REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
11.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

3 rețete mexicane pentru creșterea rapidă a părului

3 rețete mexicane pentru creșterea rapidă a părului

Replica API 28 august 2020 | 00:00 1042

Gospodinele din Mexic ne împărtășesc 3 rețete eficiente pentru accelerarea creșterii podoabei capilare. Le poți încerca și tu, acasă, având nevoie de câteva ingrediente la îndemână.

Tinctura de jalapenos și tequila

Când ne gândim la Mexic, ne gândim la tequila și la picant. Mai exact, la jalapenos, acei ardei mici și extrem de iuți, care fac deliciul multor mâncăruri tradiționale. Cine s-ar fi gândit însă că cele două ingrediente se vor înțelege de minune și într-o rețetă de înfrumusețare? Combinația de tequila cu jalapenos face minuni pentru creșterea podoabei capilare, scrie doc.ro.

Proporțiile sunt următoarele: 1 jalapeno mic, tăiat în felii subțiri și 50 de ml de tequila. Feliile de ardei se țin în tequila peste noapte.

Cum se aplică

Cu mănuși în mâini, înmoaie dischete demachiante în acest amestec. Cu ajutorul acestora, aplica amestecul pe scalpul curat, uscat și lasă-l să acționeze peste noapte. Ai mare grijă când aplici și evită contactul cu ochii.

A doua zi de dimineața spală părul în mod normal. Repetă acțiunea ori de câte ori este necesar.

Secretul constă în faptul că acest amestec la stimulează circulația sanguina la nivelul pielii, stimulând creșterea parului. Tequila vă curăţa și tonifia scalpul, asigurând că porii sunt curați și permit creșterea noilor fire de păr.

Masca pe bază de jalapenos și ulei de ricin

Mărunțește câțiva jalapenos de dimensiuni reduse, apoi amesteca-i cu 2 linguri de ulei de ricin, agită recipientul în care ai preparat acest remediu și lasă-l să stea peste noapte.

Cum se aplică

Mașează-ți, seara de seara, scalpul cu acest amestec, apoi dimineața îndepărtează-l spălând podoaba capilară. În câteva săptămâni vei observa nu numai că părul creşte mai repede, ci și că firele de par au devenit mai groase.

Tratament pe bază de tequila, jalapenos, miere și iaurt

Pentru a prepara acest tratament, e necesar să ai deja preparata tinctura de jalapenos și tequila, respectând prima rețetă.

Ai nevoie de următoarele ingrediente:

• Tinctura de jalapenos și tequila

• 1 linguriță de drojdie

• 1 lingură de miere

• 2 linguri de iaurt

Amestecă, într-un bol, 1 linguriță de drojdie cu 1 lingura de miere și 2 de iaurt. După ce obții un amestec omogen, depozitează-l într-un loc călduros, unde îl vei lasă să se așeze în jur de o ora. Încorporează apoi și tinctura de jalapenos și tequilla.

Cum se aplică

Aplica tratamentul pe scalpul uscat, lasă-l să acționeze în jur de 30-60 de minute, apoi îndepărtează-l prin șamponare.

Cum funcționează aceste tratamente

Ardeiul iute este foarte eficient atunci când vine vorba despre regenerarea podoabei capilare întrucât conține capsaicină. Capsaicina, substanță răspunzătoare pentru gustul iute al ardeilor, stimulează circulația sanguina la nivelul foliculilor firelor de par, hrănind rădăcină parului de par mai bine. Astfel, parul creste mai repede dacă scalpul este hrănit cu capsaicină din belșug.

Cercetătorii din cadrul Universității Nagoya City din Japonia au făcut un studiu pentru a observa impactul pe care capsaicina îl are asupra creșterii părului. În urma studiului, s-a constatat că alopecia poate fi tratată cu ajutorul extrasului de capsaicină. Capsaicina activează o serie de receptori de la nivelul pielii, stimulând astfel creșterea podoabei capilare.

Contraindicații

Tratamentele, măștile de par și tincturile pe baza de jalapenos și/ sau tequilla folosite pentru regenerarea podoabei capilare pot fi destul de agresive cu scalpul, de aceea e bine să fie testate pe o porțiune mica de piele înainte de aplicarea pe țoată pielea capului.

Dacă zona pe care se testează aceste produse se înroșește și apar simptome, precum mâncărimile sau usturimile, înseamnă că scalpul este prea sensibil pentru asemenea produse. Așadar, se vă renunță la ideea de a aplica pe scalp produse pe bază de ardei iute.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102