REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.1° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
12.1° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

60% dintre clienţii OTP Bank România cu credite în franci elveţieni au acceptat ofertele de conversie

60% dintre clienţii OTP Bank România cu credite în franci elveţieni au acceptat ofertele de conversie

Replica API 1 aprilie 2016 | 00:00 181

Un procent de 60% dintre clienţii cu credite în CHF ai OTP Bank România (peste 6.000 de persoane) au acceptat deja ofertele de conversie a creditelor în franci elveţieni (CHF), cu trei săptămâni înainte de încheierea programului, se arată într-un comunicat al băncii.

Potrivit comunicatului, 96% dintre clienţi au ales conversia creditelor în moneda naţională.

'Până în acest moment, OTP Bank România a acordat clienţilor săi reduceri în valoare totală de peste 45 milioane CHF (184 milioane lei), în cadrul programului de conversie. Corectitudinea ofertei este dovedită şi de faptul că, în litigiile dintre OTP Bank România şi clienţi, închise printr-o decizie irevocabilă, de la începutul anului şi până în prezent, în 73% dintre cazuri oferta băncii s-a dovedit a fi mai convenabilă decât soluţia obţinută de client în instanţă. Clienţii care au ales varianta litigiilor au pierdut aproximativ 1,2 milioane lei, în comparaţie cu ofertele personalizate primite din partea băncii. Mai mult, 608 clienţi au renunţat la litigiile în derulare, optând pentru soluţiile personalizate de conversie a creditelor, în cadrul programului pus la dispoziţie de OTP Bank România', reiese din comunicat.

Programul de conversie dedicat creditelor în CHF este bazat pe soluţii personalizate, prin care banca oferă un discount semnificativ al soldului curent al creditelor, urmat de conversia sumei rămase în lei sau euro, la alegerea clientului.

'În definirea termenilor contractuali, oficialii băncii au ţinut cont de informaţiile primite din partea clienţilor şi a reprezentanţilor asociaţiilor de profil. Astfel, clauzele contractuale clarifică faptul că, în cazul în care o iniţiativă legislativă privind conversia obligatorie a creditelor va fi aprobată de către autorităţile statului, banca va aplica un mecanism de compensare a sumelor acordate voluntar ca reducere şi cele la care clienţii ar fi îndreptăţiţi în urma actului normativ. Astfel, dacă eventualele soluţii impuse de către autorităţile statului ar depăşi procentual reducerea oferită de către bancă, prin programul său voluntar, atunci banca va suporta diferenţa, în favoarea clienţilor. În caz contrar, condiţiile prevăzute în contractul de conversie încheiat între bancă şi clienţi vor rămâne neschimbate', precizează oficialii băncii.

OTP Bank România, subsidiară a OTP Bank, cel mai mare grup bancar independent din Europa Centrală şi de Est, este un furnizor integrat şi auto-finanţat de servicii financiare. OTP Bank oferă servicii financiare universale în Ungaria, România, Muntenegru, Croaţia, Bulgaria, Rusia, Ucraina, Slovacia şi Serbia, pentru mai mult de 13 milioane de clienţi, prin intermediul unei reţele teritoriale de aproape 1500 de unităţi, ATM-uri şi canale electronice.

Sursa: ECONOMICA.net

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218