REPLICA ONLINE CONSTANTA

13° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
13° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

30% dintre ŞCOLILE din judeţ au fost CONTROLATE de DSP

30% dintre ŞCOLILE din judeţ au fost CONTROLATE de DSP

Replica API 15 septembrie 2020 | 18:18 1962

Sorin Mihai, inspector școlar general și cel care coordonează Inspectoratul Școlar Județean Constanța, împreună cu George Niculescu, prefectul județului Constanța, au susţinut luni, 14 septembrie, o conferință de presă ce a avut loc la Colegiul Național Pedagogic "Constantin Brătescu". Subiectul abordat a fost legat de deschiderea noului an şcolar 2020-2021 şi despre cât de pregătite sunt unităţile de învătământ pentru a-şi desfăşura activitatea fără să apară probleme ce ar putea fi cauzate de pandemia de coronavirus.

La conferință au mai fost prezenți și Cristina Schipor, director executiv D.S.P. Constanța, Carmen Şerbănescu, coordonator al structurii Siguranța Școlară din cadrul I.P.J. Constanța, dar și Anamaria Ciobotaru, directorul Colegiului Pedagogic. Potrivit declaraţiilor făcute în cadrul conferinţei, la Constanţa elevii se vor putea întoarce fizic în sălile de curs întrucât judeţul se încadrează în scenariul I, având o incidenţă a cazurilor de infectare cu Covid de 0.52 la mia de locuitori.

Prefectul judeţului a făcut apel la responsabilitate

Prefectul judeţului Constanţa, George Niculescu, a ţinut să facă un apel public către toţi părinţii şi către toate cadrele didactice, astfel încât aceştia să colaboreze pentru a le oferi elevilor un act educaţional de calitate. “Începem acest an şcolar într-un mod cum nu l-am mai început până acum. Lansez un apel la responsabilitate către cadrele dicatice, către părinţi şi îi îndemn să ralizeze un parteneriat, să ţină legatura pentru ca informaţiile să circule cât mai bine. Subliniez nevoia copiilor de a avea parte de un act educaţional de calitate”, a declarat George Niculescu. În plus, acesta a mai adăugat că anul şcolar începe în scenariul I în marea majoritate a unităţilor de învăţământ din judeţul Constanţa.

În unele şcoli au fost montate panouri de plexiglas

Potrivit declaraţiilor făcute de profesorul Sorin Mihai, inspector şcolar general, în acest moment, în Constanţa, există şcoli care deja au montat în sălile de curs panouri de plexiglas care oferă posibilitatea elevilor de a fi prezenţi la ore în număr complet. “Săptămâna trecută au fost în control echipe mixte de repezentanţi ai D.S.P. şi inspectori şcolari, în unităţile de învăţământ din judeţ. La Colegiul Pedagogic au fost montate panouri de plexiglas, de asemenea şi în restul judeţului exista astfel de exemple. D.S.P. chiar a recomandat achiziţionarea acestora”, a declarat Sorin Mihai. Ţinând cont de situaţia impusă, unele instituţii de învăţământ au solicitat suplimentarea cadrelor didactice, iar Sorin Mihai a oferit asigurări că se va face şi un fond de rezervă pentru măşti şi dezinfectanţi.

Sorin Mihai

Nu sunt date concrete cu privire la numărul de tablete aciziţionate

Cât despre tablete, inspecotrul şcolar general, Sorin Mihai, nu a oferit date concrete cu privire la numărul copiilor care au nevoie de aceste gadget-uri ori informaţii despre câte tablete au fost aciziţionate până în prezent. Astfel că, nici în ultimul ceas, autorităţile locale nu s-au putut pregăti la timp cu toate cele necesare pentru începerea anului şcolar în plină pandemie. Tabletele fie au fost achiziţionate de primării, de către şcoli prin proiectul ROSE, fie au fost făcute donaţii şi sponsorizări.

Doar 30% din şcoli au fost controlate de D.S.P.

Controalele în unităţile de învăţămând din judeţ se vor desfăşura pe tot parcursul lunii septembrie. Până în prezent, doar 30% dintre şcoli au fost verificate. “Am făcut inspecţii în unităţile cu probleme, am dat termene de remediere a acestora. Acţiunea de control va continua toată luna septembrie. 30% din şcoli au fost controlate de D.S.P., 10 şcoli din judeţ nu au avizul D.S.P. pentru că nu sunt racordate la sistemul de apă şi canalizare. În urma vizitelor, o parte dintre ele şi-au remediat problemele”, a declarat Cristina Schipor, director executiv D.S.P.

Video:

A fost înfiinţată Poliţia Şcolară

Potrivit coordonatorului structurii Siguranța Școlară din cadrul I.P.J, Carmen Şerbănescu, fiecare şcoală va avea un poliţist desemnat, care se va implica în activităţile de combatere şi prevenire a oricărei forme de criminalitate. “Mesajul pe care Poliţia Română îl transmite tuturor este de conştientizare privind acţiunea comună de prevenire şi combatere a criminalităţii în şcoală”, a menţionatat coordonatorului structurii Siguranța Școlară. Conform datelor oferite, anul trecut, la nivelul Constanţei, au fost înregistrate 18 infracţiuni în şcoli şi în perimetrul adiacent acestora.

Diana MAXIMIUC

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cretinii astia din poza au dormit in chiloti si cand a inceput scoala au facut controale si au schimbat regulile. Bai cacatilor faceti dreak controale astfel incat sa se aplice regulile inainte de inceperea scolilor. Cretini platiti degeaba.
1
0
ce dracului sa stie muierea aia pusa de alde in functia de director dsp , dupa ce cutra trecuse cam pe la toate partidele...!?! ea este o absolventa la batranete a unei universitati fantoma si astfel a cumparat o diploma de contabila , cu care tampita da indicatii...medicilor... va dati seama in ce oras traim...?!?
4
0
Dar pe hotii din Rompetrol, stapanii de sclavi din statiile lor cand ii controlati. Au dat oameni afara, reduc posturile sa fie eficienti economic si pun lumea sa munceasca ca in puscarie. Nu au oameni afara la pompe, nu au timpul fizic necesar sa faca curat, sa dezinfecteze, angajatii vechi pleaca, cei noi chiar dupa cateva zile. Daca vreti sa aveti servicii de calitate reclamatii pe cei de la Rompetrol Bucuresti la OPC ,inspectoratul de munca, nu va mai certati cu scavii de la casele de marcat. Stapinii de sclavi si hotii sunt protejati de legile jegoase PSDiste.
0
3
Ha,haha...Analfabetii functionali ce conduc DSP verifica scolile ..wow!
6
0
cam lenesi meseriasii de la desepe
3
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218