REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.8° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20.8° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

500.000 de euro investiţi de Blue Air pentru cursele către şi de la Constanţa!

500.000 de euro investiţi de Blue Air pentru cursele către şi de la Constanţa!

Replica API 27 aprilie 2017 | 00:00 343

Aeroportul Mihail Kogălniceanu din Constanța a devenit de miercuri, 26 aprilie, a.c., bază operațională Blue Air. Aeroportului Internațional Mihail Kogălniceanu Constanța va beneficia de noi curse aeriene. În premieră pentru MK, vor exista 4 curse aeriene interne către Cluj Napoca, Iași, Oradea și Timișoara și 4 externe către Milano, Paris, Roma, Bruxelles cu o frecvență de 1-2 curse pe săptămână.

La evenimentul de deschidere au participat Tudor Constantinescu, director comercial Blue Air, Bogdan Ionuț Artagea, directorul general al Aeroportului Mihail Kogălniceanu, viceprimarul Costin Răsăuțeanu, Cristian Bărhălescu, președintele Asociației Litoral-Delta Dunării și Corina Martin, președintele Federației Asociațiilor de Promovare Turistică. Directorul comercial Blue Air a afirmat că anul 2017 că nu se așteaptă să facă profit, deși au fost investiți 500.000 de euro.

''Pentru a avea o dezvoltare la malul mării este nevoie în primul rând de transport atât pentru turiștii străini, cât și pentru cei români. Compania aeriană nu este un ONG! Vrem să eficientizăm cursele către Constanța. Dacă nu funcționează, nu vor fi suportate zborurile doar de dragul de a avea o legătură aeriană cu Constanța'', a afirmat Tudor Constantin. La rândul său, viceprimarul Costin Răsăuțeanu a declarat că este un moment istoric benefic întregii regiuni.

''Astăzi (nr.26 aprilie,a.c) se conectează județul Constanța cu orașe importante din România și Europa. Acest parteneriat este funcțional și începe să dea roade. Constanța în timpul verii se va transforma în capitala României. Trebuie să avem grijă ca aceste curse să nu se oprească niciodată'', a spus viceprimarul. Corina Martin a spus la rândul ei că de aici încolo este un drum lung și că va susține tot timpul acest proiect.

De asemenea, se are în vedere ca în viitor să se inaugureze și curse către alte puncte importante cum ar fi Grecia, Germania, Rusia sau Elveția. Prețul unui bilet pentru o cursă internă pornește de la 89.99 de lei, iar pentru o cursă externă, de la 19.99 de euro. Cursele sunt programate să deservească momentan până la sfârșitul lunii octombrie, totuși există convingerea că cel puțin cursele către Paris, Milano și Roma să aibă succes și pe perioada sezonului rece.

Prima cursă va fi către Roma

În cursul zilei de 26 aprilie a.c., a sosit și aeronava Blue Air care va efectua prima cursă stabilită a fi către Roma. Astfel, la ora 8.00, joi, 27 aprilie a.c., vor decola 95 de persoane de pe Aeroportul Kogălniceanu. Pe data de 19 mai a.c. aeronava va zbură către Bruxelles, urmând ca după data de 15 iunie a.c. să fie pusă în funcțiune și cursele interne.

Diana NEAȚĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
sa vedem cand o sa inaugureze si prima aeronava mai noua de 15 ani. varsta flotei este de 24 ani cu avione care au si peste 30 ani
0
0
Nu ati ascultat de noi cum sa functioneze asa ceva.
1
1
Ce se intimpla cu relatia CTA-ATENA? Anul trecut a functionat foarte bine si am fost multumiti. Intrebati BLUE AIR ce ginduri are pt.2017.
1
0
Ca sa ai parcuri industriale trebuie sa se renunte la taxa de pod de la Fetesti, ca altfel nu vine nimeni ca sa aloce sume mari de bani doar ca sa intre si sa iasa cu tirurile din judet.
4
0
...la Stuttgart - Germania ati renuntat ...cu toate ca intr-un anunt precedent aparea si Stuttgart...
2
0
Ce tot scrieti aiureli? De astazi 26 aprilie nu poti calatori la Iasi, de exemplu, abia din 15 iunie. Iar noile rute externe ale Blue air sunt programate cu zboruri incepand cu luna aprilie pt Roma si din mai pt Bruxelles.Iar acele curse regulate de transport Direct aeroport din gara Constanta nu-si justifica activitatea atata timp cat sunt zboruri sporadice.Vom trai si vom vedea, ca unde nu-i cap, vai de picioare!
3
0
Ma surprinde faptul ca nu ati bagat Madridul sau avionul e de mici dimensiuni si nu duce pana acolo.
5
1

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367