REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
11.4° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

50.000 de asistaţi social îşi vor primi pachetele de Paşte

50.000 de asistaţi social îşi vor primi pachetele de Paşte

Replica API 8 aprilie 2015 | 00:11 225

În această perioadă, Primăria Constanţa urma să ofere nevoiaşilor pachetele alimentare aferente lunii aprilie, însă arestarea preventivă a primarului pentru 30 de zile a încurcat toate planurile municipalităţii. Astfel, 50.000 de beneficiari au fost cât pe-aci în situaţia de a nu-şi mai primi pachetele cu alimente, întrucât contractele cu furnizorii de alimente au rămas nesemnate.

La aflarea veștii, o constănțeancă stabilită în Viena a luat foc: „Rușine, rușine, ruşine, pune var Dumnezeu în locul nevoiașilor!!! Nu vreau să blestem că e postul Sfintelor Paște!!!! Arză va focu!!!”, susține Monica Caba.

Situația a persistat de la arestarea preventivă a primarului Constanței, Radu Mazăre, până marți, când consilierii locali s-au reunit în ședință pentru a desemna un viceprimar care să preia atribuțiile primarului. În speță, Decebal Făgădău, care a anunțat că toate programele Primăriei, nu doar distribuirea pachetelor, vor continua în ritmul normal.

„Această problemă va fi deblocată astăzi (marţi – n.r.), nu este vorba de nici un şantaj, despre nici o atragere a atenţiei, ci pur şi simplu a fost o întâmplare calendaristică. Comunicarea Ordinului prefectului s-a suprapus peste weekend şi, ieri, a trebuit să luăm act de suspendare. Pe cale de consecinţă, dispoziţiile de delegare semnate de domnul primar Mazăre au încetat, astfel, de îndată ce va fi comunicat prefectului ceea ce a hotărât CL, evident că vom debloca situaţia, astfel încât nimeni să nu simtă nimic. De asemenea, cred că toate celelalte probleme ale constănţenilor, cât şi cele legate de preţul gigacaloriei, subvenţionarea gigacaloriei, pentru că vremea nu este chiar cea mai bună, vor fi în continuare pe agenda noastră”, a spus Făgădău, care a mai precizat că, dacă va fi nevoie, „se va sta şi peste program”, pentru rezolvarea problemei cu pachetele alimentare.

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218