REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.7° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
13.7° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

3, 2, 1, start! Elevii de la Școala ”Gheorghe Țițeica” au propus o pauză pentru mișcare

3, 2, 1, start! Elevii de la Școala ”Gheorghe Țițeica” au propus o pauză pentru mișcare

Replica API 22 mai 2017 | 02:39 434

La propunerea Consiliului Elevilor Școlii Gimnaziale nr. 30 ”Gheorghe Țițeica” și în colaborare cu Biroul de Promovare a Sănătății și Educație pentru Sănătate, prin persoana d-nei doctor Loti Popescu și a d-nei asistente Laura Halmache, în instituția școlară sus-numită s-a implementat, începând cu data de 2 mai, un proiect intitulat ”Pauza pentru mișcare”.

Obiectivele principale ale acestui proiect sunt stimularea gustului pentru mișcare, pentru activitățile derulate în aer liber, pentru sport în general, dar și lupta împotriva unui stil de viață nesănătos și a obezității infantile. Ce presupune, de fapt, această acțiune? În primul rând, a fost nevoie de o hotărâre a Cosiliului profesoral prin care pauza de mijloc atât din programul de dimineață al claselor primare, cât și din programul de după-amiază al claselor gimnaziale să fie mărită la 20 de minute. Apoi, cu ajutorul profesorilor de educație fizică și al câtorva elevi ce practică sport de performanță, mai ales gimnastică, s-au elaborat miniprograme de exerciții fizice de 10 minute. Astfel că, la pauza mare, atât elevii, cât și profesorii ies în curtea școlii la locurile stabilite pentru fiecare clasă și desfășoară activitățile de mișcare.

Pentru elevi, satisfacția este triplă. În primul rând, aceștia sunt mulțumiți pentru că acceptarea propunerii lor de către profesori dovedește că există un parteneriat real între dascăli și elevi. În al doilea rând, coeziunea dintre elevi și profesori crește, aceștia simțindu-se bine, amuzându-se împreună. În sfârșit, efectul pozitiv al mișcării se simte în starea psihică a tinerilor, elevii de gimnaziu terminând, în plus, programul de mișcare cu câte un dans, de la horele tradiționale la dansuri latino.

”Dorim ca mișcarea să devină un modus vivendi în rândul elevilor noștri”, a declarat Sorin Cernăianu, directorul Școlii ”Gheorghe Țițeica”, profesor de educație fizică. ”Am dat curs dorinței elevilor noștri cu mare încântare, deoarece suntem îngrijorați de statisticile privind obezitatea infantilă, privind apariția unor boli cronice pe fondul sedentarismului. Stă în puterea noastră să stimulăm gustul pentru mișcare și, implicit, pentru o viață sănătoasă.”, a mai adăugat acesta.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Chiar ma intrebam pe unde mai sunt ratatii care au dus sistemul in colaps de atatia ani : ei nu mai sunt inspectori , ci directori . Adica , pana una alta , si-au tras cate o scoala bine situata , iar acum se dau utza-utza in stamba . Tiganul asta de Cernaianu , in loc sa mearga la periferie , pe unde dau cu jula consangenii sai , s-a cocotat precum scroafa in copac , chiar in burta targului ...
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102