REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.9° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
16.9° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

63 de DECESE de CORONAVIRUS, în ultima săptămână, la CONSTANȚA

63 de DECESE de CORONAVIRUS, în ultima săptămână, la CONSTANȚA

Replica API 30 noiembrie 2020 | 00:00 1922

63 de constănțeni au decedat în săptămâna 23 – 29 noiembrie, la Constanța, din cauza coronavirusului. Dintre acestea, doar o persoană nu au avut comorbidități. Printre cele mai întâlnite afecţiuni care, împreună cu coronavirusul, au cauzat decesul se numără hipertensiunea arterială, diabetul zaharat, obezitatea, insuficienţa cardiacă şi insuficienţa respiratorie. În acest moment județul Constanța se află pe primul loc în România la incidența cazurilor de coronavirus la mia de locuitori cu 7,58, în timp ce municipiul a ajuns la o incidență de 10,66, locul 3 pe țară.

În ultima perioadă, în România a crescut dramatic numărul de infectări cu noul coronavirus. Nici numărul deceselor nu a stagnat, ci a urcat și el, trecând de 11.000. În săptămâna care doar ce s-a încheiat, în orașul de la malul mării s-au înregistrat nu mai puțin de 63 de decese. Amintim că din cauza numărului mare de infectări și a incideței cazurilor de covid care a depăşit cu mult cifra 10, autoritățile locale au decis carantinarea Constanței. Nu au scăpat nici localitățile învecinate precum Valu lui Traian, Ovidiu, Lumina, Năvodari, Mihail Kogălniceanu, Agigea, Medgidia, Cernavodă, Cumpăna toate întrând rând pe rând în carantină.

Hipertensiunea arterială şi diabetul, principalele afecţiuni întâlnite

Ceea ce ar trebui să le dea de gândit constănţenilor este faptul că cei mai vulnerabili sunt oamenii care prezintă şi alte afecţiuni. În combinaţie cu infecţia cu coronavirus, acestea le pot fi fatale. Dintre cei 63 de decedaţi, 38 prezentau hipertensiune arterială,iar dintre aceştia, 23 mai aveau şi diabet. Pe următorul loc se regăseşte obezitatea, urmată de insuficienţa cardiacă. Întâlnite au fost și alte comorbidități precum: insuficiență renală, fibrilație arterială, dar și insuficienţa respiratorie. Doar o persoană dintre cele 63 decedate nu au prezentat şi alte afecţiuni.

Cele mai multe decese, la Spitalul Municipal Medgidia

20 de persoane au decedat la Spitalul Municipal Medgidia, iar alte 17 la Sptialul de Boli Infecţioase. Pe următorul loc se află Spitalul Judeţean, unde au fost înregistrate 12 decese. Persoanele cele mai vulnerabile sunt cele cu vârstă cuprinsă între 70 şi 90 de ani, cele mai multe decese înregistrându-se la această categorie.

Pănă în prezent, peste 300 de persoane au decedat în judeţul Constanţa, cauza fiind infecţia cu noul coronavirus. De la debutul pandemiei, la nivelul județului Constanța au fost confirmate peste 16.700 de persoane infectate cu SARS-CoV-2, cifre care ar trebui să-i convingă pe constănțeni să fie mai atenți la respectarea regulilor.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Locul 3 pe tara? Asa nemernici de medici avem in Constanta? Bai nenorocitilor din cauza voastra si a declaratiilor si scrisurilor voastre false avem acum carantina.Sa va ia dracu. Sa vina procuratura, DNA la controlat arhiva sa vedem unde ati internat voi mii de bolnavi de covid-19 .Boala care nu se trateaza acasa cum ati spus.Ave 612 paturi pentru covid in toate spitalele tot Judetul Constanta! Unde sunt necropsiile pt. bolnavii de covid? Unde sunt miile de testari facute in Constanta pe zi? La voi mureau toti cei 612 intr-o zi? Ati adunat cronicii,decese rutiere toti la covid.
3
0
jos pnl va astept la vot pe 6 dec schimbare
8
2
Mai scoateti tancurile pe strazi. Cantati 3 culori sa fuga covidu la rusi.
4
2
mai taiati din minciunile astea da va draq erau perfect sanatosi si au murit de covid ... hai mai sugeti pl !!
4
5
vin taranii care s.au dus la munte sa ingroase rindurile mortaciunile!va asteapta sist nedical romanesc pesedist.Cind ca duceti sa analize sau tomografii,ingrasati synevoul si regina maria lui constantinescu si mazare pirnaie!g
6
3

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218