REPLICA ONLINE CONSTANTA

19° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
19° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

5000 de euro daune, după ce l-a acuzat pe examinator că i-a cerut mită!

5000 de euro daune, după ce l-a acuzat pe examinator că i-a cerut mită!

Virgil STOIAN 22 octombrie 2022 | 00:00 4959

Constățeanca Monica Păunescu a fost condamnată la plata a 5000 de euro, după ce a fost acționată în judecată de agentul de poliție examinator, care o picase la examen. Femeia, după ce a picat examenul pentru permis, a dat vina pe polițist acuzându-l pe acesta ca i-a cerut mită sau favoruri sexuale pentru trecerea examenului. Inițial, prin sentința Judecătoriei Constanța, din 2 martie 2022, femeia a fost condamnată la plata a 2500 de lei, însă în urma apelului depus de agentul de poliția, Tribunalul Constanța a decis, prin sentința din 6 octombrie, că Monica Păunescu trebuie să plătească 5000 de euro daune. Decizia nu este definitivă.

Monica Păunescu

Reclamantul a solicitat, în contradictoriu cu Monica Păunescu, obligarea acesteia la plata sumei de 10.000 euro, în echivalent lei la data plăţii, pentru prejudiciul adus onoarei şi reputaţiei ca urmare a faptelor ilicite, la încetarea săvârşirii acestor fapte şi să se abţină de a mai săvârşi fapte de aceeaşi natură indiferent de mijloace, în viitor, la publicarea pe cheltuiala pârâtei atât într-un cotidian de largă circulaţie cât şi pe reţelele de socializare a hotărârii judecătoreşti la rămânerea  definitivă, cu cheltuieli de judecată.

Polițistul a fost acuzat că cere șpagă

În motivare, reclamantul a arătat că a cunoscut-o pe pârâtă cu ocazia susținerii de către aceasta a probei practice pentru obținerea permisului de conducere in data de 28.03.2019, subsemnatul având calitatea de agent de poliţie examinator, pârâta fiind declarată respinsa la această probă. După ce plângerea penală a femeii pentru abuz în serviciu a fost clasată pentru că fapta nu există, Monica Păunescu a creat un grup pe o rețea de socializare, numit ”Examen auto fără șpagă”, unde postat lucruri denigratoare la adresa polițistului: „că e un polițist corupt care care cere șpagă pe care o împarte cu procurorul” și multe alte acuzații. Mai mult decât atât, femeia a mai dat încă o dată examenul, cu un coleg al polițistului, picând și de această dată.

 

Instanța a dat dreptate reclamantului

Instanţa a reținut că reclamantul a suferit cu siguranţă un disconfort emoţional, care trebuie reparat, însă nu a dovedit că afirmaţiile pârâtei i-au afectat în concret reputaţia şi imaginea în comunitate, din declaraţia martorului rezultând doar că o parte a colegilor au făcut o serie de glume la adresa reclamantului, fără a rezulta că şi-au format şi o opinie negativă în legătură cu acesta. Pe de altă parte, instanţa reţine că postările pârâtei de pe pagina grupului ”Examen auto fără șpagă” de pe reţeaua de socializare Facebook nu au fost apreciate de un număr relevant de terţe persoane (numărul maxim de reacţii fiind de 4) şi niciuna nu a fost vizualizată de un număr de persoane relevant (numărul maxim de vizualizări este de 90 – chiar dacă grupul are statut de grup public), astfel încât nu se poate susţine că au avut efectul scontat - de defăimare a reputaţiei reclamantului. Monica Păunescu a fost condamnată la plata a 5000 de euro dar și să nu mai publice pe reţeaua de socializare Facebook mesaje în care susţine că reclamantul a săvârşit infracţiunea de luare de mită, în orice formă, în cursul anului 2019, cu ocazia susţinerii de către pârâtă a examenului pentru obţinerea carnetului de conducere.

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Gogule în CI ești polițistul!
0
0
El cere spaga indirect și tot el este victima Doar în r*mânia hotul este victima și victima este bună de plata
2
0
În Constanța se ia permisul doar pe bani, examinatorul este un spagar nu ia dat aia nimic di acum cere on onstanta tot orașul știe cum se ia permisul
3
1
Cine plm te fwte, la cat esti de p*****a si urata?
1
0
Cum se numeste politistul? Ma simt toba de manual si practica, si vreau sa dau examenul cu el. Cu doua conditii: ca organosul sa poarte bodycam, si a doua conditie, si eu sa port bodycam. Sunt sigur ca daca port bodycam, organosul ma va chema in justitie ca l-am filmat fara acordul lui. Apropo, cica filmarile de pe bodycam-urile organelor nu pot fi sterse. Insa daca faci reclamatie impotriva unui organos, subit, nu exista probe pe bodycamul organosului. Rusinica MILITIA ROMANA.
4
4
sunt sigur ca militianul a vrut si a luat mwie. Justitia super corrupta si-a facut din nou datoria. Mwie judecatorilor.
6
5
Ce urâtă este!
3
2
Scrie in poza de pe portal Calin Valentin
6
1
Parasuta asta e de o prostie fara margini. Eu am cunoscut-o candva, e lesbi apropo.
5
3
Nebuna asta oracaie pe tik tok.căutați-o si vedeti nebunia in stare pura
7
2
pentru curiosi dosarul este 6980/212/2021
8
0
daca esti curios intra pe portalul instantelor, informatiile sunt publice
6
0
Vulpea când nu ajunge la struguri sunt scrii....fraerica
4
2
Si cine-i polițistul?
12
8

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102