REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.9° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
7.9° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

60,5% dintre elevii Constanţei au promovat bacalaureatul. Patru tineri au luat 10 „pe linie”

60,5% dintre elevii Constanţei au promovat bacalaureatul. Patru tineri au luat 10 „pe linie”

Replica API 13 iulie 2016 | 00:13 413

Rata de promovare la nivel naţional, 66,7%

Rata de promovare la nivel naţional, 66,7%

Emoţiile au luat sfârşit! Rezultatele la Bacalaureat 2016 au fost afişate, marţi, puţin după orele 12.30, pe site-ul Ministerului Educaţiei, edu.ro, dar şi la licee. Absolvenţii claselor a XII au aşteptat, încă de la primele ore ale dimineţii, în faţa unităţilor de învăţământ, pentru a afla dacă au promovat cel mai important examen din viaţa lor. În momentul în care listele cu rezultatele au fost afişate la aviziere şi au aflat notele, unii au început să plângă de bucurie, alţii de tristeţe. Ori, pentru că au picat, ori din cauza notelor prea mici.

În judeţul Constanţa, patru elevi au reuşit să obţină media 10. Doi sunt absolvenţi ai Colegiului Naţional „Mircea cel Bătrân“ , iar doi, ai Liceului Teoretic „Ovidius“. Au fost obţinute de George Daniel Bukkosi şi George Costin Dobrin, de la Colegiul Mircea cel Bătrân, şi Agnes Maria Morariu şi Andreea Tamina Sfetcu, de la Ovidius. Unul dintre elevii care au obţinut media 10, respectiv George Costin Dobrin, este şef de promoţi şi olimpic. A absolvit, la fel ca şi George Daniel Bukkosi, specializarea Ştiinţele Naturii. Rezultatele finale la Bacalaureat 2016, înainte de soluţionarea contestaţiilor, arată că Liceul Teoretic „Ovidius“ este primul din judeţul Constanţa, din punctul de vedere al mediilor obţinute la examenul maturităţii, cu o rată de promovabilitate de 99,50%.

Fruntaş pe podium cu ani în urmă, Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân“, se află astăzi pe locul doi, după Liceul Ovidius, cu 98,64% promovabilitate, urmat fiind de Liceul Teoretic Traian Constanţa, cu 95,93% promovabilitate. În judeţul Constanţa, patru elevi au reuşit să obţină media 10. Doi sunt absolvenţi al Colegiului Naţional „Mircea cel Bătrân“, iar doi sunt absolvenţi ai Liceului Teoretic „Ovidius“. Au fost obţinute de George Daniel Bukkosi şi George Costin Dobrin, de la CNMB, şi Agnes Maria Morariu, respectiv Andreea Tamina Sfetcu, de la Liceul Teoretic Ovidius.

Unul dintre elevii care au obţinut media 10, şef de promoţie la Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân“

Unul dintre elevii care au obţinut media 10, respectiv George Costin Dobrin, este şef de promoţie şi olimpic. A absolvit, la fel ca şi George Daniel Bukkosi, specializarea Ştiinţele Naturii. O singură medie de 9,98 a fost luată de un elev tot de la Liceul Teoretic Ovidius, respectiv Eliza Georgiana Matei. O singură medie de 9,96 aparţine unui elev de la Colegiul Naţional Mircea cel Bătrân, respectiv Bogdan Enache. Două medii de 9,95 au fost obţinute de doi elevi ai Liceului Teoretic Ovidius. Este vorba de Marina Culeţu şi Bianca Ana Voiculescu, şi una de 9,93, tot la Ovidius, respectiv Maria Căpăţînă.

