REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.9° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
11.9° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

19 localităţi primesc finanţări prin programul „Idei din Ţara lui Andrei”

19 localităţi primesc finanţări prin programul „Idei din Ţara lui Andrei”

Replica API 18 februarie 2016 | 19:20 299

OMV Petrom și Fundația PACT

OMV Petrom și Fundația PACT

Pentru al treilea an consecutiv, competiția „Idei din Țara lui Andrei” și-a desemnat câștigătorii. Aproximativ 200.000 euro vor pleca anul acesta către 19 proiecte de educație pentru angajabilitate, dezvoltare comunitară și eco-eficiență, care vor fi dezvoltate în tot atâtea localități. Competiția „Idei din Țara lui Andrei” a fost organizată în acest an de OMV Petrom cu sprijinul Fundației PACT. Prin acest program, sunt oferite finanțări de până la 15.000 euro românilor care propun proiecte cu rezultate sustenabile.

„Prin toate demersurile noastre ne dorim să sprijinim dezvoltarea sustenabilă a comunităților locale din întreaga Românie. Și să vedem că inițiatorii de proiecte gândesc și aplică în mod sustenabil dezvoltarea unei idei. Împreună cu partenerul nostru, Fundația PACT, ne vom asigura că toți câștigătorii competiției vor duce această viziune mai departe și către membrii celor 19 comunități.” a declarat Mona Nicolici, Manager Departament Sustenabilitate, OMV Petrom.

Cele 19 proiecte câștigătoare au fost alese în urma evaluării ce a constat în proporție de 40% în votul publicului și de 60% în analiza juriului. Juriul a fost format din reprezentanți ai mai multor organizații neguvernamentale, reprezentanți ai Fundației PACT și OMV Petrom, jurnaliști și bloggeri.

În total, 19 persoane au evaluat proiectele înscrise în competiție și au ales ideile cu cel mai ridicat potențial de dezvoltare, care oferă soluții sustenabile și răspund unor nevoi reale ale comunităților. Dintre acestea, 5 inițiative se află în categoria de granturi de până la 5000 euro, iar 14 în categoria de până la 15.000 euro. Proiectele vor deveni realitate pentru a rezolva, pe termen lung, probleme din 17 județe ale țării: Argeș, Bacău, Brașov, Caraș Severin, Cluj, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Dolj, Gorj, Harghita, Maramureș, Olt, Satu Mare, Sălaj, Teleorman, Vrancea. Şapte dintre ele sunt proiecte de educație pentru angajabilitate, alte opt vizează dezvoltarea comunitară, iar patru sunt soluții de eco-eficiență cu impact pozitiv asupra mediului.

Inițiatorii proiectelor câștigătoare își propun să rezolve probleme din comunitățile pentru care au realizat proiectele: „În momentul de față, viitorii absolvenți din sectorul industrial sunt dezavantajați tocmai pentru că nu mai există persoane specializate și spații în care să pună în aplicare teoria de la școală. Prin finanțarea de la OMV Petrom și Fundația PACT vrem să oferim elevilor din Liceul Nicolae Bălcescu oportunitatea de a se dezvolta și de a pune în practică noțiunile teoretice pe care le dobândesc aici”, Lavinia Boian, câștigătoare în competiție cu proiectul „Sera Didactică”.

Diana NEAȚĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614