REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.3° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
9.3° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

133 de ani de la reintegrarea Dobrogei în patria mamă

133 de ani de la reintegrarea Dobrogei în patria mamă

Replica API 18 noiembrie 2011 | 00:00 231

Palaz: "Sunt şi prefect şi machidon şi lipovean, sunt orice este nevoie pentru o bună convieţuire în judeţul Constanţa"

Palaz: "Sunt şi prefect şi machidon şi lipovean, sunt orice este nevoie pentru o bună convieţuire în judeţul Constanţa"

Cu ocazia împlinirii a 133 de ani de la reintegrarea Dobrogei în patria mamă, Instituţia prefectului Judeţului Constanţa organizează o serie de manifestări care au ca rol prezentarea unor programe de către diferitele comunităţi care convieţuuiesc în Constanţa. "Este pentru prima dată când organizăm acest program împreună cu minorităţile. Trebuie să recunoaştem că judeţul Constanţa este un mozaic din acest punct de vedere. Da, sunt şi prefect şi machidon şi lipovean, sunt orice este nevoie pentru o bună convieţuire în judeţul Constanţa. Nu sunt eu cel care a inventat acest concept, dreptul îi aparţine, după cum bine ştim cu toţii, lui Remus Opreanu. Pentru a realiza aceste manifestări, am făcut apel către toate comunităţile. Mă bucură faptul că majoritatea au acceptat invitaţia de a-şi prezenta un program. Sperăm că până la sfârşitul anului să ne mai implicăm în astfel de proiecte, dar toate la timpul lor", a declarat Claudiu Iorga-Palaz, prefectul Constanţei.

La data de 23 noiembrie 1878 a avut loc reinstalarea Administraţiei Româneşti şi a Armatei Române în Constanţa, prilej pentru desfăşurarea acţiunilor mai sus prezentate. Prima manifestare va avea loc pe data 21 noiembrie când se va prezenta vernisajul expoziţiei Cazinoului din Constanţa, când va avea loc şi un concurs de reportaje "Dobrogea văzută prin ochii viitorilor jurnalişti", la care va participa Universitatea Ovidius, Facultatea de Litere, Catedra de Jurnalism. Până pe data de 25 noiembrie se vor desfăşura numeroase evenimente organizate de Asociaţia Tinerilor Lipoveni Constanţa, Comunitatea Elenă "Elpis", Uniunea Democrată a Tătarilor Turco-Musulmani din România cât şi de Uniunea Armenilor din România, sucursala Constanţa. Ceo prezenţi vor avea parte de programe artisitce, expoziţii cât şi numeroase surprize. "Toată această acţiune este foarte bine creionată pentru a evidenţia ceea ce a început Remus Opreanu. Convieţuirea diferitelor etnii din Constanţa poate fi un exemplu pentru toată ţara. Universitatea Ovidius este şi ea un exemplu de convieţuire dintre studenţi şi cadre didactice de diferite etnii", a declarat Victor Ciupină, rectorul Universităţii Ovidius. Tot acest eveniment este organizat de Instituţia Prefectului Judeţului Constanţa, în parteneriat cu Universitatea Ovidius, Inspectorul Şcolar Judeţean Constanţa, Ordinul Arhitecţilor din România-Filiala Dobrogea, Asociaţia Tinerilor Lipoveni Constanţa, Comunitatea Elenă "Elpis" Constanţa, Uniunea Democrată a Tătarilor Turco-Musulmani din România şi Uniunea Armenilor din România - Constanţa. Toţi cei interesaţi sunt aşteptaţi luni, 21 noiembrie, orele 10.00, în incinta prefecturii, la sala "Remus Opreanu".

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614