rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 23 ianuarie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

17 remedii pentru dureri de urechi

Durerile de urechi pot fi deranjante, dar nu toate infecțiile urechii sunt bacteriene sau necesită medicamentație. De fapt, îți poți a calma durerile de urechi mai puțin severe sau poți reduce durerea cu ajutorul unor remedii simple pe care le poți încerca acasă!

Sursă foto: Shutterstock

Deși ai putea crede că durerile de urechi sunt doar o neplăcere minoră, acestea pot provoca, uneori, dureri cu adevărat supărătoare. Durerile de ureche pot fi atât de insuportabile, încât să-ți fie dificil să dormi, să mănânci sau să faci orice altceva, scrie doc.ro.

Cauze dureri de urechi

Infecțiile urechii sunt cea mai frecventă cauză a durerii de urechi. Când urechea se infectează, inflamația și acumularea de presiune provoacă dureri care pot fi resimțite intens.

Pacienții care se confruntă cu infecții ale urechii au adesea alte simptome, cum ar fi presiune la nivelul sinusurilor sau durerea în gât, deoarece infecțiile din zonele din apropiere pot afecta urechea.

O infecție a urechii poate fi, de asemenea, o afecțiune de sine stătătoare. Majoritatea infecțiilor urechii sunt bacteriene, nu virale.

Alte afecțiuni pot provoca, de asemenea, dureri la urechi, precum:

• Durerea specifică care poate fi de la infecții sau inflamații în altă parte a corpului. De exemplu, o durere de dinți poate provoca dureri de urechi.

• Bolile cronice, care includ disfuncția articulației temporomandibulare;

• Infecțiile pielii, dacă sunt în sau în jurul urechii;

• Reacțiile alergice cauzate de diverși factori, cum ar fi săpun, șampon sau cercei;

• Apa, care poate provoca dureri de urechi, dacă este prinsă în ureche;

• Presiunea – schimbările de altitudine pot afecta presiunea din urechi.

Remedii dureri de urechi

1. Analgezicele fără prescripție medicală

Academia Americană de Pediatrie (AAP) sugerează analgezice fără prescripție medicală, precum ibuprofenul și acetaminofenul pentru a controla durerea asociată cu un tip de infecție dureroasă a urechii numită otită medie acută.

Aceste medicamente pot ajuta, de asemenea, la scăderea febrei.

Discută cu medicul despre doza potrivită pentru copii. Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente (FDA) recomandă părinților să discute cu un medic înainte de a administra medicamente fără prescripție medicală unui copil sub 2 ani.

Este important să reții că nu este sigur să administrezi aspirină bebelușilor și copiilor mici, din cauza riscului unei afecțiuni care poate pune viața în pericol, numită sindromul Reye.

În plus, aceste medicamente pot provoca reacții adverse grave la bebeluși și copiii mici.

2. Compresele reci sau calde

Oamenii folosesc adesea pachete de gheață sau comprese calde, cum ar fi un tampon de încălzire sau o cârpă umedă, pentru a calma durerea. Același lucru se poate face și pentru durerile de urechi. Această metodă este sigură atât pentru copii, cât și pentru adulți.

Pune punga de gheață sau compresa caldă peste ureche și alternează între cald și rece după 10 minute. Dacă preferi fie rece, fie cald, poți folosi o singură compresă.

3. Uleiul de măsline

Folosirea uleiului de măsline pentru durerile de urechi este un remediu popular. Nu există dovezi științifice solide care să demonstreze că picăturile de ulei de măsline în canalul urechii pot calma durerea de ureche.

De aceea, este necesar să discuți mai întâi cu medicul, în special în cazul copiilor.

Asigură-te, totodată, că atunci când apelezi la această metodă uleiul de măsline nu este mai cald decât temperatura corpului tău folosind un termometru. În caz contrar, îți poți arde timpanul.

4. Chiropractica

Dacă mergi la chiropractician s-ar putea să descoperi că îți poate calma durerea de urechi la fel de mult ca durerea de spate.

