REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

8.000 lei pentru renovarea Secţiei de Terapie Intensivă Nou-născuţi de la Spitalul Judeţean

8.000 lei pentru renovarea Secţiei de Terapie Intensivă Nou-născuţi de la Spitalul Judeţean

Replica API 7 aprilie 2017 | 00:00 349

Peste 140 de familii au participat duminică, 26 Martie 2017, la populara cursă Family Run, ce a avut loc pe plaja din stațiunea Mamaia. Fondurile de 8.000 lei, strânse prin achitarea taxei de înscriere la acest eveniment, vor fi integral donate reconstrucției și modernizării Secției de Terapie Intensivă Nou-Născuți și a Compartimentului de Prematuri din cadrul Spitalului Clinic de Urgență Constanța, un proiect social inițiat de Asociația Dăruiește Aripi, în parteneriat cu Fundaţia Vodafone Romȃnia și Asociația Inima Copiilor. Organizatorul evenimentului, Asociația Sportivă Sanasport, este deja la a doua ediție în care susține proiectul dedicat nou-născuților cu probleme grave, internați la Constanța.

„Mortalitatea infantilă a atins cote alarmante în județul Constanța. Avem aici o rată de mortalitatea infantilă de trei ori mai mare față de media europeană și cea mai ridicată din România. Ne-am propus să demarăm un proiect care să mărească șansele de supraviețuire ale copiilor internați anual în secția de Terapie Intensivă Nou-născuți de la Constanța și care să transforme spitalul din orașul nostru într-un centru de referință pentru România în îngrijirea și salvarea bebelușilor”, a declarat Alina Vasea, fondatoarea Asociației Dăruiește Aripi.

Aparatura din Secția de Terapie Intensivă este depășită, veche și suprautilată

Aproximativ 1.000 de copii născuți cu probleme medicale grave sau prematur sunt tratați anual în Secția de Terapie Intensivă Nou-Născuți a Spitalului Județean Constanța. Opt paturi de terapie intensivă nou-născuți sunt evident insuficiente pentru o secție care trebuie să ofere îngrijiri de înaltă specializare unui număr atât de mare de pacienți în situație critică. Spațiile existente sunt improprii, cu incubatoare plasate pe holuri și în sala de nașteri, aparatura este depășită.

Echipamentele medicale sunt puține, vechi și suprautilizate, climatizarea este rudimentară iar condițiile de sterilitate nu permit tratarea în siguranță a pacienților. Asociația Dăruiește Aripi, în parteneriat cu Fundația Vodafone România și Asociația Inima Copiilor construiește o structură modernă și eficientă, adaptată numărului de pacienți din regiune și în concordanță cu cele mai înalte standarde din domeniul medical.

După finalizarea lucrărilor de renovare, Fundația Vodafone România va dota secția de neonatologie cu un sistem de telemedicină, care va permite medicilor să monitorizeze copiii chiar și din afara spitalului, să transmită informații medicale vitale sau să organizeze videoconferințe cu medici specialiști din alte spitale din România sau din străinătate. Bugetul proiectului se ridică la 1.300.000 euro.

Mihaela UNGUREANU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Constanta un oras cu spitale sarace medici spagari si mizerie totala buget de butic .
0
0
sa fie frumos sa merite shpagile
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218