Media de 9,91 a fost obţinută de şase elevi: trei de la Ovidius, Alexa Cătălina Tereza, Apturaman Ailin, Ioana Simona Burlacu, şi trei de la CNMB, Crina Andreea Gache, Claudia Preda şi Olga Ursulică. Au fost obţinute nouă medii de 9,90. Andreea Bucia, Bianca Bianca, Alexandru Ioan Pîntea Ioana Matei, Miruna Răduţ, Ana Maria Strîmbeanu, Irina Tomescu, cu toţii de la Colegiul Mircea cel Bătrân, Anca Manuela Nichiţoiu, Liceul Tehnologic Topraisar şi Andreea Tîngan, de la Colegiul Naţional Mihai Eminescu. Sunt cinci de 9,88: Melania Belu, Andreea Poenaru şi Adina Talabă, de la Colegiul Naţional Mircea cel Bătrân, Cătălina Clapon şi Theodora Drăgan, de la Liceul Teoretic Ovidius. Şase elevi au obţinut media de 9,85, tot şase elevi au obţinut media 9,83, patru medii de 9,81 şi patru de 9,80. La Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân“, din cei 220 de elevi, 180 au obţinut media peste 9.00.

„Mă aștept tot timpul la rezultate peste 10. Sunt mândru de rezutatele elevilor. Mă aștept ca anul viitor să fie rezultate la fel de bune“, a declarat directorul Vasile Nicoară. Și elevii sau, cel puțin unii dintre ei, sunt mulțumiți de rezultate. „Sunt extrem de mulțumită de notele pe care le-am obținut, plus că am reușit să obțin media 9,90“, a mărturisit Irina Tomescu elevă la CNMB. Sunt și absolvenți care, deși au obținut note satisfăcătoare, vor formula contestații. „La română cred că am să depun contestație, nu am o medie mică, am obținut media 8,18, dar știu că pot mai mult“ a mărturisit Iza, elevă a liceului „George Călinescu“. Și Raluca intenționează să facă contestestașie la istorie, întrucât „nota nu a reflectat ceea ce știu“, spune absolventa.

Liceul Teoretic Ovidius Constanța, Colegiul Național Mircea cel Bătrân Constanța și Liceul Teoretic Traian Constanța, pe podium

Colegiul Național Mihai Eminescu Constanța are o rată de promovabilitate de 94,01%; Liceul Teoretic Lucian Blaga Constanța- 92,66% promovabilitate; Colegiul Național Pedagogic Constantin Brătescu Constanța- 90,83% promovabilitate; Liceul Teoretic George Călinescu Constanța- 88,75 promovabilitate. La polul opus, se află cinci licee, unde rata de promovabilitate este 0%. Vorbim despre Liceul Tehnologic Crucea, Liceul Tehnologic Mihai Viteazul Mihai Viteazu, Liceul Tehnologic N. Dumitrescu Cumpăna, Liceul Tehnologic N. Istrățoiu Deleni.

Promovabilitatea la nivelul județului Constanța, înainte de contestații, este de 60,5%

Rezultatele arată că, la nivel național, aproape 66 % au promovat bacalaureatul, iar în Constanța rata de promovabilitate este de 60,5 %. De precizat că anul trecut, în Constanța, nici un elev nu a reușit să obțină media 10. Cea mai mare medie a fost obținută de doi elevi de la Liceul Teoretic Ovidius, care au promovat cu 9,93. În 2015, aproape 55% din absolvenţii de liceu din judeţul Constanţa au promovat examenul de bacalaureat, cu peste şase procente mai mulţi decât anul 2014. Cei ce vor să depună contestație sunt așteptați în cursul zilei de astăzi, 12 iulie 2016, în intervalul orar 16.00- 20.00. Acestea vor fi rezolvate în perioada 13- 15 iulie, urmând ca în data de 16 iulie 2016 să se afișeze rezultatele finale ale examenului de bacalaureat, sesiunea iunie- iulie 2016 potrivit, Inspectoratului Școlar Județean Constanța. Reamintim că, în 2016, 137.344 de absolvenți din învățământul liceal s-au înscris la Bac 2016.

Mirela PASCAL, Diana NEAŢĂ, Alina IORDAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614