Chiropractica este o abordare alternativă a sănătății care caută să reducă durerea și alte afecțiuni medicale lucrând cu mușchii și oasele. Se crede că durerea de urechi poate fi cauzată de nealinierea oaselor superioare a gâtului. Un chiropractician te poate ajuta aducând aceste oase înapoi „în linie”și reducând durerile de urechi.

Cu toate acestea, unii specialiști avertizează că nu au existat studii clinice pe termen lung care să asocieze tratamentul chiropractic cu reducerea durerii de ureche.

5. Masajul

Masajul blând poate ajuta la durerile de urechi care iradiază din maxilar sau dinți sau care provoacă o durere de cap.

Poți masa zona sensibilă, precum și orice mușchi din jur. De exemplu, dacă te doare zona din spatele urechii, încearcă să îți masezi mușchii maxilarului și gâtului.

Masajul poate ajuta, de asemenea, la durerea unei infecții a urechii. Aplică presiune începând chiar în spatele urechilor mergând în jos, pe zona gâtului. Repetă această mișcare și pe partea din față a urechilor.

Acest tip de masaj poate ajuta la scurgerea excesului de lichid din urechi și poate preveni agravarea durerii de urechi.

6. Dormi fără a pune presiune pe ureche

Unele poziții de somn vor agrava durerea cauzată de infecțiile urechii, în timp ce unele pot ajuta la ameliorarea acesteia. Dormi cu urechea afectată ridicată, în loc să o ții în jos, spre pernă.

De asemenea, puteți dormi cu capul ridicat folosind perne suplimentare.

7. Exercițiile pentru gât

Unele dureri de urechi sunt cauzate de presiunea din canalul urechii. Anumite exerciții pentru gât pot fi folosite pentru a reduce această presiune. Exercițiile de rotație a gâtului sunt deosebit de benefice.

Urmează acești pași pentru a efectua exerciții de rotație a gâtului:

• Stai drept, cu ambele picioare pe pământ.

• Rotește încet gâtul și capul spre dreapta până când capul este paralel cu umărul.

• Rotește capul în sens invers, până când capul este paralel cu umărul stâng.

• Ridică-ți umerii ca și cum ai încerca să-ți acoperi urechile cu aceștia.

• Fă aceste mișcări încet, numărând până la cinci și apoi relaxează-te.

8. Ghimbirul

Ghimbirul are proprietăți antiinflamatorii naturale care pot ajuta la calmarea durerilor de urechi. Aplică suc de ghimbir (ghimbir mărunțit în ulei de măsline încălzit și strecurat), în jurul canalului urechii externe. Nu-l pune direct în ureche!

9. Usturoiul

Usturoiul are atât proprietăți antibiotice, cât și de calmare a durerii. Înmoaie usturoiul zdrobit timp de câteva minute în ulei de măsline sau susan cald. Strecoară usturoiul și aplică uleiul în canalul urechii.

10. Ceapa

La fel ca usturoiul, ceapa poate ajuta la combaterea infecțiilor și poate reduce durerea.

Încălzește o ceapă în cuptorul cu microunde timp de un minut sau două. Apoi, strecoară lichidul și aplică câteva picături pe ureche. Poți să te întinzi timp de 10 minute, iar după aceea să lași lichidul să curgă din ureche. Repetă acest lucru după cum este necesar.

11. Suptul

Suptul poate ajuta la reducerea presiunii în trompele lui Eustachio, oferind o oarecare senzație de ușurare.

Bebelușii care alăptează se pot simți mai bine atunci când sunt alăptați cât mai des posibil. Adulții și copiii pot suge bomboane.

12. Laptele matern

Laptele matern are proprietăți antimicrobiene. Unele cercetări sugerează că laptele matern al unei mame se schimbă în funcție de microbii la care este expus copilul.

