REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
15.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

8 afecțiuni care favorizează criza de sciatică sau inflamarea nervului sciatic

8 afecțiuni care favorizează criza de sciatică sau inflamarea nervului sciatic

Replica API 16 octombrie 2020 | 20:04 1916

În corpul uman, cel mai lung nerv și unul dintre cei mai importanți se numește nerv sciatic. Acest nerv sciatic începe de la măduva spinării, trece prin șolduri și feșe și apoi se ramifică în jos, pe fiecare picior. Acest nerv are un efect direct asupra capacității de a ne controla și de a ne simți picioarele. Când are loc inflamaţia nervului sciatic sau când acesta este iritat, pacientul se va confruntă cu o criză de sciatică.

Sciatica este o senzație care se manifestă că o durere moderată spre severă în zona spatelui (zona lombară), feselor și picioarelor. Totodată, este posibil că pacientul să simtă amorțeală sau slăbiciune în aceste zone. Criză sciatica este un simptom cauzat de o afecțiune ori de un factor care irită nervul sciatic sau de o zona care are un impact negativ asupra nervului sciatic, cum ar fi vertebrele, scrie doc.ro.

Ce afecțiuni ori condiții pot da dureri în cazul inflamării unui nerv sciatic

Este important, așadar, să reținem că o criză de sciatica este un simptom comun al mai multor afecțiuni medicale diferite. Chiar și așa, aproape 90% dintre cazurile de sciatica (în care nervul sciatic este iritat) se datorează herniei de disc din zona lombară.

Așa cum probabil știi, coloana vertebrală este alcătuită din trei părți: vertebrele sau oasele individuale din coloana care protejează nervii aferenți, nervii și discurile intervertebrale.

Aceste discuri dintre vertebre sunt alcătuite din cartilaj, care este un material puternic și rezistent. De fapt, cartilajul acționează că o zona-tampon, că un amortizor între fiecare dintre vertebre și permite coloanei să fie flexibilă.

1. Când un pacient suferă de hernie de disc, un astfel de disc intervertebral este împins de la locul sau, punând presiune pe nervul sciatic.

Pe lângă hernia de disc în zona lombară, există și alte afecțiuni care favorizează apariția unei crize de sciatica:

2. Stenoza spinală în zona lombară - această înseamnă îngustarea canalului spinal în zona inferioară a spatelui.

3. Spondilolisteza - este o afecțiune în care un disc intervertebral alunecă înainte (se deplasează anterior), peste vertebră de sub el.

4. Tumorile din interiorul coloanei vertebrale - aceste tumori pot duce la compresia sau apăsarea rădăcinii nervului sciatic.

5. Infecție - când în cele din urmă o infecție afectează coloana vertebrală, această infecție poate fi o cauza a crizei de sciatica.

6. Alte cauze - de exemplu, un traumatism ori o leziune în interiorul coloanei vertebrale pot da o criză de sciatica.

7. Sindromul cauda equina (coadă de cal) - este o boală rară, dar gravă, care afectează nervii din partea inferioară a măduvei spinării; acest sindrom necesită îngrijiri medicale imediate.

8. Sindromul Piriformis poate fi și el o cauza a crizei de sciatica. El este o afecțiune rară neuromusculară, în care mușchiul piriformis se contracta sau se încordează involuntar, cauzând sciatica. Când acest mușchi se încordează sau se contracta, el poate pune presiune pe nervul sciatic, ducând la apariția nevralgiei sciatice.

În multe cazuri, însă, când vine vorba despre criză de sciatica, nu există o cauza evidență care să explice motivul pentru care nervul sciatic este inflamat sau iritat.

Ce trebuie să reții despre sciatica și afecțiunile care o favorizează?

O criză de sciatica este un tip frecvent de durere care afectează nervul sciatic, un nerv lung care se extinde pe o suprafață mare. Sciatica este cauzată de iritarea rădăcinilor unui nerv important din organism, din zona lombară și din zona lombo-sacrală. Alte cauze frecvente ale crizei de sciatica (nevralgie sciatica) pot fi, așadar: stenoza spinală în partea lombară (îngustarea canalului spinal); o afecțiune degenerativă a discurilor intervertebrale (distrugerea sau degradarea discurilor care se află între vertebre); spondilolisteza (deplasarea unei vertebre); sarcina; spasmele musculare în zona spatelui sau feselor; sindromul Piriformis (la nivelul nervului sciatic).

Și osteofitele pot pune presiune pe nervul sciatic, în zona lombară. Când se întâmplă acest lucru, pot să apară multe probleme de-a lungul nervului sciatic.

Important!

Criză de sciatica sau o nevralgie sciatica are loc când nervul sciatic este atins sau iritat, de obicei din cauza herniei de disc din zona lombară ori din cauza unor creșteri osoase (osteofite sau ciocuri osoase) de pe vertebre. Mai rar, acest nerv sciatic poate fi supus compresiei din cauza unei tumori sau poate fi deteriorat din cauza unei boli, cum ar fi diabetul.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102