REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.8° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20.8° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

19 plângeri penale depuse împotriva jandarmilor de protestatari din Piaţa Victoriei

19 plângeri penale depuse împotriva jandarmilor de protestatari din Piaţa Victoriei

Replica API 13 august 2018 | 02:52 278

Procurorii militari au primit, până duminică, la ora 16.00, 19 plângeri penale împotriva jandarmilor, depuse de către protestatarii prezenți la mitingul de vineri, din Piața Victoriei, transmite Mediafax.

Până duminică după-amiază, procurorii militari au înregistrat 19 plângeri depuse împotriva jandarmilor, de către protestatarii care au participat la mitingul de vineri, din Piața Victoriei.

De asemenea, procurorii militari fac apel la participanții protestului de vineri seară, care au fost răniți sau care pot oferi informații relevante pentru anchetă să se prezinte la Parchetul Militar din Capitală, au precizat, pentru MEDIAFAX, surse judiciare.

Toți cei care au fost răniți sau au participat la protestul de vineri seară din Piața Victoriei și care pot oferi informații importante pentru ancheta procurorilor, sunt invitați la sediul Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul București (strada George Georgescu, nr.2) pentru a oferi datele sau imaginile pe care le dețin.

Procurorii militari au precizat, într-un comunicat de presă transmis sâmbătă, că s-au autosesizat după violențele de la protestul din Piața Victoriei și au deschis un dosar penal privind modul în care au intervenit jandarmii. Parchetul Militar va prelua și toate plângerile penale depuse la secțiile de poliție, pe care le va reuni într-un singur dosar.

„În cursul zilei de astăzi, 11 august 2018, procurori militari din cadrul Parchetului Militar Teritorial de pe lângă Tribunalul Militar București s-au sesizat din oficiu, fiind înregistrat dosar penal cu privire la modul de intervenție al jandarmilor și incidentele petrecute la manifestația din Piața Victoriei din București în cursul zilei de 10 august 2018, precum și în cursul nopții de 10 spre 11 august 2018. De asemenea, la Parchetul Militar Teritorial de pe lângă Tribunalul Militar București urmează să fie colectate inclusiv sesizările depuse la secțiile de poliție, iar toate plângerile penale depuse vor fi înregistrate sub număr unic”, informează parchetul, prin comunicatul de presă de sâmbătă.

Jandarmii au intervenit în forță, vineri seara, cu gaze lacrimogene și tunuri de apă, în Piața Victoria, pentru a dispersa protestatarii aflați în fața sediului Executivului. Peste 400 de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale.

Sursa: stiripesurse.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cat de incuiat poate fi un roman, daca ai internet exista youtube. Incepand din Franta, pana in Corea de Sud si Venezuela lupta cu fortele de ordine este omniprezenta, asta in in cazul in care realizezi ca pamantul este rotund!Sau poate vrei sa inveti ce naste somnul natiunii? Ceva,tot ai dovedit, ai ori creier ori sange de militian,jandarm,etc!
0
0
In ce tara drogatii care protesteaza au voie sa loveasca fortele de ordine ? Nicaieri. Nici macar in tarile din lumea a III a alea bananiere si se pare ca noi nu suntem departe
1
1
m-am batut cu jandarmii ,dar ceilalti protestatari au fost mamaligi dar i-am activat eu cu cateva scatoalce si dupa cum i-am invatat eu si sica mandolina ,sa -si mai faca ceva rani dupa ce se mai pocesc intre ei ca sa fie mai credibili ,i-am trimis la IML sa scoata certificat medical ca le va da jandarmeria ceva banisori ca despagubiri dupa proces.Intrebati la la PNL si PMP pentru procedura completa ca doar dau asistenta juridica !
2
1
Felicit protestatarii ! Rusine jandarmilor care sunt manipulati: au facut jocul murdar a lui Dragnea si a acolitilor lui, au creat DIVERSIUNE. Au pus tunurile cu apa, au imprastiat gaze, au tras cu grenade.... au venit inarmati... si-au pierdut si pistoalele.... ca sa CE, SI PENTRU CINE !? Pentru penalul, puscariasul Dragnea ?! Pana cand il apara si de ce ??
4
2
Ce stie Codrin Stefanescu despre astfel de represiune ?
4
2

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367