REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.5° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
15.5° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

5.500 de oameni pleacă din structurile MAI

5.500 de oameni pleacă din structurile MAI

Replica API 27 august 2011 | 00:00 96

Cei care nu au trecut de evaluri, primii pe lista lui Igaş:

Cei care nu au trecut de evaluri, primii pe lista lui Igaş:

Un nou val de disponibilizări bate la uşa angajaţilor din subordinea Ministerului Administraţiei şi Internelor (MAI). Ministrul Traian Igaş, a declarat, vineri, la Constanţa că, din luna octombrie, alţi 5.500 de oameni vor fi puşi pe liber, precizând şi faptul că procesul de reorganizare a MAI "nu se va opri aici". Pe lista celor vizaţi ministrul spune că se regăsesc atât poliţişti cât şi jandarmi. Ministrul a lăsat să se înţeleagă că noul val de disponibilizări ar avea drept scop modernizarea structurilor subordonate Ministerului Administraţiei şi Internelor.

"Am traversat un proces de evaluare, iar cei care nu au reuşit să treacă de aceast hop sunt primii care vor pleca din acest sistem. În luna octombrie vor pleca 5.500 de oameni din structurile Administraţiei şi Internelor şi cu siguranţă procesul de reorganizare nu se va opri aici", a spus ministrul. El a precizat că prin aceste restructurări vor fi afectate toate structurile MAI. "Regăsim din rândul poliţiştilor, din rândul jandarmilor, din rândul poliţiştilor de frontieră, practic din toate structurile subordonate vor fi persoane care părăsesc Ministerul Administraţiei şi Internelor. Parcurgem un traseu de restructurare, reorganizare şi modernizare al structurilor subordonate ministerului. Avem o nouă etapă ceea ce înseamnă modernizarea Poliţiei Române, modernizarea Jandarmeriei Române, modernizarea tuturor structurilor din subordinea ministerului", a explicat Igaş. Totodată, ministrul a dat asigurări că absolvenţii Academiei de Poliţie nu vor rămâne fără locuri de muncă şi vor fi angajaţi începând cu 2012, în funcţie de modul în care posturile vor deveni vacante. Cu alte cuvinte unii angajaţi ai MAI vor fi daţi afară pentru a fi angajaţi alţii, pentru că, spune Igaş, "nu aveau contract". "Absolvenţii din acest an care vor da licenţa în decembrie vor fi încadraţi, absolut toţi, în 2012, în funcţie de cum se vor vacanta toate aceste posturi din structurile ministerului. În condiţiile în care aceşti oameni au contract cu MAI este obligaţia noastră să-i înregimentăm în structurile noastre, ceilalţi (care vor fi disponibilizaţi -n.r.) nu aveau contract", a spus Igaş. El a mai precizat că până acum la nivelul Poliţiei Române nu erau înregistrate toate plângerile cetăţenilor, însă va avea grijă ca pe viitor fiecare eveniment să fie tratat ca atare. "Datorită faptului că am început să înregistrăm toate evenimentele sigur că avem şi o creştere a infracţionalităţii, dar nu putem spune că fenomenul este scăpat de sub control", a spus Igaş.

Alexandra VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218