REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Mar., 16 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6701
17.4° Constanța Marți, 16 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6701
 

150.000 de sticle de agheasmă sunt pregătite de Arhiepiscopia Tomisului pentru Bobotează

150.000 de sticle de agheasmă sunt pregătite de Arhiepiscopia Tomisului pentru Bobotează

Replica API 4 ianuarie 2018 | 00:00 797

IPS Teodosie

Arhiepiscopia Tomisului, prin vocea lui IPS Teodosie, a anunțat că de Bobotează vor fi date credincioșilor 150.000 de sticle de agheasmă. Ceremonia de sfințire a apei din butoaiele trase de boi și măgari va avea loc de pe 6 ianuarie, pe faleza Cazinoului, iar apa sfințită va ajungea în toate bisericile din municipiu.

„Am petrecut cu bine Sfintele Sărbători de Crăciun, Anul Nou și Sfântul Vasile. Iată că ne pregătim de Bobotează! Anul acesta, Boboteaza este fără ger, dar este cu apă multă. Noi vrem ca această sărbătoare să o pregătim așa cum se cuvine. Ne-am pregătit cu 150.000 de sticle de agheasmă. Acum se etichetează și, sigur, vineri de dimineață, în Ajunul Bobotezei, vom începe slujba imediat după ora 05:00 dimineața, ca la ora 07:00 să fim în privorul Catedralei să sfințim butoaiele de agheasmă.

Am adus încă patru butoaie mai mari decât toate pe care le avem ca să putem să sfințim apa o singură dată pentru tot ce se va îmbutelia. Avem voluntari care vin să ne ajute, armata ne ajută în ziua de ajun și în ziua de Bobotează. La fel și Jandarmeria. De aceea ne bucurăm de fii duhovnicești cei mai harnici și dornici să participe la sărbătoare. Și în anul acesta vom avea tradiționalul mers cu carele cu butoaiele, trase de boi și măgari, ca să sfințim apa la malul mării, lângă Cazino.

Acolo va fi crucea cu sticlele de agheasmă pe care le vom duce pe 5 ianuarie, în ajun, și de unde vor primi credincioșii în ziua de Bobotează. De asemenea, carele cu boi vor duce agheasmă și prin oraș. Vor fi întâmpinate de credincioși pe drum. Preoții care vor însoți carele vor stropi cu agheasmă pe credincioșii care vor veni.

Sărbătoarea această cosmică, atât de bogată în daruri, sperăm să ne aducă și nouă un început de an plin de lumină și de bucurie sfântă, care să ne țină până la sfârșitul anului, după ce am avut începutul cu sărbătoarea Sfântului Vasile, cu urările de an nou ca un semn de milostivire și binecuvântare a lui Dumnezeu și, iată, cu numele pe care noi l-am primit de la cel ce este Mântuitorul nostru, în ziua cea dintâi a anului.

Vă doresc tuturor ca Boboteaza să vă fie zi plină de lumină, de credință, de înțelepciune, de belșug în daruri sfinte, și fiecare dintre noi să sărbătorim această sărbătoare a arătării Domnului, să ni se arate și nouă în sufletul și inima noastră, să simțim sfințenia care coboară prin Duhul Sfânt care înnoiește aceste daruri ale Bobotezei și să rămânem tot anul tari în credință, neîndoielnici în nădejde, iertători și iubitori de Dumnezeu și de semenii noștri. La mulți ani!”, a spus IPS Teodosie.

Claudia CORBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ucis cu bata in piata Ovidiu borfasul!
2
0
Du-te dupa Mazare . Iti face acolo o mega biserica cu turnulete , beculete ... acolo o sa ai multiiii enoriasi . Hai mai gandeste-te .
2
2

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369