REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.2° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
16.2° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

5 ingrediente esențiale în cremele antirid

5 ingrediente esențiale în cremele antirid

Replica API 12 octombrie 2020 | 00:00 885

Procesul de îmbătrânire este inevitabil, iar, pe măsură ce trece timpul, semnele îmbătrânirii sunt de așteptat, mai ales pe suprafața pielii, care este cel mai mare organ al corpului. Cele mai des întâlnite semne de îmbătrânire sunt petele hiperpigmentare, liniile fine și ridurile de expresie, precum și scăderea nivelului de colagen din țesuturi, care redă aspectul de piele lăsată, scrie doc.ro.

Deși este bine să îmbrățișezi procesul de îmbătrânire ca pe un fenomen normal al vieții, există câteva lucruri pe care le poți face pentru tine, în așa fel încât să încetinești apariția ridurilor. Primul pas sunt produsele de îngrijire a tenului, dar pentru ca acestea să aibă efect, trebuie să fie bine formulate. Așadar, iată care sunt cele mai importante ingrediente pe care trebuie să le cauți în produsele cosmetice cu rol antirid.

Retinolul

Retinolul este un derivat al vitaminei A și cel mai studiat ingredient cosmetic în lupta împotriva ridurilor. Fiind cel mai studiat, are cele mai multe dovezi în spate în acest sens. Așadar, retinoizii, din familia cărora face parte retinolul și tretinoina (varianta mai puternică), au eficacitate demonstrată în stimularea producției de colagen, accelerarea procesului de regenerare celulară și estomparea liniilor fine. Atenție, însă, la 3 aspecte, și anume:

Retinolul trebuie introdus treptat în rutina de îngrijire a pielii, și în cantități mici, deoarece poate provoca iritație și descuamare.

Dacă intenționezi să introduci retinolul în rutina ta zilnică, ai grijă să folosești o cremă cu factor de protecție solară de minim 30, pe timpul zilei. Retinolul este un ingredient fotosensibil și, în absența fotoprotecției, te poate irita.

Pentru a vedea rezultatele promise este important să folosești un produs cu retinol pe o perioadă de minimum 6 luni.

Ceramidele

Ceramidele sunt lipide ce se regăsesc în mod natural în țesutul cutanat, iar rolul lor este de a menține hidratarea în staturile cele mai profunde ale pielii și de a întări și repara bariera naturală a acesteia. Produsele cosmetice care conțin ceramide sunt, de regulă, ocluzive, deci sigilează hidratarea în piele, ceea ce ajută la netezirea liniilor fine și a ridurilor de expresie și la menținerea unui aspect luminos și sănătos al pielii.

De asemenea, ceramidele îți protejează pielea de factorii iritanți din mediu, cum ar fi poluarea, praful, vântul uscat și frigul. Potrivit unui studiu1 publicat in 2018, care a fost realizat pe un eșantion de 50 de bărbați și femei cu vârste cuprinse între 18 și 63 de ani, o cremă hidratantă cu ceramide a dat rezultate mult mai satisfăcătoare în ceea ce privește aspectul și nivelul de hidratare a pielii, în comparație cu o cremă fără ceramide.

Dacă intenționezi să introduci ceramidele în rutina ta de zi cu zi, este important să aplici crema hidratantă cu ceramide ca ultim pas din rutină, pentru a bloca toate ingredientele hidratante aplicate anterior, în piele.

Extractul de cofeină

Cofeina este un ingredient antirid excelent în special în cremele contur ochi, deoarece are proprietăți vasoconstrictoare și antiinflamatoare, ceea ce îmbunătățește, în mod vizibil, aspectul cearcănelor și al pungilor. În plus, extractul de cofeină este bogat în antioxidanți, care luptă împotriva efectului nociv al radicalilor liberi și încetinește procesul natural de îmbătrânire. Antioxidanții au, de asemenea, acțiune calmantă, ceea ce este binevenit pentru tipul de ten sensibil și/sau predispus la roșeață sau rozacee, iar conținutul de vitamină B3 completează acest efect.

În plus, cofeina este foarte utilă, ca ingredient cosmetic, și în produsele de îngrijire a corpului, deoarece are proprietăți anticelulitice dovedite. Dacă suferi de cearcăne sau de ochi inflamați, un produs antirid pe bază de cofeină, pentru îngrijirea ochilor, este alegerea potrivită pentru tine.

Extractul de ramnoză

Ramnoza este un derivat natural din zahăr, care, potrivit celor mai recente cercetări, are acțiune antirid. Extractul de ramnoză are proprietăți calmante, de stimulare a regenerării celulare și a producției de colagen în straturile adânci ale pielii. Așadar, dacă suferi de lipsă de fermitate a pielii, este recomandat să optezi pentru o cremă hidratantă ce conține extract de ramnoză.

Mai mult, potrivit unui studiu2 clinic publicat în 2019, extractul de ramnoză susține comunicarea celulelor cutanate în așa fel încât acestea să se regenereze mai repede, ceea ce înseamnă o piele mai netedă, mai luminoasă și fără imperfecțiuni. Datorită proprietăților sale, extractul de ramnoză este util și în cremele de îngrijire a corpului, deoarece susține fermitatea pielii.

Coenzima Q10

Coenzima Q10, sau CoQ10, este un antioxidant ce se produce în mod natural în corp. La nivel celular, coenzima Q10 susține producția de colagen, proteina care oferă fermitate și suplețe pielii. Așadar, prin utilizarea constantă a unui produs cu această coenzimă ajută la obținerea unui ten mai neted, ferm și uniform. În plus, datorită caracterului puternic antioxidant, coenzima Q10 îți protejează pielea de efectul radicalilor liberi, cum ar fi poluarea, razele UV, praful și frigul.

Este important de reținut faptul că radicalii liberi din atmosferă alterează structura ADN a celulelor pielii, ceea ce le vulnerabilizează și le accelerează moartea. Acest proces facilitează apariția ridurilor, a petelor hiperpigmentare, a melasmei și a altor probleme de ten, inclusiv acneea sau zonele de uscăciune pronunțată.

Prin utilizarea unui produs pe bază de coenzima Q10, poți bloca efectele nocive ale radicalilor liberi asupra pielii și, în consecință, încetini procesul de îmbătrânire a pielii. În plus, coenzima Q10 este disponibilă atât sub formă de creme, serumuri și loțiuni cosmetice, cât și sub formă de capsule (suplimente alimentare), combinate cu acizi grași Omega-3 și Omega-6, pentru o piele și un păr strălucitoare și sănătoase.

Dacă intenționezi să folosești atât suplimente alimentare, cât și produse cosmetice pe bază de coenzima Q10, este important să ai grijă la aportul total de antioxidanți pe care îl preiei în corp, pentru a evita orice reacție adversă nedorită.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102