REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.4° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.4° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

3 rețete de desert pentru persoanele supraponderale

3 rețete de desert pentru persoanele supraponderale

Replica API 26 septembrie 2020 | 00:00 1014

Pofta de dulce este adesea cea care sabotează dieta și încercările de reducere a greutății în rândul persoanelor supraponderale. Însă aceasta pofta poate fi satisfăcută cu deserturi gustoase și, totodată, sărace în calorii și zaharuri, care nu dau peste cap planul alimentar în timpul dietei.

Ideal ar fi că deserturile consumate în timpul curei de slăbire să fie unele preparate acasă, din ingrediente sănătoase, folosite în cantități moderate. Consumând deserturi din comerț nu vom reuși să deținem controlul absolut al ingredientelor folosite – de pilda, unele deserturi pot conține cantități mari de zahar, de îndulcitori artificiali ori de margarina, iar toate acestea sunt contraindicate persoanelor cu probleme de greutate.

Iată 3 rețete de deserturi sănătoase și gustoase, care pot fi consumate și de persoanele supraponderale, însă bineînțeles cu moderație.

Felii de măr cu scorțișoară

Cu cât un desert este mai simplu și mai natural, cu atât e mai sănătos. Pentru a prepara o gustare delicioasă ce îți poate potoli pofta de dulce ai nevoie de:

1 măr, curățat de sâmburi și tăiat felii

¼ linguriță de scorțișoară pudră

Se așază feliile de mar pe o farfuriuță, apoi se presară scorțișoară și se mănâncă imediat.

Aceasta gustare se mănâncă intre mese, pentru a potoli pofta de dulce, dar și foamea.

Daca vrei să iți iei acest desert gata pregătit la tine, în geanta, o poți face, însă nu uita să storci putina zeama de lămâie peste feliile de măr, pentru a împiedică procesul de oxidare care le poate face să capete un aspect inestetic.

Desert răcoritor cu pere și ghimbir

Un desert pe baza de pere vă potoli pofta de dulce și vă regla, totodată, tranzitul intestinal. Pentru a prepara 2 porții de desert răcoritor cu pere ai nevoie de următoarele ingrediente:

2 căni de pere de proveniență organica, curățate de coaja și tăiate cubuleţe

1 cana de suc de mere

1 linguriță de ghimbir ras

1 cana de gheata pisata

Amesteca perele cu sucul de mere și cu ghimbirul și pune-le în blender. Transforma-le într-o pasta omogena. Împarte gheata pisata în doua pahare apoi pune peste ea compoziția din blender. Servește desertul cu un pai.

Clătite din hrișcă, cu banane

Aceste clătite pot fi consumate fie pe post de gustare intre mese, fie dimineața, la micul dejun, într-o zi de sărbătoare sau în weekend, pe post de răsfăț culinar.

Pentru a obține 8 clătite ai nevoie de următoarele ingrediente:

2 oua

1 ¼ cană de lapte de orez

2/3 cană de faina de hrișcă

1/3 cană de faina de quinoa

1 lingura de ulei de canola

½ linguriță de sare

ulei vegetal

2 banane mari, tăiate felii

Bate ouăle într-un bol de dimensiuni medii. Adaugă laptele de orez, faina de hrișcă, faina de quinoa, uleiul de canola, dar și sarea și bate bine până când obții un amestec omogen.

Preîncălzește o tigaie antiaderenţă, pe care o vei unge cu o picătură de ulei vegetal, pe care îl vei întinde cu ajutorul unui șervețel pe țoață suprafață tigăii.

Folosește o cana pentru a lua din compoziția de clătite din bol și pentru a o pune în tigaie. Pentru o clătite, e suficient să folosești un sfert de compoziție din cana.

Rotește tigaia în așa fel încât compoziția să se distribuie uniform pe țoață suprafață tigăii. Lasă clătită să se coacă la foc mic, 1-2 minute pe o parte. Imediat ce apar mici bule în compoziția clătitei, întoarce-o pe partea cealaltă și mai las-o 30-60 de secunde. Pune apoi clătită pe o farfurie și repeta procedura până când termini țoață compoziția de clătite.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920