REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

10 greșeli care îți îngrașă părul și ce presupune un tratament pentru păr gras

10 greșeli care îți îngrașă părul și ce presupune un tratament pentru păr gras

Replica API 26 noiembrie 2020 | 00:00 1906

Părul tău se îngrașă foarte repede și simți nevoia să îl speli zilnic? Ei, bine, specialiștii susțin că de vină pentru îngrășarea rapidă a părului sunt mai multe greșeli pe care le comitem fără să ne dăm seama.

Îngrășarea rapidă a părului nu numai că te face să îți speli podoabă capilară mai des decât este nevoie, uscând astfel scalpul, însă îți poate cauza și apariția unor coșuri, pentru că sebumul în exces de la nivelul rădăcinii părului ajunge pe pernă pe care dormi, iar apoi pe ten, scrie doc.ro.

Iată care sunt cele mai frecvente greșeli care îngrașă părul, pentru a le putea evita:

1. Îți speli părul excesiv – În mod paradoxal, spălarea excesivă a podoabei capilare poate accelera procesul de îngrășare a părului. Asta pentru că spălarea îndepărtează uleiurile naturale secretate de pielea capului, determinând astfel producerea în exces a sebumului, cu scopul de a-l înlocui pe cel îndepărtat prin spălare. Evita spălarea zilnică a părului, iar pentru a reuși acest lucru poți folosi, măcar la început, un șampon uscat.

2. Nu șamponezi suficient – Și șamponarea insuficientă poate cauza îngrășarea rapidă a părului, asta pentru că sebumul nu este îndepărtat complet în timpul spălării, ceea ce înseamnă că, la uscare, părul va fi deja gras la rădăcină. Așadar, asigură-te că folosești suficient șampon și că masezi părul la rădăcină în timpul spălării, folosind mișcări blânde.

3. Nu folosești balsamul de păr așa cum ar trebui – Părul tău are nevoie de hidratare, mai ales dacă îl vopsești în mod regulat sau folosești aparate de coafat cu aer cald, însă dacă aplici balsamul în mod greșit, riști că părul să se îngrașe rapid. Balsamul de par trebuie întotdeauna aplicat pe vârfuri, niciodată la rădăcina.

4. Clătești părul cu apă fierbinte – Părul trebuie întotdeauna clătit cu apă călduță, poate chiar rece. Apă fierbinte deshidratează pielea, determinând astfel producerea în exces de sebum, cu scopul de a hidrata scalpul.

5. Folosești șampon uscat în exces – Șamponul uscat te poate ajută să amâni spălarea podoabei capilare cu o zi, însă dacă este folosit în exces, el poate deshidrata scalpul, stimulând astfel producția de sebum.

6. Îți îndrepți părul cu placa în fiecare zi – Placa de îndreptat părul poate fi și ea responsabilă pentru îngrășarea rapidă a scalpului. Părul foarte drept stă lipit de scalp, intrând astfel în contact cu sebumul mai mult decât părul ondulat, care păstrează distanță de pielea capului.

7. Nu cureți ustensilele cu care te coafezi – Peria de par, placă de îndreptat părul sau ondulatorul trebuie curățate după fiecare utilizare. Altfel, sebumul și produsele de styling se vor acumula la suprafață acestora, iar apoi vor ajunge pe par, îngrășându-l rapid.

8. Îți treci degetele prin păr prea des – Persoanele care au tendința de a-și trece degetele prin par și de a folosi mâinile pentru aranjarea șuvițelor au părul mai gras pentru că murdăria și uleiurile naturale de la suprafață palmelor ajung în podoabă capilară.

9. Îți perii părul prea des – Și pieptănatul excesiv al podoabei capilare poate determina îngrășarea părului la rădăcină, întrucât stimulează glandele sebacee, sporind producția de uleiuri naturale la rădăcina firelor de par.

10. Folosești produse care oferă strălucire părului – Lacul de păr, dar și alte produse care îți asigura o podoabă capilară strălucitoare, accelerează procesul de îngrășare a părului, întrucât conțin ingrediente care formează depozite la nivelul scalpului.

