REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.7° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
12.7° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

18 persoane sunt INFECTATE cu COVID, în CUZA VODĂ

18 persoane sunt INFECTATE cu COVID, în CUZA VODĂ

Replica API 8 septembrie 2020 | 17:15 1824

Inspectorul școlar general a susținut luni, 7 septembrie, o conferință în care a vorbit despre scenariile pe care le vor adopta unitățile de învățământ din județul Constanța. De menționat este și faptul că o localitate este sub scenariu roșu din pricina numărului crescut de locuitori confirmați cu coronavirus. Mai exact, este vorba despre Cuza Vodă, localitate în care a fost implementată și carantina parțială, în starea de urgență.

Localitatea constănțeană Cuza Vodă a avut numai de suferit pe perioada stării de urgență, fiind parțial carantinată din pricina faptului că mai multe persoane au fost infectate cu virusul Covid-19 din cei 3.586 de locuitori. Ei bine, situația nu este prea strălucită nici astăzi. Conform spuselor primarului localității, luni, 7 septembrie, erau confirmate ca fiind infectate cu virusul Sars-Cov2 18 persoane și o persoană suspectă, aceasta fiind carantinată la domiciliu. Astfel, în ceea ce privește școala, copiii vor face orele online.

Cuza Vodă sub scenariu roșu

Chiar dacă în Constanţa situaţia cazurilor de Coronavirus este sub control, conform hărţii publicate de Ministerul Sănătăţii, în contextul începerii noului an şcolar, o localitate din judeţ este trecută cu roşu. Mai exact, este vorba desapre localitatea Cuza Vodă. Aici sunt 18 cazuri de coronavirus confirmate, iar asta înseamnă că elevii vor învăţa de acasă. „În cazul în care scenaiul se va schimba, Inspectoratul va intra pe scenariul acestei incidențe. Așa cum am spus, în județul Constanţa stăm bine. Sperăm ca și Cuza Vodă să intre pe un trend bun iar persoanele care sunt acum infectate să se vindece și să reușim să izolăm cazurile în așa fel încât să scăpăm de incidența de 3% de acolo” a declarat directorul DSP Constanța, Cristina Schipor.

Toți elevii din localitate vor primi tablete

Primarul localității Cuza Vodă, Viorel Dulgheru a declarat pentru Replica de Constanța că acesta a anticipat ceea ce va urma și că elevii vor primi tablete cu internet pentru a putea participa la ore. „Am vorbit cu domnul inspector șef și până astăzi eram la scenariul 2, de astîzi am intrat în scenariul 3 pentru că am depășit numărul de confirmați la 1000 locuitori. Noi suntem acum la 3,49. Astfel, orele vor fi făcute online. Între timp, eu am anticipat și am alocat o sumă de bani pregătiți pentru a face totul online. Marți, 8 septembrie avem o ședință cu consilierii pentru a obține acordul să aloc o sumă de bani să pot să cumpărăm tablete pentru toți copiii cu internet gratuit pentru a nu-i mai expune riscului de a se îmbolnăvi. Noi nu facem discriminare. Toți cei 562 de copii sunt ai noștri și vor primi tablete” a declarat Viorel Dulgheru.

Viorel Dulgheru

Primarul așteaptă măsurile impuse de Prefectură și DSP

După cum bine știți, localitatea a fost singura care în plină pandemie a fost carantinată parțial, provocându-se o panică în masă. Atunci, era vorba despre un bărbat care a decis să facă o vizită prietenilor săi din cartierul de romi din localitate, infectând alte 9 persoane. Acum însă, este o situație diferită. Cei 18 infectați sunt români și nimeni nu știe cum s-ar fi infectat din pricina faptului că locuiesc în diferite zone ale localității și nici nu sunt cunoștințe, după spusele primarului. „Așteptăm să vedem ce măsuri se impun pentru localitatea noastră, însă nu carantina pentru că aceasta nu este o soluție. Toate familiile celor bolnavi sunt asimtomatice. Aici nu vorbim de cartierul de romi. Am încercat să fac o legătură între ei și nu este nicio persoană de etnie romă. Sunt răspândiți, pe alocuri sunt 2-3 din aceiași familie, în rest nu. Oamenii au înțeles ceva din vechi. Ne-au zăpăcit atunci… și chiar mă întrebam de ce ni se întâmplă numai nouă… singura localitate din județul Constanța” a conchis primarul localității Cuza Vodă.

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Au luat ciorile CoronaVirus.
2
2
Cum dracu sa te prezinti in fata unor profesoare cu atat tupeu nesimtit in conditiile in care ai fost numit inspector pentru ca nevasta ta este amanta unui basinos din PNL. Adica, amantul nevestei tale te-a numit inspector, mai sorinele. Trist si gretos. Ce barbat esti tu? O carpa.
3
2
Dupa multe insistente, Natalya a acceptat o intalnire intima cu Sorinel Prostanacul papagalul pentru care propria nevasta i-a sugerat amantului ei sa-l puna pe fraier inspector. Cum spuneam, Naty s-a intalnit cu Sorinel. Intalnirea a durat 10 min pentru ca Naty si-a luat bluza si poseta si a fugit mancand pamantul. Am aflat de la o buna prietena a ei ca este ingrozita de ce a vazut. Nu si-a putut imagina ca exista un individ cu o asa de micaaa putzulica. Sorinel o are mica si moale asa a declarat Naty dupa groaznicul eveniment traumatizat. Sorinel si-a gasit alinarea intre pulpe Floryanei.
3
2
Si daca tot a tinut o conferinta, penibilul Mihai Sorin a spus si cum incep scolile? Habar nu are acest papitoi pus in functie de amantul nevestei.
1
1
Ce sa faca minkritatile din cuza voda cu tabletele????? Doar sa le vanda! Ati vazut vreodata specimenele ce traiesc acolo??
2
2

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218