REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

30 de angajați de pe vasele de croazieră au trăit coșmarul vieții lor la întoarcerea acasă VIDEO

30 de angajați de pe vasele de croazieră au trăit coșmarul vieții lor la întoarcerea acasă VIDEO

Replica API 8 aprilie 2020 | 00:25 7452

S-au întors sănătoși, dar ar putea fi infectați din cauza incompetenței autorităților. Peste 30 de angajați ai vaselor de croazieră, printre care și constănțeni, au trecut prin clipe de coșmar în drumul spre casă.

Dacă debarcarea s-a desfășurat în condiții normale, nu același lucru se poate spune și despre cum au înțeles autoritățile să se comporte cu aceste persoane, imediat de la preluarea acestora de la graniță.

După ce și-au terminat contractele pe navele de croazieră, peste 30 de români au debarcat și s-au întors în țară. Înainte de debarcare, aceștia au fost testați negativ pentru Covid-19 și au stat în carantină timp de 14 zile, într-un hotel din Italia. Normalitatea s-a terminat însă la Vama Nădlac, odată cu intrarea în țară.

"Am traversat țara în condiții mizere"

Angajații spun că, deși companiile la care lucrau le-au asigurat transportul până în județele de reședință, iar lista cu toate datele tuturor persoanelor a fost primită de autorități, aceștia au fost nevoiți să aștepte ore în șir la vamă pentru un mijloc de transport, întrucât nimeni nu știa cine sunt aceste persoane și de unde vin.

"Noi toți am fost în carantină și am fost testați Covid-19 (negativ) înainte de ne debarca pentru a fi siguri că suntem apți de călătorie și nu prezentăm niciun pericol pentru cei din jur. Am traversat țara de la Vest la Est în condiții mizere în care s-au încălcat mai multe legi și Ordonanțe Militare.", ne-a declarat Dan Diaconu, unul dintre angajați.

"Jumătate de autobuz era plin de bagaje, iar cealaltă jumătate era îndesată cu oameni"

După ore în șir de așteptare într-un cort "oribil și mizerabil", fără grup sanitar, oamenii au fost îndesați ca sardinele într-un autobuz, cu tot cu bagaje. Aceste persoane au avut contracte de aproximativ șase luni, astfel că bagajele nu au fost puține la număr. Transportul a fost organizat de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență.

"Un autobuz cu 28 de locuri în care am fost 33 de persoane, plus bagajele. Jumătate de autobuz era plin de bagaje, în timp ce cealaltă jumătate era îndesată cu 33 de persoane. În cazul unui accident rutier ieșea carnagiu. Vă mulțumim, domnule Raed Arafat, pentru organizarea perfectă!", a spus Silviu, un constănțean care i-a mulțumit secretarului de stat Raed Arafat într-un mod ironic.

Colac peste pupăză, oamenii nu au fost lăsați nici măcar să cumpere apă din stațiile de alimentare cu carburant, pentru că riscau să infecteze alte persoane, în viziunea autorităților.

