REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.1° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
18.1° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

134 de percheziţii, la Constanţa şi în alte judeţe: mai mulţi indivizi au fost încătuşaţi

134 de percheziţii, la Constanţa şi în alte judeţe: mai mulţi indivizi au fost încătuşaţi

Replica API 8 martie 2014 | 00:00 945

Cei şase indivizi, reţinuţi în urma celor 134 de percheziţii derulate în mai multe judeţe, între care şi Constanţa, au fost arestaţi. Este vorba despre Florin Iscru, din Bucureşti, Daniel Poliect, din tulcea, Bogdan Alexandru Stănescu, din Piteşti dar cu domiciliul în Bucureşti, Lucian Timofanivici, din Tulcea dar cu domiciliul în Bucureşti, Ion Neagu, din Bucureşti, şi Remus Dimulescu, din Târgovişte, dar domiciliat în Focşani, care s-au ales cu 30 de zile de arest preventiv, ultimii doi în lipsă, potrivit Tribunalului Ialomiţa.

"Admite propunerea Parchetului de pe lângă ÎCCJ-DIICOT-Biroul Teritorial Ialomiţa. Dispune arestarea preventivă a inculpaţilor Iscru Florin, Poliect Daniel, Stănescu Bogdan Alexandru, Timofanovici Lucian. Dispune arestarea preventivă a inculpaţilor Neagu Ion, Dimulescu Remus, pe o durată de 30 de zile de la data prinderii", potrivit portalului instanţelor de judecată. Însă, cei şase au şi contestat decizia. Reamintim că în data de 5 martie 2014 a fost efectuat un număr de 134 percheziţii domiciliare, în cadrul unei acţiuni privind destructurarea unui grup infracţional organizat, specializat in executarea de activităţi de evaziune fiscală şi spălare a banilor.

De asemenea, şi la Constanţa au avut loc mai multe percheziţii, la sediile unde se cunoştea că ar exista firmele fantomă. În cauză, există suspiciunea rezonabilă că, în perioada 2010 - 2011, suspecţii au acţionat în mod coordonat prin executarea unor activităţi specifice evaziunii fiscale, concretizate în evidenţierea, in actele contabile ale mai multor societăţi comerciale a unor cheltuieli fictive, scopul urmărit fiind diminuarea bazei de impozitare şi a TVA de plată, activitatea descrisă fiind dublată de transferuri succesive ale sumelor de bani pretins a reprezenta contravaloarea operaţiunilor nereale astfel evidenţiate, în scopul ascunderii originii lor ilicite. În circuitul fraudulos astfel conceput erau implicate societăţi comerciale cu comportament specific entităţilor economice de tip "fantomă", deţinute şi coordonate de membrii grupului. Sumele de bani vehiculate în conturile societăţilor utilizate pentru a crea o aparenţă de veridicitate relaţiilor comerciale declarate, erau in final fie retrase in numerar, fie virate in conturile membrilor grupului infracţional. Valoarea prejudiciului estimat depaseste suma de 2,5 milioane euro.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218