REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.9° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
16.9° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

6 obiceiuri matinale care îți asigură energie pozitivă toată ziua

6 obiceiuri matinale care îți asigură energie pozitivă toată ziua

Replica API 31 octombrie 2020 | 00:00 1145

Activitățile cotidiene, stresul, lipsa timpului și problemele cu care te confrunți pe parcursul zilei te afectează și nu știi ce să faci pentru a opri acest cerc vicios în care ai pătruns? Ei bine, ziua bună se cunoaște de dimineață, iar tu ești singurul în măsură să poată schimbă modul în care decurg lucrurile.

Obiceiurile pe care le avem dimineață pot prezice cu ușurință dacă o zi va fi sau nu una reușită. Dacă ne trezim cu întârziere, plecăm la serviciu în grabă și sărim peste micul dejun, șansele că ziua să fie una nereușită sunt foarte mari. În schimb, dacă avem obiceiuri sănătoase dimineață și facem lucrurile că la carte, sunt șanse mari că energia pozitivă cu care am început ziua să se mențină pe parcursul zilei, scrie doc.ro.

Atitudinea pe care o avem cu privire la lucrurile care se întâmplă ne face să avem o stare bună sau o stare proastă. Așadar, dacă ne controlăm atitudinea ne putem controla și viață.

Obiceiuri matinale pentru energie pozitivă pentru întreagă zi

Trezește-te mai devreme decât o faci de obicei

Dacă ești mereu pe fugă dimineață înseamnă că nu te trezești suficient de devreme. Fă un efort și obișnuieste-te să te trezești mai devreme în fiecare dimineață pentru a avea timp pentru ține.

Renunță la folosirea smartphone-ului de la prima ora a dimineții

Nici nu deschizi bine ochii că deja verifici mail-urile și conturile de pe rețelele de socializare? Mai degrabă ți-ai face un jurnal în care să scrii în fiecare dimineață ce îți propui să faci în ziua respectivă, dar și ce visuri și țeluri ai în general. Astfel, îți vei începe ziua orientat către succes, nu în grabă și măcinat de fel de fel de griji și preocupări inutile.

Meditează

Studiile făcute în domeniu în ultimii ani au dovedit că meditația are nenumărate beneficii. Această practică ne ajută să fim mai pozitivi, mai productivi și mai linișțiți din punct de vedere mental. Contrar a ceea ce suntem tentați să credem, meditația nu înseamnă neapărat să stăm nemișcați preț de 30 de minute (ceea ce este totuși extrem de benefic și de lăudat), ci poate fi eficientă și dacă este practicată preț de 5-10 minute. Cu cât ești mai perseverent în practică meditației, cu atât mai repede viață ta se va îmbunătăți.

Vizualizează ziua ce urmează

Imaginează-ți drumul pe care îl vei parcurge până la serviciu, întâlnirea cu colegii, modul în care îți vei îndeplini atribuțiile precum și atitudinea pozitivă pe care o vei avea în timp ce faci toate aceste lucruri. Vizualizând la începutul zilei modul în care se va desfășura ziua respectivă, vei avea o atitudine mult mai relaxată și vei fi mai încrezător.

Bea un lichid cald

O băutură caldă nu numai că te hidratează după o noapte în care nu ai consumat lichide, însă îți pune și metabolismul în mișcare. Ideal ar fi să îți începi ziua cu un pahar de apă călduță în care ai pus puțină zeamă de lămâie ori cu un ceai neîndulcit.

Mănâncă un mic dejun echilibrat

Prima masă a zilei este importantă așa că acordă-i atenția cuvenită întrucât îți oferă energie pentru prima parte a zilei, ceea ce este extrem de important. Consumă alimente sănătoase și bogate în nutrienți precum ouăle, iaurtul, ovăzul, fructele și legumele.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218