Sorin HULUBEI

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ati pierdut sensul. Ati uitat masura.
1
0
cata vreme ei se plang de teama ca pot lua corona din cauza felului in care sunt transportati ,motiv real ...cum au ajuns unii sa se lege de nevestele lor si alte cacaturi nu inteleg...asa greu e de rezolvat o problema in romania fara sa ajungem se ne jicnim ca prostii de la nimic?
2
0
Oameni buni nu mai disperati atata!!! Va fac SMURD de lux sa moara byby!! IZOLETA cu telecomanda 5 STELE fiecare sa se plimbe dupa pofta inimii!!!
2
1
Un navigator plateste tva la.orice cumpara,tva de care beneficiaza comentacii...el fiind plecat 8 luni pe an. Asa ca legat strict de partea economica ...
5
3
Citind comentariile si vazand cat de porci si nesimtiti sunteti daca luam eu decizia va transportam pe jos javrelor
5
12
Fulgerica, sclaveta e ma ta!
6
3
Eram 34 dar eu am dormit pe diferential la osia din spate ca nu am avut loc in autocar. Rusine
3
2
Sclavetii astia de pe vasele de croaziera vor conditii de lux, iar pe nave dormeau cate 6 in camera la etajul minus patru.
4
15
Habar nu aveti ce inseamna un job decent de comentati , probabil pierde vara sau niste neispraviti care joaca salariu la pacanele , uitati-va in oglinda si nu mai judecati oameni care muncesc oriunde !
9
6
Sa sugi pl la navigatori cu mata
10
8
Nu mah, idiotule, pensiile, toate pensiile, inclusiv alea speciale, care sunt f multe, sunt platite de cei care muncesc acum in Ro, cu contract, oficial, nu la negru, cu venituri nedeclarate, ca majoritatea navigatorilor. Nu mai pot cu dobitocii astia care pretind ca Ro merge datorita maruntisului pe care il trimit ei in tara, chiar si 100000 de euro cu care se lauda papagalul ala.
13
13
adica navigatorii si cei din privat sunt denigrati ca de obicei de parazitii aciuati pe langa bugetul tarii.niste gunoaie arunca cu rahat in o categorie de oameni de elita.pe mare nu prea ajung gunoaie,fiind o selectie bazata pe criterii obiective nicidecum ca la bugetari.pe mare este competitie bazata pe seriozitate si putere fizica si psihica.dar poponarii din buget nu inteleg pentru ca nu au cum.
12
9
Voi platiti taxe din salarii, aveti salarii fiindca tara asta exporta. Fara exporturi suntem falimentari, nu am avea bani, motiv sa tiparim bani. La fel cum facea Ceausescu, exporta si avea bani, poate intelegeti, cu toate ca m as mira. Ce exportam noi acum? Forta de munca. Noi muncim afara si trimitem ca prostii bani in tara. De asta se bucura Basescu ca plecam din tara. Din banii care i trimitem se sustine consumul in Romania, si asa se fac bani pt salariile si pensiile din tara iar o parte din bani pleaca iar afara din tara sustrasi de multinationale, spor la descifrat.
12
6
Astia sunt barbati....e razboi....atat s-putut face!
5
2
Hahaha mergi si invata limba romana si gramatica si dupa vei avea voie sa faci comentarii , ba chiar sa si scri
7
5
e nebunie la curu lu nevestele lor, e pe cambuza toate sparge flocii in ele altii
2
18
Ce natie de la coada vacii suntem .. v'ati emancipat toti acum nu va mai spalati la lighean cu sampon de urzica a'ti ajuns mari judecatori . Sa judeci cand vei fii in locul lor . Stirea e facuta sa arate ca autoritatile nu si'au facut treaba mai pizda cu pedale te fute pe tine treaba ce muncesc si cat castiga . Sunt oameni inainte de toate si sunt oameni onesti sau incalcat proceduri de transport si sanatate . Pina vei fii tu in locul lor stai jos si taci !
18
8
Sa zica multumesc , daca refuza si STB-ul erau adusi in camioane militare cu prelata ! Din cate se pare autocarele firmelor private nu prea sau inghesuit sa-i transporte...
7
12
Ba iti dai seama cum am ajuns? Cata ura pe voi!!! Daca s-ar vota sa ii ucideti pe marinari ati vota DA. Pe oricine ati vota sa ii ucideti in afara de propria persoana. Nu mai am incredere in nimeni. Ce rost mai are.
16
3
E greu dar asta este situatia. E aflomeratie si toata lumea trebuie sa se supuna acelorasi reguli de intrare. Nu se poate face opinie separata pentru o persoana sau un grup de persoane. Or fi stat ei 14 zile in Italia in carantina, dar in drumul de acolo si pana la intrarea in Romania s-ar fi putut infesta asa ca nu vad care e problema.
10
7
