REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.4° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.4° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

7 cazuri de INFECTARE cu CORONAVIRUS internate la spitalul din Medgidia

7 cazuri de INFECTARE cu CORONAVIRUS internate la spitalul din Medgidia

Replica API 6 iunie 2020 | 10:55 6186

Spitalul Municipal Medgidia este una dintre unitățile suport COVID-19, din județul Constanța. Pentru a nu mai depinde de Direcția de Sănătate Publică, conducerea spitalului a decis să achiziționeze un aparat PCR pentru diagnosticarea infecției cu coronavirus dar și a altor tipuri de afecțiuni. Acesta va fi pus în funcțiune în imediata perioadă. În prezent, în cadrul unității spitalicești sunt internate 7 persoane infectate cu virusul Sars-Cov 2.

Spitalul Medgidia, spital suport pentru cazurile infectate cu virusul Sars-Cov 2, în această perioadă face demersuri serioase pentru a duce spitalul cât mai aproape de standardele europene.

Dotat cu dispozitiv PCR

Recent, spitalul a achiziționat un dispozitiv PCR pentru care a și primit autorizația de funcționare. Acesta va fi folosit pentru diagnosticarea infecției cu Sars- Cov 2 și nu numai. „S-a reușit achiziția unei linii complete de extracție și RT PCR (reacția de polimerizare în lanț), tehnologie în vitro care imită capacitatea naturală de replicare a ADN și ARN al unui patogen specific, în cazul nostru, foarte important în detecția cu precizie foarte mare a virusului SARS-COV-2. Cu acest aparat performant se va pune bazele unui laborator de biologie moleculară în Spitalul Medgidia. Acest laborator nu se va limita doar la Covid-19 ci va putea face multe alte analize necesare în diagnosticarea altor infecții cu viruși (hepatite, HIV, herpes, encefalite), tuberculoză, infecții transmise de căpușe.

Tot în cadrul acestui laborator se pot face alte teste genetice pentru diagnosticarea unor tipuri de cancer, testul TORCH pentru gravide. Am primit autorizația de funcționare și zilele următoare îl vom pune în funcționare în special pentru diagnosticarea infecției cu SARS-COV-2” a declarat Eugen Aglițoiu, managerul Spitalului Municipal Medgidia.

7 cazuri de infectare în spital și 15 suspecți

Managerul unității medicale a ținut să prezinte și situația actuală din spital în ceea ce privește infectarea cu noul coronavirus.

„De la 1 aprilie până în prezent am avut 61 de confirmați și 541 de suspecți. Astăzi (respectiv vineri, 5 mai) avem 5 confirmați pe Chirurgie, unul pe Ortopedie și unul la Terapie Intensivă. Suspecți la acest moment în spital sunt 15 persoane care își așteaptă rezultatele. Cât despre echipamente trebuie să spunem că stocul pe care îl avem este pentru încă 45 zile iar prețurile s-au normalizat” a mai adăugat acesta.

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920