REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.8° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
11.8° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

5G: Care sunt primii producători care vor lansa telefoane compatibile

5G: Care sunt primii producători care vor lansa telefoane compatibile

Replica API 14 ianuarie 2019 | 00:00 404

Cea de-a cincea generaţie de conectivitate a internetului mobil, numită "5G", va fi pregătită pentru lansare în acest an în cele mai multe părţi ale globului. Software-ul este în curs de testare, hardware-ul este în lucru, iar operatorii de telecom se pregătesc, de asemenea, pentru noua infrastructură.

Producătorul de proceasoare Qualcomm spune că 5G-ul este instalat și funcționează deja în diverse locații, iar platforma Snapdragon 855 este pregătită și așteaptă ca producătorii de telefoane să o integreze în modelele lor din 2019. Fiecare producător major de telefoane lucrează la un dispozitiv cu 5G, deşi reţelele 5G nu sunt încă pregătite.

22 producători, inclusiv Samsung, Sony, LG, Motorola și Google, au confirmat că lucrează la telefoane cu 5G pentru 2019, folosind modemul Qualcomm Snapdragon X50, împreună cu companii chineze precum Xiaomi, Oppo și Vivo. Primele telefoane se așteaptă să sosească în al doilea trimestru din 2019, deși va dura mai mult timp pentru ca 5G-ul să fie integrat în telefoane pe scară largă, cu excepția flagship-urilor. Iată ce majoritatea producătorilor de telefoane au anunțat până acum despre planurile lor privind telefoanele cu 5G.

Samsung

În august 2018, Samsung a anunţat că lucrează cu companiile de telecomunicații din Coreea de Sud pentru a lansa primul său telefon cu 5G, adăugând că acest dispozitiv nu va fi Galaxy S10. În schimb, zvonurile indică faptul că dispozitivul ar putea fi Galaxy S10 Plus, varianta mai mare a modelului S10. Se așteaptă ca țara să implementeze rețeaua de 5G în jurul lunii martie 2019. De asemenea, Samsung va lansa și în SUA mai multe telefoane cu 5G în SUA până în a doua jumătate a anului 2019.

Compania a prezentat un prototip de telefon cu 5G la târgul de tehnologie CES 2019 în Las Vegas.

Huawei

În timpul Congresului Mondial Mobile din Shanghai, Huawei a promis că primul său telefon 5G va intra în vânzare "înainte de sfârșitul lunii iunie 2019", după ce va lansa primul său modem și procesor de 5G Kirin în martie 2019. Walter Ji, președintele Western European Consumer Business Group al Huawei, a va confirmat într-un interviu că 5G va fi disponibil "dacă nu pentru P30, atunci cu siguranță va fi în seria Mate în septembrie".

Ca și cum nu ar fi fost o veste suficientă, compania a confirmat că telefonul 5G va avea și un ecran pliabil.

Apple

Apple nu se grăbește să lanseze un iPhone 5G aşa că fanii companiei americane nu ar trebui să se aştepte să vadă unul în 2019. Apple, de obicei, nu este în primul rând în ceea ce privește tendințele mobile, preferând în schimb să perfecționeze o tehnologie emergentă înainte de a se angaja în acest proces.

Așa că, în timp ce producătorii de telefoane Android lucrează la foc continuu pentru a lansa dispozitiv cu 5G în 2019, nu vă așteptați ca Apple să adopte această tehnologie atât de repede.

Google

Google nu și-a dezvăluit planurile pentru 5G, iar compania a refuzat să comeneteze zvonurile. Acest lucru ar putea însemna că următoarul flagship Google, care probabil se va numi Pixel 4, ar putea fi un telefon cu 5G. În cazul în care acesta se încadrează în programul său obișnuit de lansare a telefonului, Pixel 4 va debuta în jurul lunii octombrie 2019 - mult după prima jumătate a anului.

LG

În august, LG a confirmat că primul său telefon 5G va debuta, cel puţin în SUA, "în prima jumătate a anului 2019", odată cu lansarea reţelei 5G de către operatorul Sprint.

John Tudhope, directorul portofoliului de produse pentru Sprint, a spus doar că dispozitivul va fi un telefon premium. Mai recent, însă, vicepreședintele diviziei de dezvoltare 5G de la Sprint Business, Mișka Dehghan, a spus că telefonul va avea un aspect distinct și că "veți ști că este un dispozitiv de 5G".

OnePlus

În octombrie 2018, CEO-ul OnePlus, Pete Lau, a declarat că primul telefon 5G va fi disponibil în primul rând operatorilor telecom europeni.

O lună mai târziu, Qualcomm a confirmat că OnePlus va vinde într-adevăr un telefon de 5G pe rețeaua 5G a unui operator britanic. Rețeaua va cuprinde 16 orașe din Marea Britanie în 2019, începând cu Londra, Cardiff, Edinburgh, Belfast, Birmingham și Manchester.

Telefonul 5G va funcționa pe cel mai recent chipset Qualcomm din Snapdragon 855. De asemenea, telefonul nu va face parte din gama principală a companiei OnePlus. În schimb, ar fi un telefon separat care ar fi construit special pentru a profita de rețeaua de mare viteză.

Nokia

Deși Nokia nu mai este gigantul telefonelor caacum 15 ani, încă pași către un viitor de 5G. În luna iulie 2018, compania a anunțat un parteneriat de 3,5 miliarde de dolari cu T-Mobile, care include utilizarea spectrului de frecvențe 600MHz al T-Mobile pentru a-și susține rețeaua de 5G. Telefoanele 5G din acest parteneriat sunt așteptate în 2019.

Noul standard de rețea nu este doar despre smartphone-urile mai rapide. Vitezele mai mari și latența redusă vor face posibilă și noi experiențe în realitatea augmentată și virtuală, mașinile conectate și casa inteligentă - orice regiune în care mașinile trebuie să discute între ele în mod constant și fără întârziere.

ECONOMICA.net

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614