REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.1° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
18.1° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

4 morţi, în decurs de o săptămână, pe străzile Constanţei: Maria şi Bogdan, printre victime

4 morţi, în decurs de o săptămână, pe străzile Constanţei: Maria şi Bogdan, printre victime

Replica API 11 iunie 2014 | 00:00 254

Accidente rutiere grave

Accidente rutiere grave

Din analiza efectuată de poliţiştii rutieri asupra dinamicii accidentelor de circulaţie şi a consecinţelor acestora, pentru perioada 02 - 08 iunie a.c., a rezultat faptul că, la nivelul judeţului Constanţa s-au înregistrat 27 accidente de circulaţie, soldate cu 4 persoane decedate şi 35 de persoane rănite uşor.

Principalele cauze de producere ale acestor accidente au fost traversarea neregulamentară a pietonilor - 8 accidente, neatenţia în conducere - 9 accidente, nerespectarea distanţei între autovehicule - 4 accidente, nerespectarea regulilor de prioritate - 4 accidente, neasigurarea la efectuarea manevrei de schimbare a direcţiei de mers şi neadaptarea vitezei la condiţiile de drum - 2 accidente. Distribuţia accidentelor în funcţie de zilele săptămânii se situează astfel: luni s-au produs 9 accidente, marţi şi sâmbătă s-au produs câte 3 accidente, miercuri s-au produs 6 accidente, joi, vineri şi duminică s-au produs câte 2 accidente. Cele mai multe accidente s-au produs în perioadele de vârf (la prânz şi după-amiaza), în intervalele orare 13.00-15.00, respectiv 16.00-18.00, fiind înregistrate câte 7 accidente pentru fiecare oră menţionată anterior. Cu referire la mediul de producere a accidentelor rutiere, se înregistrează o uşoară creştere a acestora în zonele aglomerate. Astfel, în perioada analizată, în municipiul Constanţa au avut loc 15 accidente, dintre care 3 accidente au fost înregistrate pe principalele bulevarde, 12 fiind înregistrate pe diferite alte străzi. Restul accidentelor au fost înregistrate astfel: 7 accidente pe drumurile naţionale din judeţ, 3 accidente în alte localităţi şi 2 accidente pe drumuri comunale.

Bogdan, condus pe ultimul drum

Una dintre tragedii s-a întâmplat chiar în noaptea de vineri spre sâmbătă când doi minori, de 14 şi 17 ani au murit, fiind vorba de Maria şi Bogdan. Ei se aflau în maşina unui prieten când s-a produs groaznicul accident rutier, fiind implicate 3 maşini, inclusiv cea în care se aflau Maria şi Bogdan, pe bancheta din spate. Potrivit martorilor, tinerii veniseră pe strada Interioară tocmai pentru a asista la o cursă ilegală de maşini, însă lucrurile au scăpat de sub control. După tragedie, doi tineri au fost reţinuţi, iar ulterior, unul dintre ei a fost arestat preventiv. Nici unul dintre ei nu recunoaşte că făceau liniuţe, deşi zona în care se aflau este una unde frecvent au loc astfel de curse. Tânărul de la volanul autoturismului în care au murit Maria şi Bogdan este momentan în spital, în stare de şoc: spune că nu îşi mai aminteşte nimic din cele întâmplate! Luni, Maria a fost înmormântată, iar marţi a venit rândul lui Bogdan să fie plâns pe ultimul drum. Tânărul de 17 ani, mort în teribilul accident de vineri seara, a fost înmormântat la Techirghiol. În momentul producerii tragediei, mama lui era plecată în Italia, aşa că Bogdan nu a putut fi înmormântat odată cu prietena sa, Maria. La înmormântarea băiatului a luat parte şi mama Mariei.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218