REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.6° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.6° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

20 de marinari români REȚINUȚI în Tunisia!

20 de marinari români REȚINUȚI în Tunisia!

Replica API 18 septembrie 2015 | 11:20 161

Nava Asirat, sub pavilion Republica Moldova, este reținută din 1 august a.c. în urma unui litigiu comercial în portul Gabes, din Tunisia. Potrivit Sindicatului Liber al Navigatorilor, la bord se află un echipaj de 20 de persoane, toate de naționalitate română, nemembri SLN. Echipajul este neplătit din luna iulie a.c. și acuză la bord condițiile de muncă și viața precară. O parte din echipaj acuză boli de piele, rinichi, inimă și stomac.

Autoritatea Navală Română și SLN anunță că au demarat procedurile pentru executarea poliței de securitate financiară în vederea plății și repatrierii echipajului. Totodată, potrivit SLN, agenția de crewing Sea Wind Shipping face eforturi pentru a avea echipajul repatriat. De asemenea, aceștia au întrerupt contractul de furnizare personal navigant încheiat cu societatea NATIONAL TRANSPORT COMPANY, din Constanța, pentru nava Asirat, pentru nerespectarea clauzelor, neplata echipajului și a datoriilor față de agenția de crewing.

Ministerul Afacerilor Externe este informat și se încearcă, cu ajutorul MAE, să se obțină de la autoritățile tunisiene aprobarea repatrierii echipajului actual. Toți cei implicați fac eforturi pentru plata și repatrierea navigatorilor. Sindicatul Liber al Navigatorilor face apel către toți navigatorii români și agențiile de crewing din România să evite furnizarea de personal navigant pe aceasta navă, deoarece condițiile de la bord nu respectă MLC 2006. Totodată, navigatorii care pleacă în voiaje să se asigure că viitorul lor loc de muncă, prin contractul semnat, este conform cu MLC 2006 și că în caz de nevoie are la cine apela.

În acest sens, SLN anunță că stă la dispoziția tuturor celor care doresc informații. Sindicatul Liber al Navigatorilor sprijină Autoritatea Navală Română, Ministerul Transporturilor și Ministerul Muncii pentru implementarea cât mai urgentă a MLC 2006, astfel încât contractele semnate de navigatorii români să garanteze că minimul condițiilor de muncă și viața de la bord să fie conforme cu regulile Convenției.

M.F.V.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367