REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
10.4° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

3 ani de când militarul constănțean Fripis a plecat în misiune și nu s-a mai întors!

3 ani de când militarul constănțean Fripis a plecat în misiune și nu s-a mai întors!

Replica API 30 august 2018 | 01:16 419

S-au împlinit 3 ani de la tragedia în care un militar din cadrul ISU Dobrogea a plecat în misiune și nu s-a mai întors. ”Nu te vom uita niciodată, camarade! Azi , 29 august, se împlinesc trei ani de când colegul nostru, Marius-Daniel Fripis, a plecat în misiune şi nu s-a mai întors. Să ne rugăm pentru el şi să-l cinstim, cu demnitate şi onoare!”, este mesajul colegilor.

Nenorocirea s-a petrecut pe 29 august 2015, când, în jurul orei 11.20, militarii din cadrul ISU Dobrogea au fost solicitați să intervină la un incendiu izbucnit la o butelie aflată în curtea unei locuinţe de pe strada Tabla Buţii din muncipiul Constanţa. Acolo s-a deplasat o autospecială de la Detaşamentul Constanţa Oraş. Proprietarul locuinţei ar fi încercat să schimbe butelia, dar aceasta a fost cuprinsă de flăcări. Bărbatul a reuşit să o scoată în curte şi a sunat la 112. În timpul misiunii de recunoaştere efectuată la faţa locului, butelia a explodat, comandantul echipajului de intervenţie suferind leziuni grave la nivelul feţei. Din păcate, pentru Dan Fripis a fost ultima misiune. La faţa locului au fost solicitate de urgenţă echipajele medicale. Din păcate, viaţa pompierului nu a mai putut fi salvată.

“Încadrat la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Dobrogea” al judeţului Constanţa, Detaşamentul de Pompieri Constanţa Oraş, încă din 2006, în funcţia de comandant de echipaj, colegul nostru a rămas devotat Armei în tot acest timp, participând la numeroase misiuni în care şi-a smuls semenii din ghearele morţii. Cu trăsături alese de caracter, subofiţerul şi-a pus timp de nouă ani priceperea şi puterea în sprijinul celor aflaţi în dificultate, remarcându-se prin tenacitate şi profesionalism la misiunile complexe la care a participat, umăr la umăr, alături de coechipierii săi. Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă a pierdut un bun profesionist, cu adevărate calităţi de salvator confirmate de pregătire a dovedită în gestionarea situaţiilor de urgenţă. Rămas bun, drag camarad, vei rămâne mereu în sufletele noastre!”, au declarat reprezentanţii ISU.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
D-zeu sa-l odihneasca ,!-pacat de tineretea sa ,!
0
0
dumnezeu sa te odihneasca frate
1
0
de ce nu s-a mai intors? de ce nu a venit cu avionul? nu inteleg...
0
4
Riscurile meseriei asa ca nu va mai cacati pe voi!
4
9
Cat costa acest anunt? Replica, ce tarife practici?
3
10

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369