REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.1° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
8.1° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

5 suplimente benefice pentru scăderea glicemiei

5 suplimente benefice pentru scăderea glicemiei

Replica API 13 noiembrie 2020 | 00:00 1468

În prezent, oamenii de știință testează diferite suplimente, pentru a determina dacă acestea ajută sau nu la scăderea glicemiei.

De acest gen de suplimente nutritive ar putea beneficia persoanele cu prediabet sau cele cu diabet, în special oamenii cu diabet de tip 2, însă nu trebuie să uităm că suplimentele nu pot înlocui medicamentele prescrise de medicul specialist pentru controlul diabetului, scrie doc.ro.

Iată, așadar, câteva suplimente care sunt benefice în ceea ce privește scăderea glicemiei:

Ginsengul american

S-a arătat în cadrul unui studiu din 2018 că ginsengul american scade glicemia postprandială cu aproximativ 20% în cazul persoanelor sănătoase și în cazul celor care suferă de diabet de tip 2. În plus, același studiu arată că atunci când persoanele cu diabet de tip 2 au luat 1 gram de ginseng american cu 40 de minute înainte de micul dejun, înainte de prânz și înainte de cină, pe o perioada de 2 luni, timp în care au respectat și tratamentul regulat pentru diabet, glicemia lor (pe nemâncate) a scăzut cu 10%, în comparație cu cea a persoanelor care au luat o substanță placebo.

Aloe vera

Și aloe vera îi poate ajută în unele cazuri pe cei care vor să scadă glicemia. Suplimentele sau sucurile făcute din frunzele plantei ar putea ajută la scăderea glicemiei a jeun (pe nemâncate) și la scăderea valorilor hemoglobinei glicozilate (o medie a glicemiilor pe 3 luni), în cazul persoanelor cu prediabet sau celor cu diabet de tip 2, arată un studiu.

O analiză ce a avut la baza 9 studii făcute pe pacienții cu diabet de tip 2 s-a observat că folosirea suplimentelor cu aloe vera pe o perioada de 4 până la 14 săptămâni a scăzut glicemia a jeun (pe nemâncate) cu până la 46,6 mg/dl și a scăzut și hemoglobina glicozilata cu până la 1,05%.

Probioticele

Când bacteriile care alcătuiesc flora intestinală au de suferit (un exemplu ar fi atunci când iei antibiotice pe o anumită perioada de timp), acest lucru este asociat cu un risc de a dezvoltă anumite afecțiuni, inclusiv diabetul. Suplimentele cu probiotice, care conțin bacterii benefice, aduc multe beneficii pentru sănătate și pot îmbunătăți modul în care organismul procesează carbohidrații.

În cadrul unei analize efectuate pe 7 studii, în care au existat pacienții cu diabet de tip 2, acei pacienți care au luat suplimente cu probiotice pe o perioada de cel puțîn 2 luni au avut glicemia a jeun cu 16 mg/dl mai mică și hemoglobina glicozilata (Hb A1c) cu 0,53% mai mică, în comparație cu persoanele care au luat substanțe placebo.

Acidul alfa lipoic

Acest acid este un compus chimic asemănător unei vitamine și în același timp este un antioxidant puternic, produs în ficatul nostru și care se găsește în anumite alimente (spanac, broccoli, carne roșie).

Studiile arată că atunci când pacienții cu diabet de tip 2 au luat doze de 300 mg, 600 mg, 900 mg sau 1200 mg de acid alfa lipoic, pe lângă tratamentul clasic pentru diabet, pe o perioada de 6 luni, glicemia a jeun și hemoglobina glicozilata au scăzut, iar această scădere a fost mai accentuată pe măsură ce doză de acid alfa lipoic a crescut.

Vitamina D

Deficiență de vitamina D în organism este considerată un potențial factor de risc pentru diabetul de tip 2. Un studiu arată că participanții cu diabet de tip 2, care aveau deficit de vitamina D, au reușit să observe rezultate după două luni în care au luat zilnic un supliment cu vitamina D (doză fiind egală cu 4500 IU). După această perioada, s-a observat că atât glicemia a jeun (pe nemâncate), cât și hemoglobina glicozilata s-au îmbunătățit.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614