REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.4° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
7.4° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

40% din semnăturile Fără Penali din Năvodari au fost anulate

40% din semnăturile Fără Penali din Năvodari au fost anulate

Replica API 17 septembrie 2018 | 00:44 454

Membrii USR Năvodari au recuperat prima serie depusă din dosarele cu listele de susținători ai inițiativei #fărăpenali de la Primăria Năvodari, unde au fost înregistrate pentru atestarea domiciliului și calitatea de cetățean cu drept de vot.

Dintre cele 1385 de semnături, primăria nu a validat decât 842, fără specificarea unei motivații legale care să justifice „măcelărirea” dreptului de expresie a năvodărenilor, spun membrii USR.

USR a cerut în mod oficial o motivare pentru anularea fiecărei semnături, urmând sa continue lupta pentru modificarea Constituției, fiindcă aproape 40% din semnăturile oamenilor integri care s-au săturat de corupție și utilizarea discreționară a banului public au fost anulate. Daniel Bulc, membru USR, crede că "acesta este respectul pe care instituția condusă de primarul PSD Florin Chelaru îl oferă cetățenilor ei" și că "a venit momentul să ne implicăm în politică, fiindcă ne-au furat prosperitatea și și-au băgat-o în propriile buzunare, iar acum vor să ne fure și democrația".

Cătălin Tănase, care este si coordonatorul campaniei locale pentru #fărăpenali, consideră "că într-o țară ce se dorește europeană orice acțiune cetățenească este bine venită si ar trebui susținută de administrațiile locale astfel încât cetățenii sa-si poata spune punctul de vedere. Din păcate, în administrațiile din România conduse de PSD acest drept este îngrădit. Constat cu tristețe că, dacă Primăria Năvodari nu a reușit să ne împiedice să strângem semnături, fie că nu ne-au răspuns la cererea de a putea amplasa puncte de colectare semnături în oraș, fie prin trimiterea poliției locale să ne intimideze, au reușit acum, la final de campanie, cu ajutorul unui pix, să taie sute de semnături fără a specifica motivul."

Narcis Ceabuca, președintele USR Năvodari, spune că "așteptarea filialei USR Năvodari este ca primăria să dea dovadă de maturitate politică, etică și profesionalism și să explice fiecare anulare individuală a semnăturilor celor care susțin inițiativa de modificare a constituției și, apoi, să prioritizeze activitatea de verificare a celor cinci dosare cu semnături #fărăpenali ale năvodărenilor ce trebuie finalizate până pe 19 septembrie 2018”.

F.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
cetatenii sunt sunati in acest moment de catre unii dintre primarii PSD pentru a fi amenintati, chemati sa isi retraga semnaturile sau sa nege semnaturile. Amenintatile pornesc de la retragerea ajutorului social sau de la diverse alte parghii pe care stim foarte bine ca in mediul rural primarii le au asupra oamenilor
2
3
singura solutie este sa lasi muia si sa o faci normal , sa faci un copil , sa ai ocupatie !
1
2
normal ca ia taiat ca vreau sa candidez din nou
2
3
Singura solutie este sa votati miscarea populara si pe presedintele 4
0
10
Sa ne conduca unul numit Ceabuca?Roman verde,ce sa zic!
4
8
Era sa zic DU TE N MA TA
1
2
Drogatii lui Soros de la USR ar trebui sa respecte legea si sa ia legal semnaturi, cu toate datele din buletin. Abia dupa, sa se intrebe de ce le-au fost anulate semnaturile. Niste amatori si incompetenti politic. Si mai vor sa conduca si tara. Cu cine oare? Cu securistul francez Ciolos si traficantul de copii german Klaus?
12
15
MUIE LA TOT PSDul!
12
11

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614