asa este, si-au batut joc de ei si i-au pus la gramada cu romii nostrii plecati la furat si care acum sunt primiti in tara cu surle si trambite si pe care ii duc in hoteluri de 4 stele ca sa devasteze si sa faca nazuri la mancare! rusineeee hotilor! ce vina au saracii navigatori, multi dintre ei au fost testate cand au plecat de pe vasele de croaziera si in tara li se da o bucatica de covid! organizare made in Romania!
11
4
Oameni astia de pe navele de croaziera au dreptate dar ar trebi sa stie ca mult mai prost decat ei au fost tratati muncitori romani din Italia,Spania sau alte tari ramasi fara munca din cauza COVIDului,muncitori pe care romani i-au bagat la gramada cu toate scursurile Romaniei de care tarile astea i-au scapat pana acum pe romani.
11
3
transportul a fost platit pana la destinatie ! Muistii de pesedei in frunte cu arahat si-au tras lovelele in stilul caracteristic si in rest muie ! De aceea le dau eu multa muie cu mult cacat hotilor si postacilor injectati de antene !!!
11
9
s-a cam dus treaba cu navele de croaziera. Pt multa vreme de acum incolo. Munca pe navele comerciale se rastrange si ea, era in restrangere si inainte de criza, din pacate s-au cam prins armatorii care e treaba cu romanii. Petrolul e mort si va ramane asa multi ani, saracul a fost lovit de prabusirea din 2014 2015, acum cu corona asta s-a dus in cap rau de tot. Asa ca fitele de tomisari care se adunau la cafenele si vorbeau intamplari pescaresti din voiaje s-au cam dus. Masinile in rate, casele in rate...radeati de saracii care stateau acasa si munceau pe branci ca sunt saraci. Sa va vad!
10
21
Daca tot va laudati ca pe navele de croaziera munciti pe rupte si faceti si armata in acelasi timp de ce dracu va plangeti ca ati urcat toti intrun autocar. Ce mama naibii voiati: black cab gratis pentru fiecare?
10
21
ia stati voi acasa si spalativa pe maini, caci de aveati asa parale cum va umple gura faceati comanda la transport individual si nu va mai frasuiati atata,asta au gasit cu asta v-au adus,ca si aici primele ciori au calatorit cu autocare business pana au vazut proprietarii ca la-au taiat toate pernele si mochetele,acuma nu sunt disponibele decat autobuzele de la stb
7
14
ce comment-ri;suntem o natie invrajbita si nu ne m ai facem bine.a iesit planul guvernantilor si a u.e.
13
5
sclavii astia de pe croaziere ce zic. Ca ei muncesc pentru ca sa aduca prosperitate Romaniei. Bai necalificatilor voi munciti pentru voi. Nu pentru Romania. Daca ati fi fost asa patrioti nu va ti mai fi plans de transport. Ati fi suportat ca era pentru Romania. Sictir. Pe carantina cu voi ca sa l injurati pe wuhannis lucovid si tot guvernul penele.
11
24
Bai ignorantilor, multi dintre voi, astia care vorbiti aiurea despre cei ce lucreaza pe vase, bai tampitilor, v-ati intoarce acasa la mamica dupa o saptamana de munca pe un vas de croaziera. Acolo muncesti si faci armata in acelasi timp, nu o bati in cap ca in Ro si faci ce te taie capul. E o munca extraordinar de grea iar cine isi permite sa ii blameze pe oamenii astia sunt aia care la 40 de ani stau pe social si pe pensia parintilor.
31
16
Multa lume proasta . Imi dau seama dupa comentariile lasate aici . Bai bulangiilor , bai parazitilor . Acesti oameni au plecat sa munceasca nu sa fure sau sa se prostituieze . Acesti oameni au adus prosperitate Romanie . Aruncati cu mizerii peste cine nu trebuie .
40
7
Astia o fut pe mata si pe fita Chiar si pe tine
19
6
Ft bine ca ati ajuns bulangiilor acasa sa va gasiti nevestele gata regulate de amanti
4
28
Ok. Trebuie lamurita chestia asta caci se pare ca sunt multi handicapati care vor sa dea cu bata in cap fara motiv. Astia au plecat cu contract. Nu sunt ciorditori ciori. Aduc capital in tara. Unii sunt profesionisti. De ce sa merite ei tratament mai prost decat la ciorile alea din italia? Romanul tot sa dea in cap. Strugurii sunt prea acri ? Sau va e frica ca sunt prea dulci... Oamenii aia oricum sunt batuti de soarta.. plecati de acasa cu lunile, cursuri la ceronav scumpe. Puteau sa fie din orice latura profesionala ca voi tot asa comentati . Nu facem agricultura ca se munceste putin.
30
6
Este o situatie fara precedent pe toata planeta. Trebuie sa inteleaga aspectul si sa se conformeze restrictiilor impuse.
18
12
