83 de ani, iar problemele de la inimă i-au adus sfârșitul. Au rămas în urma lui multe amintiri frumoase, respectul colegilor de breaslă, filme bune difuzate și acum pe posturile de televiziune, dar și obiecte cu valoare sentimentală.

Este vorba despre o barcă, pe care maestrul o botezase pe-atunci "Caliopi", ca pe mama sa. Caliopi există și astăzi și a fost moștenită de artistul Ionuț Galani, băiatul "de suflet" al lui Jean Constantin, pe care îl știa de pe vremea când era copil.

Ionuț Galani

"Barca are o valoare sentimentală pentru mine. Mi-a lăsat-o mie pentru că eu eram pentru marele actor ca şi copilul său. Iniţial, m-am gândit să o reabilitez şi să o expun în Portul Tomis, acolo unde o ţinea Jean, dar apoi m-am gândit că este mai bine să o duc pe Lacul Siutghiol şi să mă plimb cu ea până la Insula Ovidiu“, a mărturisit, pentru adevarul.ro, Ionuţ Galani. A dus-o la Tulcea, unde barca de patru locuri şi cu un motor de 50 cai putere a devenit sigură pentru a fi lansată la apă.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ma intreb ce ura va determina sa vorbiti asa? Acel personaj care l face actoras de mana a doua si care este probabil imbuibat de vizionari de filme cu actori de prim rang (americani desigur) si care uita perioada in care a jucat marele actor si mai ales dupa ce scenarii, ar trebui sa stea in banca lui! Si ca sa parafrazez un alt mare actor, "Inteligenta este o cale pe care nu o vei apuca niciodata!" Respect tata Jean si multumim pentru bucuria care ne ai adus o in perioada aceea trista!
0
0
Sanchi Nea Jean si hop apare si baiatul lui Dumi Galani,tasu personaj interesant cu legaturi destul de ...ciudate,de la meserie sau nu...oricum nu conteaza.Ceea ce conteaza e vrajala voastra de ziar de zahana.Asa functioneaza manipularea mediatica,vrei sa faci reclama cuiva?te legi de ceva si duci subiectul spre acel personaj care ti a dat banul?Valabil si pentru variantele de manipulare TV si Radio?
3
2
de la o posta constantene. O fraza, atat ti-a trebuit sa te dai de gol. Ia-ti-l pe submediocrul asta de jenel, leagati-l de gat si arunca-te in mare. Auzi la ei, regele comediei, penibilul asta, taraie buca jenel, linge blide, vai de pla lui de sluga saraca. Un anti-exemplu, un parazit social, un actoras de mana a doua, asta e jenel
3
7
Monstrul sacru al comediei romanesti.
8
1

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102