REPLICA ONLINE CONSTANTA

6.5° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
6.5° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

56 de primari de comune din Constanţa au semnat memoriul împotriva Guvernului

56 de primari de comune din Constanţa au semnat memoriul împotriva Guvernului

Replica API 23 august 2013 | 00:00 146

Protest faţă de măsurile luate împotriva colectivităţilor locale

Protest faţă de măsurile luate împotriva colectivităţilor locale

Asociaţia Comunelor din România (AcoR) vrea cât mai urgent o întâlnire cu reprezentanţii Guvernului. Membrii ACoR au redactat un memoriu împotriva guvernului, intitulat "Protest faţă de măsurile luate de Guvernul României împotriva colectivităţilor locale". Sunt 11 puncte pe care primarii comunelor le consemnează şi vor clarificări.

"Este un protest împotriva măsurilor pe care le-a luat Guvernul, vizând comunele României. Şi aici mă refer la OG 8/2013, la impozitul pe venitul agricol, la OG 34/2013, legi care, considerăm noi, nu sunt în avantajul Asociaţiei Comunelor din România. De exemplu, impozitul pe venitul agricol trebuie să-l încaseze administraţia publică locală, dar să rămână ca sursă de venit la bugetul propriu al comunei, iar din fondurile acestea noi să putem să dezvoltăm infrastructura localităţilor, să putem să susţinem co-finanţarea proiectelor aflate în curs de derulare", a declarat preşedintele filialei judeţene a Asociaţiei Comunelor din România (ACoR), Mariana Gâju. Printre cele 11 probleme atacate de aleşii locali în documentul mai-sus menţionat se regăseşte şi Legea ANI. Edilii, mulţi dintre ei declaraţi incompatibili, vor schimbarea legii. "În cele 11 puncte pe care Asociaţia Comunelor le consemnează în acest protest este cuprinsă şi clarificarea Legii ANI, Legea 161/2013, care trebuie să fie coroborată cu legile UE. Acesta nu este punctul principal al protestului. Aşteptăm ca până pe 27 august primul ministru să stabilească o întâlnire cu 8 - 10 reprezentanţi ai comunelor cu care să vină să discute aceste modificări legislative pe care le solicită primarii de comune. Protestul a fost depus pe data de 20 august având în spate, de la fiecare filială judeţeană, semnăturile primarilor comunelor", a mai specificat Mariana Gâju. De precizat faptul că, la nivelul judeţului Constanţa, susţin acest protest toţi primarii de comune, mai puţin Gheorghe Frigioi, de la Crucea, şi Gheorghe Cenuşe, de la Dumbrăveni. Celor 56 de primari de comune li s-a alăturat şi primarul oraşului Negru Vodă, Ion Nicolin, a mai precizat Mariana Gâju. Întrebată dacă edilii sunt dispuşi să boicoteze alegerile viitoare, în cazul în care ţelul lor nu este atins, Mariana Gâju a răspuns: "Rămâne de văzut. Aceste lucruri nu se pot stabili până când nu vedem care este atitudinea şi disponibilitatea reprezentanţilor Guvernului. După data de 27 ştim ceva concret", a conchis ea.

Mirela Sorina PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614