REPLICA ONLINE CONSTANTA

17° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

100 de mii de petarde aduse din Bulgaria, pentru a fi vândute în România, confiscate de oamenii legii

100 de mii de petarde aduse din Bulgaria, pentru a fi vândute în România, confiscate de oamenii legii

Replica API 9 decembrie 2012 | 00:00 1970

La data de 8 decembrie a.c., poliţiştii Serviciului Arme Explozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Giurgiu, împreună cu poliţiştii de frontieră din cadrul Biroului de Combatere a Migraţiei Ilegale şi Infracţionalităţii Transfrontaliere de la Serviciul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Giurgiu, au acţionat în Punctul de trecere a frontierei Giurgiu - Rutier, în zona şi pe căile de comunicaţii adiacente, pentru depistarea persoanelor care încalcă normele legale privind deţinerea şi transportul articolelor pirotehnice.

În jurul orei 6.00, pe Drumul Naţional 5 A, între localităţile Giurgiu şi Oinacu, a fost depistată o autospecială, condusă de un cetăţean bulgar, de 32 ani, din oraşul Ruse, Republica Bulgaria, cu privire la care existau suspiciuni că transportă ilegal articole pirotehnice.

În urma verificării autovehiculului, poliţiştii au găsit 100.200 petarde din clasa a II- a, transportate fără documente de provenienţă şi fără ca şoferul să fie autorizat să efectueze operaţiuni cu astfel de bunuri. Conducătorul auto a declarat că a achiziţionat obiectele pirotehnice din oraşul Ruse, Bulgaria şi urma să le comercializeze într-un complex comercial din municipiul Giurgiu.

Bunurile, în valoare de aproximativ 1.000 lei, au fost ridicate în vederea confiscării.

În jurul orei 15.00, în Punctul de trecere a frontierei Giurgiu Rutier, pe sensul de intrare în ţară, a fost depistat un conducător auto, de 55 ani, din Bucureşti, care transporta în autoturism 123 articole pirotehnice ( baterii de rachete cu mai multe focuri, petarde, etc., de diferite forme şi mărimi), în valoare de aproximativ 360 de lei. Cel în cauză a declarat că le-a achiziţionat dintr-un supermarket şi un bazar din oraşul Ruse, Republica Bulgaria şi intenţiona să le folosească în scop personal, pe timpul sărbătorilor de iarnă.

Cei doi suspecţi sunt cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunii de deţinere, transport ilegal de articole pirotehnice şi contrabandă calificată.

Poliţiştii vor desfăşura în continuare astfel de activităţi pentru prevenirea introducerii în ţară şi comercializării articolelor pirotehnice, pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă civică, precum şi pentru prevenirea producerii unor accidente sau pagube materiale pe fondul folosirii necorespunzătoare sau ilegale a obiectelor artizanale şi de distracţie pe bază de amestecuri pirotehnice şi a folosirii ilegale a acestora.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218