REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.8° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.8° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

10 dispariții de minori de pe plaje. Tu știi unde e copilul tău?

10 dispariții de minori de pe plaje. Tu știi unde e copilul tău?

Replica API 7 august 2020 | 00:00 1230

Cu toții știm că vacanța la mare este un moment de relaxare, atât pentru copii, cât și pentru adulți. Însă ceea ce nu pot uita părinții este faptul că cei mici au nevoie constantă de supraveghere, pentru că o secundă de neatenție sau ignoranță se poate transforma într-un eveniment negativ.

Aveți idee câți copii se pierd pe plajele de pe litoralul românesc? De la începutul sezonului estival și până în prezent, doar la nivelul Poliției stațiunii Mamaia au fost primite 10 sesizări de dispariții de minori de pe plaje.

Atunci când stau de vorbă cu polițiștii, majoritatea părinților au aceeași explicație: „Doar o secundă am întors capul”. Din nefericire, acea secundă poate avea un impact negativ pentru copilul care, odată pierdut, se trezește într-o mare de oameni necunoscuți.

Pentru preîntâmpinarea unor astfel de incidente nefericite, polițiștii constănțeni vă sfătuiesc să aveți mare grijă de copiii dumneavoastră, iar în momentul în care veniți în vacanță la mare, să vorbiți cu aceștia despre cum ar trebui să procedeze în cazul în care se pierd pe plajă.

"Astfel, în cazul în care se rătăcesc, învățați-i pe cei mici să meargă la polițiști, jandarmi, pompieri sau salvamari pentru a le cere ajutorul. O altă idee ar fi să le atașați o brățară care să conțină numele și/sau numărul dumneavoastră de telefon sau măcar să rețină aceste informații, care sunt esențiale pentru identificarea lui. De asemenea, discutați cu aceștia să nu intre în panică și să nu se îndepărteze de locul în care se află. Nu permiteți ca vacanța dumneavoastră să se transforme într-o amintire neplăcută!", vă sfătuiesc reprezentanții IPJ Constanța.

S.H.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367