REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

5 motive pentru care nu e o idee bună să lucrați din pat

5 motive pentru care nu e o idee bună să lucrați din pat

Replica API 13 ianuarie 2021 | 00:00 885

În teorie, lucrul din pat sună ca o noțiune romantică de vis, de parcă ați fi câștigat premiul cel mare în materie de locul de muncă. S-ar putea să vă imaginați cu o ceașcă de cafea, cu câinele sau pisica care vă încurajează în liniște și îmbrăcați în pantaloni de trening zilnic.

Cu toate acestea, lucratul din pat este o pantă atât de alunecoasă, încât se poate escalada rapid la o lipsă de autocontrol.

Iată 5 motive pentru care lucratul din pat poate fi dăunător sănătății și productivității dvs:

Calitatea somnului

Potrivit unui psihoterapeut și terapeut al comportamentului somnului, există un motiv foarte specific pentru care nu ar trebui să lucrăm din paturile noastre. Când ne folosim patul pentru alte activități, cum ar fi munca, cititul, vizionarea la televizor etc., creăm o asociere cu starea de veghe. Vrem ca patul să fie un indiciu pentru somn, iar lucratul în pat slăbește această asociație.

Pentru a transmite acest lucru în termeni foarte simpli, vrem să ne asociem paturile doar cu două lucruri: somnul și intimitatea.

Dacă vă confruntați deja cu probleme de somn, vă recomandăm să căutați un specialist care tratează problemele de somn fără medicamente, folosind terapia comportamentală cognitivă pentru insomnie (TCC-i). S-a demonstrat că acest tip de terapie reduce nevoia de medicamente pentru somn și nu este asociat cu aceleași efecte secundare.

În timp ce cele de mai sus se referă la modalități de a ajuta la nivel cognitiv, cu siguranță există modificări pe care le puteți face, care sunt pur fizice.

Privirea la ecrane luminoase reduce melatonina din corp, dar nu semnificativ. Este recomandat să vă acordați cel puțin 30 de minute până la două ore de timp fără tehnologie, înainte de a merge la culcare.

Productivitate redusă

Toate aceste motive sunt corelate. Lucratul din pat scade calitatea somnului, ceea ce scade productivitatea muncii, nivelul de energie și calitatea vieții.

Utilizarea patului ca spațiu de lucru înseamnă că vă aduceți munca în pat, atât la propriu, cât și la figurat. Dacă ați lucrat toată ziua din pat, probabil că veți continua să vă gândiți la serviciu și veți avea dificultăți în „oprirea muncii”, odată ce v-ați băgat la somn.

Pe de altă parte, este ușor să nu vă simțiți niciodată pe deplin productiv. S-ar putea să vă simțiți ochii grei și să trageți pui de somn atunci când doriți să lucrați.

În plus, insomnia este prima problemă legată de somn care împiedică productivitatea muncii. Aceasta poate fi o complicație cu sau fără a lucra din pat, dar amestecarea spațiului de lucru și de somn este probabil să o înrăutățească.

Postură

Este suficient de greu să păstrăm o postură bună, dar acest lucru este practic imposibil în pat. Suntem prea tentați să ne așezăm pe spate, stomac sau lateral, ce duce aproape întotdeauna la dureri musculare.

Chiar dacă stați în pat, stați totuși pe o suprafață neuniformă pentru o perioadă extinsă de timp, având monitorul la o înălțime incorectă și probabil curbându-vă spatele. Acest lucru poate crea durere, fie imediat, fie în timp, ceea ce poate scădea și calitatea somnului. De asemenea, poate duce la boli musculo-scheletice.

Relații

Majoritatea dintre noi împărtășim deja partenerii noștri cu dispozitivele noastre electronice. Indiferent dacă este vorba de un ssd laptop sau de telefoane mobile, acest model are un impact real asupra relațiilor.

Potrivit unui studiu, distracțiile momentane ale telefonului mobil în timpul petrecut cu partenerul dvs. pot duce la scăderea satisfacției relației și chiar la depresie. Aceeași logică se aplică tuturor ecranelor. Nimănui nu îi place să fie ignorat pentru un dispozitiv electronic. Când petreceți timpul în pat, lăsarea ecranelor deoparte vă poate ajuta să semnalați partenerului dvs. că sunteți gata să le acordați atenția. Acest lucru va ajuta, de asemenea, ca partenerul dvs. să asocieze patul mai degrabă cu timpul petrecut împreun decât cu munca.

Starea de spirit și energia

Dormitoarele sunt adesea mai întunecate decât alte camere, din cauza ferestrelor mai puține sau a obiceiului de a ține perdelele închise. Lumina soarelui este un stimulent natural al stării de spirit și ajută la ridicarea nivelului de energie.

Un dormitor slab luminat ar putea să vă facă să vă simțiți obosit, să vă modifice ceasul biologic, să vă afecteze negativ sănătatea mintală și să vă încordeze ochii. Deși o cameră slab luminată este excelentă pentru pui de somn, nu este atât de grozavă pentru productivitatea zilei de lucru.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367