Ce presupun unele tratamente pentru părul gras

Medicul dermatolog îți va spune că trebuie să folosești produse cu o formulă specială, potrivită pentru un par uleios. Dacă șamponul pe care îl folosești în mod uzual nu îți rezolva problema părului gras, încearcă un șampon clarifiant, care are în compoziție substanțe active mai puternice care curată podoabă capilară. Acest tip de șampon ajută la îndepărtarea uleiurilor și sebumului, astfel încât să ai un par curat.

O altă regulă de care este bine să ții cont este cea legată de ingredientele din șampoane: evita, așadar, produsele cu silicon. Multe produse de îngrijire, printre care șampoanele, balsamul de par, cremele și produsele de styling sunt fabricate având în compoziție silicon, pentru a netezi părul și pentru a-i da podoabei capilare o strălucire aparte. Substanțele chimice din "familia" siliconului se pot acumula în par și îl pot face să arate murdar, uleios și fără volum.

Dacă ești adepta remediilor din natură, poți încerca la ține acasă anumite tratamente pentru părul gras:

Curată părul în profunzime cu aloe vera - Acest remediu pe care îl poți testa acasă este la îndemână ta, mai ales în lunile de vara. Aloe vera este o masca excelență pentru părul și scalpul tău, pentru că îndepărtează excesul de uleiuri și sebum, lupta cu depunerile de produse de styling din podoabă capilară, calmează pielea scalpului și protejează firele de par. La final, vei avea un par moale și sănătos.

Hrănește-ți podoabă capilară în profunzime cu uleiul de cocoș - Și scalpul tău are nevoie de îngrijire, chiar dacă ai un par uleios, gras. Așa că dată viitoare când te speli pe cap, poți încerca un tratament cu ulei de cocoș. Acest tratament ajută la îndepărtarea uleiului de pe scalp și de la rădăcina firelor de par, iar în același timp îți hidratează în profunzime podoabă capilară.

Clătește părul cu oțet de mere diluat - Iată un alt beneficiu al oțetului de mere: atunci când este diluat în mod corespunzător, o soluție făcută din oțet de mere și apă te poate ajută să îndepărtezi depunerile de produse de styling și de murdărie, echilibrează pH-ul de la nivelul scalpului și reduce încrețirea nedorită a firelor de par.

Șamponează-ți podoaba capilară cu ulei din arbore de ceai - Un studiu a constatat că uleiul de arbore de ceai (cu proprietăți antibacteriene renumite) ameliorează mătreață, reduce mâncărimile de pe scalp și ameliorează părul uleios. Caută un șampon care să conțină în formulă să ulei de arbore de ceai, pentru că dacă ai un produs cu acest ingredient activ, vei observă imediat efectele.

Aplică hamamelis (nucul vrăjitoarelor) - O poțiune făcută din plantă numită hamamelis este surprinzător de utilă pentru părul uleios. Nucul vrăjitoarelor poate calmă mâncărimile scalpului, închide porii care produc în exces sebum și uleiuri, reduce inflamația cauzată de mătreață, echilibrează nivelul pH-ului. Hamamelis are o acțiune blanda, așa că poate fi folosită chiar și pe scalpul sensibil.

Cum folosești oțetul de mere pentru a-ți clăti părul?

Poți prepară foarte simplu o soluție din oțet de mere. Amesteci câteva linguri de oțet de mere cu apă. După ce șamponezi părul și după ce aplici balsamul și clătești bine, torni amestecul de oțet și apă peste podoabă capilară, distribuind cantitatea pe tot părul, insistând pe zona scalpului. Lași soluția să acționeze câteva minute și apoi clătești părul.

Tratament cu ulei de cocos, în loc de balsam

Poți folosi uleiul de cocos în mai multe moduri, iar unul dintre acestea este pe post de înlocuitor al balsamului de par. Șamponează-ți părul așa cum faci în mod normal și apoi aplică o cantitate mică de ulei de cocoș pe par, trecând pieptănul printre șuvițe, însă nu de la rădăcină, ci mai mult spre vârfuri. Cantitatea de ulei de cocos folosită va depinde de lungimea și de tipul părului tău.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218