REPLICA ONLINE CONSTANTA

6.4° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
6.4° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

6 beneficii ale extractului din sâmburi de grapefruit

6 beneficii ale extractului din sâmburi de grapefruit

Replica API 28 mai 2020 | 00:00 986

Nu multă lume știe faptul că sâmburii de grapefruit sunt benefici pentru sănătate. Mai ales că și consumul de grapefruit ajută la pierderea în greutate, reducerea celulitei și îmbunătățirea funcționarii sistemului imunitar.

În ceea ce privește extractul din sâmburi de grapefruit acesta are proprietăți antibacteriene, antivirale și antifungice fiind recomandat în tratarea candidei, a infecțiilor urechilor, infecțiilor în gât și a diareei, scrie ziarmedical.ro.

Iată, așadar, 6 beneficii ale consumului de samburi de grapefruit:

Combate candidoza

Candidoza este o infecție fungica care poate afecta atât femeile, cât și bărbați. De obicei, infecția poate afecta gură, urechile, nasul, unghiile de la mâini și picioare, tractul gastrointestinal și vaginul. Un studiu polonez publicat în 2001 a arătat că extractul din samburi de grapefruit combate ciupercă Candida albicans, cauza candidozei.

Distruge microbii din tractul urinar rezistenți la antibiotice

Potrivit unui studiu publicat în 2005 în Jurnalul Medicinei alternative și complementare, sâmburii de grapefruit sunt eficienți în distrugerea microbilor din tractul urinar rezistenți la antibiotice.

Remediu în cazul infecțiilor fungice

Histoplasmoza este o infecție fungică provocată de Histoplasma capsulatum. Agentul infecțios se găsește în formă inactivă în solul îmbogățit cu guano provenit de la păsări și lilieci. Omul se infectează prin inhalarea sporilor din solul contaminat. Ca tratament alternativ se recomandă extractul din sâmburi de grapefruit (100 miligrame pe zi) datorită proprietăților sale antibacteriene, antifungice și antivirale.

Tratament pentru piciorul atletului

Piciorul atletului este o infecție fungică frecvent întâlnită care se transmite de la o persoană la altă de obicei la dușurile și băile folosite în comun. Că tratament natural poți unge zona afectată cu extract din sâmburi de grapefruit, de trei ori pe zi.

Tratează tulburările digestive asociate eczemei

Eczemă este o afecțiune obișnuită a pielii ce este, adesea, legată de alegerile alimentare și problemele digestive. Într-un studiu s-a cercetat eficacitatea extractului din sâmburi de grapefruit în combaterea eczemei atopice. Toți pacienții care au primit zilnic 150 miligrame extract de sâmburi de grapefruit, de trei ori pe zi, timp de o luna au prezentat o scădere semnificativă a simptomelor cauzate de eczemă atopică.

Este un antimicrobian excelent

Extractul din sâmburi de grapefruit combate infecțiile bacteriene, virale și fungice atunci când este înghițit. Datorită proprietăților sale antimicrobiene poate fi utilizat și sub formă de spray, pastă de dinți, gel de dus, dezinfectant natural al rănilor și multe altele.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614