Usor cu suta de mii de euro. si cu tva-ul. ca acelasi tva il platim si noi. doar ca mai platim cas, cass, impozit pe venit, cam, samd.sezi bland, ca voi sunteti 20-30k de va trec sotiile sau fratii ca si persoane in intretinere, ca sa puteti avea si voi medic de familie. In rest, da, de rahat organizarea DSU.
19
4
mercenarilor,s.a nasolit treaba.Cautati.va un loc de munca,ee gasesc in agricultura,deoarece pe vase de croaziera mai putin.Aveti cheag destul,dar hu o sa va ajunga doi ani.Asa ca,ainceput sapa la porumb..
7
20
De unde trimiti tu 100000 de Euro anual in tara ? Esti patronul Carnival? Iar ce spui tu , da , toti cei care castiga in tara platesc taxe si impozite la stat.
14
13
Pupatil in cur pe arafat jigodia dracu
15
9
Esti prost rau si te si mai caci pe tine
5
4
iti demonstrez oricand , matematic , ca nu platesti mai multe taxe decat mine . Eu trimit anual 100 000 euro , din care minim 25 000 merg catre stat sub forma de tva sau alte taxe . crezi tu ca cineva produce in romania 50 000 altfel incat jumatate sa mearga la stat ?
17
24
Te platese cineva sa-l lingi in cur pe javra de arahat, sau o faci din pura prostie ?
14
11
Catre "contribuabil".Tin sa te corectez,noi...navigatorii platim taxe si impozite la stat,adica..ai casa? platesti imp. anual.Ai masina? platesti ...ai teren?...platesti...si tot asa inainte.Sa nu zic ca...acea valuta pe care o introducem la bugetul tarii,fara a misca vreun deget pt a o obtine,doar pune statul TVA-ul,si..din acei bani...ce face statul? palate si pagode de sunt chinezii gelosi.Oamenii aceia,au cerut un mijloc de transport decent,nu carati ca sacii de cartofi ,nu au cerut "limuzina" cum se balbaie unu' mai sus.Nu ne confundati cu "italiano' vero"...noi muncim pe mari si oceane.
34
11
Daca am fi plecat si noi toti care muncim si platim taxe in Romania cine si din ce bani s-ar fi asigurat chiar si aceste conditii precare de transport puse la dispozitia acestor sarmani navigatori pt care, intradevar, ar trebui sa avem tot respectul cuvenit pt faptul ca muncesc si nu ingroasa randurile celor care cersesc de la Stat sau de la ceilalti ajutoare. Din ce am constatat, vazand clipurile postate, problema este mai degraba de organizare si de atitudine a celor care asigura masurile de supraveghere si insotire a transportului, ar fi putut cumpara si distribui ei cele necesare
35
6
Daca sunteti frustrati pt ceea ce platiti in tara aia,plecati si munciti in loc sa va plangeti, lamentarea nu va baga bani in buzunar, dar asta este spiritul plangacios al romanalui. Cat despre conditiile celor transportati sunt mai mult decat inumane, dupa ce au cazat la 3,4 respectiv 5 stele toti cersetorii, pestii si prostituatele Europei, acum,pt oamenii care muncesc cinstit, chiar daca nu in Romania, nu mai sunt conditii decente. Persoanele care au suferit aceasta experienta nu au cerut limuzine, au cerut apa si caldura, asta puteati observa daca urmareati video-urile
35
8
Intradevar o situatie neplacuta pt aceste persoane. Dar in acelasi timp, cam astea sunt conditiile pe care tara noastra le poate oferi gratis unor persoane care totusi nu platesc taxe si impozite pe veniturile obtinute. In cazul celor care muncim si traim permanent in Romania si mai si platim cca. 50% din venituri impozite catre stat, sentimentul de frustrare este si mai indreptatit
42
14
Oamenii astia au plecat peste mari si tari sa asigure traiul familiillor lor de acasa! De ce statul roman isi bate joc de ei!! De ce nu le-a putut asigura un transport decent si fara risc de infectare?! Ce pazesc autoritatile?! Bine ca au avut grija sa repatrieze toti tiganii de pe mapamond, iar de oamenii care muncesc cinstit isi bat joc in felul asta!! Cum s-au pregatit autoritatile?!! Bine ca ii vaicaresc atata pe spagarii de medici si ii umfla cu salarii, pana acum nu stiau situatia din sanatate?! De ce s-au complacut mediciii? Pana acum era bine, acum vaiii, nu au masti si manusi. Rusine!
44
16
Ce aveti cu Arafat idiotilor? E ministru de interne sau seful politiei de frontiera. E doctor seful ISU care este singura institutie coerenta in aiureala asta.
26
29
Ce plm vreti, limuzine? Suntem in stare de urgenta. Punct.
29
43

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218