Aceasta înseamnă că laptele matern este cel mai eficient la bebeluși. Cu toate acestea, unele surse sugerează că laptele matern poate ajuta chiar și adulții. Bebelușii ar trebui să continue să fie alăptați. Copii și adulții pot aplica locală lapte matern pentru durerile de urechi. Aceștia pot încerca să picure puțin lapte matern în fiecare ureche și să repete aplicarea la fiecare câteva ore, după cum este necesar.

13. Peroxidul de hidrogen

Peroxidul de hidrogen (apa oxigenată) a fost folosit ca remediu natural pentru durerile de urechi de mulți ani. Pentru a utiliza această metodă de tratament. Introdu 5-10 picături de peroxid de hidrogen în urechea afectată. Întinde-te pe o parte timp de aproximativ 10 minute, cu urechea dureroasă în sus. Apoi scurge lichidul într-o chiuvetă. La final clătește-ți urechea cu apă rece, curată, distilată.

Nu te îngrijora în privința bulelor care se formează în ureche, deoarece acest lucru te poate ajuta să scoți ceara din urechi.

14. Guma de mestecat

Dacă ai dureri de urechi care au apărut în timpul sau după călătoria cu avionul sau deplasarea la altitudini mai înalte, guma de mestecat poate ajuta la desfundarea urechile și la reducerea presiunii.

15. Uscătorul de păr

După ce îți faci baie, setează uscătorul de păr la o treaptă mai mică și țineți-l la distanță de ureche nu mai mult de 5 minute. Ai grijă să nu îți arzi urechea!

16. Uleiul de arbore de ceai

Uleiul de arbore de ceai este folosit în mai multe moduri. Câteva picături încălzite în ureche și aplicate pe zi pot ameliora durerea de urechi.

Cu toate acestea, înainte de a-l utiliza în ureche, este important să faci un test și să-l aplici pe piele pentru a verifica dacă există alergii.

Uleiul de arbore de ceai trebuie diluat în ulei de măsline, ulei de migdale dulci sau alt ulei purtător, de obicei, 3 până la 5 picături într-o uncie de ulei (aproximativ 28 g).

Arborele de ceai are proprietăți antiseptice, antifungice și antiinflamatorii.

17. Distragerea atenției

Una dintre cele mai bune metode de a reduce senzația de durere, în special în rândul copiilor, este să distrageți atenția. Jocurile, uitatul la televizor sau exercițiile fizice îți pot reduce atenția pe care o aloci durerii de urechi.

Când să mergi la medic

Doar un medic poate diagnostica o infecție a urechii. De asemenea, nu ar trebui să iei antibiotice fără prescripție medicală sau să presupui că simptomele sunt cauzate de o infecție a urechii.

Dacă nu sunt tratate, infecțiile urechii se pot răspândi la maxilar și în alte regiuni ale corpului. De asemenea, pot deteriora urechea și pot provoca febră.

Dacă te confrunți cu dureri severe de urechi ar trebui să consulți întotdeauna un medic, mai ales în cazul în care este prima dată când ai aceste simptome.

Durerile de urechi se ameliorează adesea în 2-3 zile. Astfel, când simptomele sunt prezente și nu se rezolvă de la sine în decurs de o zi sau două, ar trebui să discuți cu un specialist.

Dacă durerea este intensă, este însoțită de febră mare sau include pierderea auzului, solicită imediat asistență medicală!

Este important să știi când disconfortul tău ar putea fi un semn al ceva mai grav. Sună-ți medicul, dacă:

• observi lichid, cum ar fi puroi sau sânge, curgând din ureche;

• ai febră mare, dureri de cap sau amețelile;

• crezi că un obiect ți s-a blocat în ureche;

• zona din în spatele urechii este umflată și acea parte a feței se simte moale sau nu poți mișca mușchii de acolo.

