REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
13.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

8 din 10 companii au dificultăți în a găsi candidați valoroși pe perioada recrutării

8 din 10 companii au dificultăți în a găsi candidați valoroși pe perioada recrutării

Replica API 17 octombrie 2017 | 00:00 315

Circa 86% dintre angajatorii români, majoritatea afaceri mici și mijlocii, se confruntă cu o lipsă acută de candidați valoroși atunci când recrutează, se arată într-un studiu, conform AGERRPES.

Conform sursei citate, acest lucru este cauzat de competitivitatea ridicată de pe piața muncii, însă 2 companii din 10 consideră că accesul la candidați specializați este îngreunat și de lipsa brandului puternic de angajator al acestora.

De asemenea, peste jumătate din companiile participante la sondaj au mai puțin de 50 de aplicanți.

"Pentru fiecare poziție deschisă, 58% dintre companiile participante la sondaj susțin că au mai puțin de 50 de aplicanți, în timp ce 26% primesc între 50 și 100 de CV-uri. Doar 7% dintre companii au până la 200 de candidați pentru o poziție deschisă, iar 9% au peste 250 de candidați, acestea fiind majoritatea companii mari și foarte mari. Cu toate acestea, și oferta de candidați din piață, în ansamblu, a scăzut în ultimii câțiva ani, observă 77% dintre companiile respondente, în timp ce 5% consideră că a stagnat sau, respectiv, că a crescut ușor", potrivit studiului realizat de eJobs.

Studiul mai arată că procesele de recrutare au devenit prea lungi dar și mai dificile față de acum doi ani.

"Ca urmare, procesele de recrutare au devenit prea lungi, susțin 47% dintre companii, și în același timp mai dificile față de acum 2 ani (42%). Timpul de recrutare pentru pozițiile deschise este cuprins, pentru aproape jumătate dintre respondenți, între 30 și 60 de zile, iar 14% spun că reușesc să angajeze după 90 de zile sau chiar mai mult. O treime dintre companii, în special dintre cele mici și mijlocii, declară că procesul de recrutare nu depășește 30 de zile, și numai 5% ocupă o poziție în mai puțin de două săptămâni", potrivit studiului.

Totodată, circa 93% din companii folosesc platformele de recrutare online, precum eJobs.

"Atunci când încep procesul de recrutare pentru o nouă poziție, companiile mizează în principal pe platformele de recrutare online cum este eJobs (93%), pe recomandările venite din cadrul echipei existente (67%), pe rețelele de socializare (40%), dar și pe aplicările directe, pe site-ul companiei (26%). Cu toate acestea, pentru a găsi candidați valoroși, companiile au început să diversifice tot mai mult metodele de atragere a acestora. Jumătate dintre companiile participante la sondajul eJobs caută potențiali angajați în alte orașe decât cel în care recrutează, iar 49% caută candidați și în domenii de activitate conexe jobului deschis. În același timp, aproximativ un sfert spun că oferă un salariu mai ridicat decât nivelul pieței, iar 9% investesc în programe prin care să-și dezvolte și consolideze un brand atractiv de angajator", potrivit textului.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Este adevarat ca forta de munca disponibila in tara este slab pregatita , in primul rand din cauza slabei educatii primite in scoala , iar angajatorii nu sunt dispusi sa ofere salarii atractive.
1
0
Angajatorii cauta oameni bine pregatiti,dar obedienti si sa accepte salarii cat mai mici.Dupa o anumita varsta,cei cu pregatire au si experienta de viata ,nu pot sa se supuna hachitelor unui sef diliu,ori asta iar nu e bine,chiar daca omul lucreaza,munceste bine. Mai bine nu angajezi un om cu coloana. Se doresc tineri timizi dar excelenti profesional,siliti de imprejurari sa ramana in localitate ,in tara. Cam greu,tinerii nu mai sunt ca pupincuristii de pe vremuri nici cei buni,nici cei rai nu mai accepta jugul ,inca si aproape moca.
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218