REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.6° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
7.6° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

200 de MILIOANE de lei ne va COSTA ÎNTREȚINEREA SPAȚIILOR VERZI

200 de MILIOANE de lei ne va COSTA ÎNTREȚINEREA SPAȚIILOR VERZI

Replica API 30 noiembrie 2021 | 00:34 2060

Spațiile verzi din Constanța au reprezentat, în ultima perioadă, un amplu subiect de discuție între locuitorii orașului. Foarte mulți dintre aceștia acuză administrația locală pentru debandada creată pe străzile și aleile municipiului. Motivul pentru care constănțenii s-au luptat cu bălăriile din oraș este acela că operatorul care se ocupa de acest serviciu, și care acoperea o mare parte din Constanța, s-a retras unilateral din contract, la începutul acestui an. Iată, că, în sfârșit, documentația pentru lansarea achiziției este gata, iar anunțul a fost, deja, urcat pe SEAP pentru atribuirea acordului cadru. Primăria Constanța este dispusă de cheltuie până la 200 de milioane, doar pentru Lotul 1. Rămâne de văzut pentru ce sumă se va negocia acordul cadru, iar acest lucru îl vom afla la începutul anului viitor.

Aproximativ 700.000 de mp de spații verzi, puși la bătaie, valoarea maximă a contractului: 200 de milioane de lei

La aproximativ un an de zile de când firma care pusese monopol pe spațiile verzi din Constanța, în speță Pomacost, a reziliat contractul cu Primăria Constanța, iată că administrația locală a scos la licitație contractul. Este vorba despre ”Amenajare și întreținere a zonelor verzi prin aplicarea tehnologiilor specifice și achiziția de materiale necesare amenajării acestora, pentru spatiile verzi care sunt / vor fi măsurate / cadastrate în Municipiul Constanta - LOT 1“, a cărei valoare maximă stabilită este de peste 200 de milioane de lei, echivalentul a 4 milioane de euro. Activitățile de întreținere și amenajare a spațiilor verzi sunt reprezentate de operațiuni și activități destinate amenajării, întreținerii spațiului verde de interes public precum și întreținerea și exploatarea sistemelor de irigare, în suprafață totală estimativă de 681.179 mp.

Abia la începutul anului viitor, după 17 ianuarie, vom afla ce firmă și-au depus ofertele, însă este important de știut că principala condiție de participare este ca media cifrei de afaceri globală, în ultimii 3 ani (2018, 2019, 2020), trebuie să fie cel puțin egală cu 10.000.000 lei.

De ce zone se va ocupa câștigătorul!

Firma câștigătoare se va ocupa de irigare, de arhitectura peisagistică, întreținere de grădini decorative sau de recreere.

Lotul 1 este delimitat astfel: la Nord de străzile Poporului, Ion Rațiu și Yokohama; la Sud de Faleză respectiv plaja Mării Negre și Portul Turistic, incluzând Taluz Plaja Modern și Faleza Cazinoului; la Sud de Faleza Cazinoului, Portul Comercial, Valea Portului, strada Viforului, căile ferate (zona Gara Constanța), bdul. IC Brătianu până la intersecția cu strada Corbului, iar la Vest de strada Corbului, limita vestică a Cimitirului Israelit, limita Vestică a Cimitirului Central, strada I.L.Caragiale, bdul. Al. Lăpușneanu până la intersecția cu strada Poporului.

Click pe imagine, pentru mai multe detalii:

Precizăm că durata acordului-cadru este de 4 de ani, fără posibilitatea ca documentul să fie reînnoit. La Lotul 2, încă se lucrează, cel mai probabil urmând să fie scos la licitație după 15 decembrie.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Care spatii verzi ? Acelea pe care le viseaza primarul cand doarme, adica tot timpul ?
1
0
Sa l vedem linga Nicusor Constantinescu,pe mascariciul de primar..
0
0
Alo Dna parandarat
4
0
cu 200 milioane impaduresti tot oras
2
0
E vorba de 20 milioane...poate corecteaza cineva articolul.
2
0
Monaco o sa fie invidios pe orasul Constanta la taxe si impozite. Apa calda si caldura de spui ca esti la Herculane, taxa de parcare de zici ca o ti in garaj, taxa pe ce a mai ramas din spatiul verde de parca esti in gradina botanica ,asa ca, ma mut la Eforie .
7
0
Acum nu mai intra in buzunarul lui mazare ci a polarisului , fostul pomacost apartine polarisului, punem pariu ca va castiga licitatia????
10
0
Adica noi locuitorii orasului vom plati firma castigatoare sa intretina spatiile verzi. 50 lei x 300 000 locuitori 15 milioane lei, misto ce sa zic
8
0
Pai nu aveti forta de munca in Henri Coanda? Sau cum, aia au oase in burta? Hai, la taiat iarba si adunat gunoiul.
23
0
40 mil de euro pt balariii.. Ma apuc de boschetareala la banii astia..O sa fie boschetii mai scumpi decat fratelli..
12
0
Cu banii luati cu japca de la constanteni ! Oricum, nu se va face nimic.
23
0
Aritmetica de analfabet
8
0
care spatii verzi? exista asa ceva in Constanta domnilor de la replica? spuneti haideti ? il invitati pe Chitac la dvs in emisiune sa vedem cum minte? cat tupeu mai are bosorogul ala de carton . mai pupa primaria in veci , dar ne rugam sa ajunga la mititica langa Raducu fostul primar .
24
0
balariile verzi
17
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614