• ai avut dureri severe de ureche care se opresc brusc, ceea ce ar putea însemna o ruptură a timpanului;

• simptomele nu se îmbunătățesc (sau se agravează) în 24 până la 48 de ore.

luni, 6 decembrie 2021323
SKINMED CLINIC, Centrul de Excelență Dermatologie București
IATĂ ce MĂSURI TREBUIE să RESPECTĂM!
GANDUL.RO
Ultima dorință a lui Ceaușescu înainte să moară! Bărbatul care i-a executat, dezvăluiri șocante
Comentarii
mai mult...Sănătate
22 ian 01:35SănătateAsistență stomatologică gratuită pentru elevii, preșcolarii și studenții din Constanța

La cabinetele școlare stomatologice din Constanța se poate prezenta orice preșcolar, elev sau student care urmează...462

22 ian 00:00SănătateValeriu Gheorghiţă: Rata de vaccinare la populaţia eligibilă de peste 12 ani este de 47,5%240
22 ian 00:00SănătateAmalia Şerban: Tratamentul cu Favipiravir poate fi accesat în farmaciile cu circuit deschis cu prescripţie280
22 ian 00:00SănătateGheorghiţă: Protecţia după booster faţă de infecţia cu Omicron creşte la 60%, faţă de cazuri severe - la 90%

Preşedintele Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea anti-COVID, Valeriu Gheorghiţă,...251

22 ian 01:43SănătateSpitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti va deveni un centru medical integrat de importanţă internaţională248
22 ian 00:00SănătateIrimia (FABC): Cancerul nu trebuie să mai fie perceput ca o sentinţă la moarte, ci ca o boală cronică tratabilă243
22 ian 00:00SănătateINSP a actualizat definiţiile de caz pentru COVID-19

Institutul Naţional de Sănătate Publică a actualizat, joi, definiţiile de caz pentru sindromul respirator acut cu...265

22 ian 01:33SănătateRaed Arafat REFUZĂ categoric eliminarea CERTIFICATULUI VERDE580
22 ian 23:18SănătateRaed Arafat: Vaccinarea anti-COVID rămâne soluţia pentru a evita îmbolnăvirea gravă332
22 ian 01:35SănătateInfecțiile rezistente la medicamente au ucis în 2019 mai mulți oameni decât HIV/SIDA sau malaria

Infecţiile provocate de bacterii rezistente la multiple antibiotice au fost răspunzătoare în 2019 de peste 1,2...308

22 ian 01:37SănătateSpitalul Județean Constanța, NOI echipamente medicale destinate copiilor cu afecțiuni neurologice634
22 ian 00:08SănătateTusea și durerea în gât, frecvente în infecția COVID347
Vremea
-1.6°-1.6° - 0.1° duminică, 23 ianuarie 2022
ConstanțaUmiditate: 63%
Vânt: 9.17 m/s
Presiune: 1020 milibari

Loto
6/494628487314
5/401091916407
joker30152352910
Horoscop
mai mult...SPSportRT
23 ian 00:00SportSCM Râmnicu Vâlcea, victorie pe terenul echipei Chambray

Echipa SCM Râmnicu Vâlcea a învins sâmbătă, în deplasare, formaţia Chambray Touraine Handball, scor 26-25...183

23 ian 00:00SportCSU Craiova, victorie la limită cu Rapid București

CSU Craiova s-a impus acasă, sâmbătă, cu scorul de 1-0, în fața echipei Rapid București, în primul derby al...206

23 ian 00:00SportGeorge Pușcaș a înscris un gol, dar Reading a pierdut (3-4 vs Huddersfield)

George Pușcaș a marcat un gol pentru Reading în meciul pierdut, sâmbătă, pe teren propriu, cu Huddersfield, scor...136

23 ian 00:00SportLiga Campionilor, handbal (f): CSM București, victorie cu Borussia Dortmund

Campioana României la handbal feminin, CSM Bucureşti, a învins sâmbătă, pe teren propriu, formaţia Borussia...219

Local
22 ian 21:28LocalPROIECT împotriva VIOLENȚEI din ȘCOLI, inițiat de IPJ Constanța

