REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.8° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
8.8° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

25 de ani de învăţământ medical la Universitatea Ovidius: chirurgul Sârbu s-a afişat cu un costum pe care l-a purtat ultima oară în 2003

25 de ani de învăţământ medical la Universitatea Ovidius: chirurgul Sârbu s-a afişat cu un costum pe care l-a purtat ultima oară în 2003

Replica API 16 mai 2015 | 00:24 367

Adunare de elită!

Adunare de elită!

Vasile Sârbu

Aerul de sărbătoare a căptuşit atmosfera din cadrul Universităţii Ovidius şi asta pentru că se împlinesc 25 de ani de învăţământ medical. Astfel, vineri, 15 mai, corpul din campus, dedicat Facultăţii de Medicină, a fost gazda membrilor fondatori, ai medicilor de renume din Constanţa, fiind vorba despre o gală festivă. Printre aceştia s-a aflat şi chirurgul Vasile Sârbu, care a declarat că soţia lui a răscolit toate şifonierele pentru a-i găsi costumul pe care l-a purtat când era decan. “Nu prea pot să mă închei la nasturi din cauza… problemelor anatomice”, a glumit medicul.

„Mă bucur că sunteţi aici cu toţi şi vă mulţumesc pentru acest lucru. Este un eveniment foarte important pentru evoluţia noastră, încheierea unui ciclu, a unui sfert de veac de la ctitoria Facultăţii de Medicină din Constanţa, care şi-a deschis porţile în anul 1990. Acum, universitatea Ovidius a ajuns o universitate puternică”, a declarat la începutul conferinţei, rectorul Sorin Rugină. La prezidiu a fost chemat şi chirurgul Vasile Sârbu, care a reamintit de toţi medicii care au pus umărul la înfiinţarea formei de învăţământ superior, inclusiv cei ce nu mai sunt în viaţă. A spicuit din vremurile de demult, de când se puneau piedici în calea înfiinţării Facultăţii de Medicină. “Au scos chiar şi săbiile în lupta împotriva noastră. Eu am scos bisturiul, micuţ de altfel. Dar, în cele din urmă, am izbutit”, a spus Vasile Sârbu. Totodată, acesta a precizat că s-a îmbrăcat la această festivitate cu costumul pe care l-a purtat pentru ultima oară atunci când a fost decan, respectiv în 2003, soţia lui răscolind şifonierele pentru a-l găsi. “Nu prea pot să mă închei la nasturi din cauza… problemelor anatomice”, a glumit medicul, făcând haz de necaz de amprenta lăsată de trecerea anilor. Prezenţi la eveniment au fost şi Cristian Darie şi Cristinel Dragomir, vicepreşedinţi ai Consiliului Judeţean, Darie cu atribuţii de preşedinte. Cristinel Dragomir a menţionat că Universitatea Ovidius este cel mai bun lucru care s-a înfiinţat în Constanţa după anii ‘90, fiind ca o emblemă pentru judeţ. În sală s-au aflat şi: Constantin Dina, Cristina Schipor, Eduard Circo, Petru Bordei, Cătălin Grasa, Victor Ciupină, Mihai Onciu, Dan Iliescu, Aureliana Caraiane, subprefectul Accoium Mustafa Levent cât şi alţii. Menţionăm că, înainte de Gala Festivă, care s-a desfăşurat la sediul Facultăţii de Medicină, Amfiteatrul A2, a avut loc, în Sala Senatului, la propunerea Facultăţii de Medicină, cu aprobarea Senatului Universităţii „Ovidius” din Constanţa, decernarea titlul de Doctor Honoris Causa prof.univ.dr. Alexandru Teodor Ispas, de la Facultatea de Medicină a Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti, pentru întreaga sa activitate didactică şi de cercetare în slujba medicinii şi a învăţământului medical românesc.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614