REPLICA ONLINE CONSTANTA

5.9° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
5.9° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

5 lucruri pe care să le faci după ce mănânci preparate bogate în grăsimi

5 lucruri pe care să le faci după ce mănânci preparate bogate în grăsimi

Replica API 16 noiembrie 2020 | 18:57 1298

Colesterolul LDL crescut înseamnă predispoziție pentru boli cardiace așa că dacă analizele de sânge au depistat o asemenea problemă, ar trebui să fii mai atent la capitolul alimentație.

Pentru a reduce nivelul de colesterol, dar și pentru a preveni creșterea acestuia, trebuie să eviți alimentele bogate în colesterol precum ouăle prăjite, cheeseburgerii, friptură de porc, puiul prăjit, cartofii păi sau organele de pui sau porc, scrie doc.ro. Ce te faci însă atunci când poftești la un preparat bogat în colesterol și sfârșești prin a mânca alimente interzise?

Medicina ayurvedica, veche de mii de ani, are propriile sale recomandări cu privire la menținerea colesterolului în limite normale. Iată cum trebuie să procedezi, potrivit medicinei ayurvedice, după ce ai mâncat preparate grase, bogate în colesterol:

Nu face sport intens, mergi la o plimbare

După o masă copioasă, bogată în preparate uleioase și greu de digerat, nu e recomandat să faci exerciții intense. Nici să stai sau să dormi nu e bine după o asemenea masă, așa că ieși la plimbare. Mersul în ritm alert va reduce colesterolul din sânge.

Bea apă caldă sau măcar călduță

Un pahar sau două de apă caldă sau călduță ajută la eliminarea uleiurilor din mâncare. Așadar, ficatul, stomacul și intestinele vor fi ajutate să elimine grăsimile consumate.

Nu te culca imediat după masă

Dacă te culci imediat după o masă copioasă, toată energia neconsumată de organism se depozitează sub formă de grăsime. Încearcă deci, după orice masă, să stai treaz încă 3-4 ore înainte de a te culca.

Evită cu orice preț consumul de alimente și băuturi reci

Consumul de alimente reci precum înghețată ori de sucuri direct de la frigider după o masă bogată în colesterol are un impact negativ asupra ficatului, stomacului și intestinelor. Așadar, evita să mănânci asemenea alimente imediat după masă.

Folosește remedii naturiste ayurvedice

Există o serie de remedii ayurvedice pe care le poți lua pentru a anula efectele preparatelor cu colesterol mare asupra organismului.

Triphala – o lingură de pudra de Triphala dizolvată într-un pahar cu apă caldă sau în miere, consumată de două ori pe zi, va reduce nivelul de colesterol din sânge.

Guggul Formula – acest remediu naturist detoxifica organismul, stimulând scăderea colesterolului “rău” din sânge.

Mierea organică – potrivit medicinei ayurvedice, mierea este un antidot excelent pentru alimentele grase, combatand efectele pe care acestea le au asupra organismului.

Amestec DIY pentru scăderea colestrolului

Îți poți prepară chiar și propriul amestec pentru scăderea nivelului de colesterol.

Ai nevoie de următoarele ingrediente:

3 părți de turmeric

6 părți de chimion

6 părți de coriandru

6 părți de fenicul măcinat

2 părți de schinduf (fan grecesc)

1 parte de pudra de ghimbir

1 parte de piper negru

Amestecă ingredientele cu ajutorul blenderului, apoi pune amestecul obținut într-un recipient care se închide ermetic. Înainte de fiecare masă soteaza o linguriță de condimente într-o cantitate mică de ulei de măsline. Pune condimentele sotate în salate, dar și peste preparatele bogate în colesterol, pentru că accelerează metabolismul și favorizează digestia.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
miscarea , activitatea fizica de zi cu zi nu televizorul , telefonul si somnul lung , nu alcolul tutunul si drogul face pe om modern , educatia sanatoasa data copiilor , nepotilor conteaza !
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614