În această săptămână, polițiștii Biroului Siguranță Școlară, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar...581

22 ian 21:41LocalConsiliul Județean Constanța, convocat în ședință. Iată ordinea de zi

Consiliul Județean Constanța va fi convocat în ședință ordinară pe data de 28 ianuarie a.c., la ora 13.00....613

22 ian 21:41LocalPOLIȚIA, ACTIVITĂȚI de PREVENIRE a AGRESIUNILOR SEXUALE asupra MINORILOR

362

22 ian 21:27LocalCoronavirus: Polițiștii constănțeni au aplicat AMENZI în valoare de 16.000 de lei, în ultimele 24 de ore

Forțele cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice continuă să acționeze, în contextul prevenirii...451

22 ian 21:27LocalCoronavirus la Constanța: 2.436 de persoane, în carantină, și 4.550, izolate la domiciliu

De la debutul pandemiei cu noul coronavirus, la nivelul județului Constanța au fost confirmate 76.693 de persoane...445

22 ian 21:27LocalÎncă un DECES, din cauza COVID-19, la Constanța. Persoana era nevaccinată

Până vineri, 21 ianuarie a.c., 59.477 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat, la...615

22 ian 13:35LocalCÂT COSTĂ un SEJUR ROMANTIC, pe LITORAL, de ZIUA ÎNDRĂGOSTIȚILOR!

Regimul hotelier deschide larg ușile pentru Ziua Îndrăgostiților. Aceștia au afișat deja ofertele pentru clienți,...726

22 ian 21:41LocalBEȚI și FĂRĂ PERMIS, pe drumurile din Constanța

La data de 20 ianuarie a.c., în jurul orei 7.50, polițiști din cadrul Secției 5 Rurală Cogealac au identificat un...559

22 ian 21:42LocalRAZII în CONSTANȚA: AMENZI pe BANDĂ RULANTĂ!

543

Politică
22 ian 00:06PoliticăNicușor Dan critică în termeni duri greva STB: 'E irațională și nu o înțeleg'

Primarul Capitalei Nicușor Dan a criticat vineri comportamentul angajaților STB care continuă greva. El a spus că...367

22 ian 00:07PoliticăCâciu: În două săptămâni vom avea o analiză privind supraimpozitarea furnizorilor de energie

Ministrul Finanţelor Adrian Câciu a anunțat la Digi24 că în următoarele săptămâni va fi efectuată o analiză...315

22 ian 00:10PoliticăJoe Biden: Orice intrare a unor trupe ruse în Ucraina, considerată o 'invazie'

557

Interviuri
5 ian 00:16InterviuriCOȘA: Voi COLABORA foarte BINE cu Marilena DRAGNEA! VIDEO

Prefectul județului Constanța, Silviu Coșa, s-a aflat în studioul REPLICA, marți, 4 ianuarie a.c., pentru a discuta...3594

21 dec 00:06InterviuriIulian SOCEANU: Până în primăvară GAZELE vor fi puse în FUNCȚIUNE! Video

Primarul orașului Techirghiol, Iulian Soceanu, s-a aflat în studioul Replica, luni, 20 decembrie, pentru discuta...5256

21 dec 00:06InterviuriCÎRJALIU, despre CIOBANU: Tu ești un MINCINOS și un zero BARAT! Video

4144

14 dec 00:25InterviuriSTELIAN Ion: PREDOIU e LEGAT de mâini și de picioare, direcționat unde vor alți POLITICIENI! Video (I)

Stelian Ion, fostul ministru constănțean al Justiției, a acordat un interviu cotidianului Replica, în care a vorbit...3512

11 dec 00:30InterviuriCHIȚAC: Nu pot să îmi imaginez PUZ-ul Peninsulei fără PORTUL TOMIS! VIDEO

Primarul Constanței, Vergil CHIȚAC, a ținut vineri, 10 decembrie, audiențe direct din studioul Replica. Edilul a...8550

