REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
13.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

"65 de scrisori", la aniversarea lui Vasile Sârbu

"65 de scrisori", la aniversarea lui Vasile Sârbu

Replica API 6 iunie 2013 | 14:42 420

Printre strategiile manageriale ale rectorului prof.univ.dr. Dănuţ Tiberius Epure se desprinde şi grija, respectul pe care îl poartă profesorilor cu o contribuţie majoră la creşterea universităţii, profesori ajunşi la vârsta senioratului. După premierea pentru prima dată în istoria universităţii a Profesorilor Emeriţi, recent, cu ocazia împlinirii vârstei de 65 de ani şi ieşirea la pensie, rectorul Universităţii "Ovidius" din Constanţa l-a sărbătorit pe prof.univ.dr. Vasile Sârbu, într-un cadru deosebit alături de colegii din Facultatea de Medicină, prorectori, Consiliul de Administraţie, Senat.

Cu acest prilej, a fost lansată prima lucrare care deschide o colecţie dedicată personalităţilor universităţii. Cartea se intitulează sugestiv "65 de scrisori", este prefaţată de rectorul prof.univ.dr. Dănuţ Tiberius Epure, şi coordonată dr. Dumitru Octavian Unc, conf.univ.dr. Aurelia Lăpuşan şi dr. Virgil Coman. În peste 200 de pagini, numeroase personalităţi din domeniul medical, universitar, cultural aduc un omagiu celui sărbătorit. Lucrarea a apărut în condiţii excepţionale la Tipografia Universităţii şi a fost distribuită gratuit celor prezenţi.

"La frumoasa vârstă de 65 de ani, profesorul universitar Vasile Sârbu poate să privească înapoi cu mândrie la o desăvârşită carieră medicală, cu remarcabile, îndrăzneţe premiere profesionale şi, în egală măsură, la începuturile universităţii tomitane şi ale facultăţii de medicină.

Născută la puţin timp după decembrie 1989, la iniţiativa unui grup de intelectuali din care a făcut parte şi profesorul Sârbu, Universitatea Ovidius din Constanţa este dovada clară a unui act de voinţă care a coagulat forţele progresiste ale timpului şi a clădit temeinic pentru Dobrogea transformând Constanţa într-un oraş al tinereţii studenţeşti.

Profesorul Vasile Sârbu aparţine cu totul spiritului acestei facultăţi, al întregii universităţi, vieţii medicale tomitane.

A fost timp de 12 ani decan ducându-şi la bun sfârşit mandatul în condiţiile unui început dificil, fără vreo tradiţie academică medicală în plan local, fiind nevoie de inovaţie şi îndrăzneală pentru a adapta formule manageriale timpului şi nevoilor imediate. A clădit parteneriate şi a atras atenţia asupra tinerei facultăţi, în comunitatea europeană, în cea academică medicală internaţională. (...)

Profesorul Vasile Sârbu a fost timp de două mandate prorector al Universităţii, iar în momentul alegerii mele ca rector l-am desemnat director al Şcolii doctorale, ca o recunoaştere a meritelor sale.

Este un om de cultură şi de ştiinţă, cu o largă deschidere spre cunoaştere, cercetare, o personalitate a Constanţei, recunoscută de comunitatea locală prin decernarea titlului de Cetăţean de onoare.

Ţintind spre o universitate de cercetare avansată şi educaţie, o universitate antreprenorială, cu grad înalt de motivare şi performanţă, o universitate cu vizibilitate internaţională şi în acelaşi timp cu o mare răspundere socială, obiective prioritare ale managementului meu, nu putem ignora începuturile, eforturile tuturor celor care au contribuit la consolidarea prestigiului şi creşterii sale. Le aducem cu fiecare prilej prinosul nostru de recunoştinţă, respectându-le munca şi dăruirea. Astăzi îl cinstim pe profesorul universitar Vasile Sârbu, omagiindu-i personalitatea, forţa şi tenacitatea cu care a clădit la temelia universităţii noastre" - arată rectorul prof.univ.dr. Dănuţ Tiberius Epure în prefaţa cărţii.

Au mai vorbit despre personalitatea celui sărbătorit Înalt Prea Sfinţia Sa Teodosie, prorector al universităţii, prof.univ.dr. Petru Bordei, preşedintele Senatului, prof.univ.dr. Nicolae Ceamitru, decanul Facultăţii de Medicină, prof.univ.dr. Adrian Bavaru, rectorul onorific al universităţii.

Vădit emoţionat, neaşteptându-se la o sărbătoare de asemenea proporţii, prof.univ.dr. Vasile Sârbu a mulţumit rectorului pentru această frumoasă surpriză.

Alexandra VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218