10 dec 00:32InterviuriÎNGRIJIREA persoanelor VÂRSTNICE la DOMICILIU prinde contur! Video

4660

Monden
22 ian 00:00MondenCardi B a declarat că va suporta cheltuielile funeraliilor celor 17 victime ale incendiului din Bronx, New York

Cântăreaţa rap americană Cardi B s-a angajat să suporte cheltuielile funeraliilor celor 17 victime ale incendiului...337

22 ian 00:00MondenBritney Spears îi cere surorii sale să nu mai facă uz de numele său pentru a-şi promova cartea

Britney Spears i-a cerut surorii sale, Jamie Lynn Spears, să înceteze să mai facă uz de numele său pentru a-şi...276

22 ian 00:00MondenElton John şi-a reluat turneul de adio după doi ani de pauză

225

22 ian 00:00MondenUn stop cardiac şi un cancer de prostată, cauzele morţii lui Sidney Poitier

Un stop cardiac, combinat cu un cancer de prostată şi Alzheimer, au fost motivele care au provocat moartea, la 6...299

22 ian 00:08MondenAlex Bodi, scene exagerate de gelozie din cauza fostului Dariei Radionova!

Alex Bodi s-a certat cu Daria Radionova din cauza unor postări de pe Instagram. Ce l-a scos, de fapt, din sărite pe...654

22 ian 02:01MondenPrințul Andrew s-a retras din viața virtuală

317

Mapamond
22 ian 01:59MapamondCurtea Supremă, lovitură decisivă pentru Donald Trump

Curtea Supremă a deschis calea pentru transferul documentelor legate de acţiunile preşedintelui Donald Trump din 6...532

22 ian 01:56MapamondCasa Albă amenință direct Rusia, dacă invadează Ucraina

Casa Albă a promis un răspuns dur dacă trupele ruse vor intra în Ucraina, grăbindu-se să clarifice remarcile...385

22 ian 01:57MapamondKim Jong Un își anunță generalii că va începe un conflict militar cu SUA

1410

22 ian 01:58MapamondFranța vrea să trimită trupe în România, în contextul conflictului Rusia-Ucraina

Emanuel Macron a anunțat miercuri disponibilitatea Franței de a participa cu o prezență militară avansată a NATO...952

22 ian 01:54MapamondUn grup cu ramificații în România şi Italia a DETURNAT sute de mii de euro din fonduri UE

Un grup infracţional va fi tras la răspundere în România pentru că a deturnat sute de mii de euro din fondurile UE...657

22 ian 00:10MapamondSerghei Riabkov: Nu există riscul unui război pe scară largă în Europa

351

Sănătate
22 ian 00:00SănătateINSP a actualizat definiţiile de caz pentru COVID-19

Institutul Naţional de Sănătate Publică a actualizat, joi, definiţiile de caz pentru sindromul respirator acut cu...265

22 ian 01:33SănătateRaed Arafat REFUZĂ categoric eliminarea CERTIFICATULUI VERDE

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, consideră că folosirea certificatului COVID la...580

22 ian 23:18SănătateRaed Arafat: Vaccinarea anti-COVID rămâne soluţia pentru a evita îmbolnăvirea gravă

332

22 ian 01:35SănătateInfecțiile rezistente la medicamente au ucis în 2019 mai mulți oameni decât HIV/SIDA sau malaria

Infecţiile provocate de bacterii rezistente la multiple antibiotice au fost răspunzătoare în 2019 de peste 1,2...308

22 ian 01:37SănătateSpitalul Județean Constanța, NOI echipamente medicale destinate copiilor cu afecțiuni neurologice

Orchid, o companie care asigură servicii de mentenanță și instalare turbine eoliene, cu proiecte în România și...634

22 ian 00:08SănătateTusea și durerea în gât, frecvente în infecția COVID

347

Prin accesarea replicaonline.ro, sunteți de acord cu termenii de utilizare și politica de confidențialitate.
ACCEPT