REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
11.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

8 simptome care îți arată că ai nevoie de ochelari de vedere

8 simptome care îți arată că ai nevoie de ochelari de vedere

Replica API 7 august 2020 | 00:00 1186

Pentru că rețină să se dezvolte în mod corect, imaginea furnizată ochilor trebuie să fie clară. Acest lucru asigura o dezvoltare normală și sănătoasă a ochilor.

Există două probleme principale de vedere:

prezbitismul - o tulburare de vedere caracterizată prin imposibilitatea de a vedea clar obiectele aflate în apropiere;

miopia - o tulburare de vedere caracterizată de dificultatea de a vedea clar obiectele situate la distanță

Simptomele ce indică o tulburare de vedere (cum ar fi că ai nevoie de ochelari pentru a vedea la distanță sau în apropiere) sunt multiple. Chiar și așa, singurul mod de a diagnostica în mod corect o problema de vedere este să mergi la un oftalmolog, scrie doc.ro.

Te întrebi dacă ai nevoie de ochelari de vedere? Urmărește dacă ai următoarele semne și simptome, care îți pot arată că e timpul să îți faci o programare la oftalmolog:

1. Vedere încețoșată: dacă nu mai recunoști un prieten aflat la 10 pași de ține sau revista ta preferată a devenit prea greu de citit de aproape, este posibil să fi dezvoltat prezbitie sau miopie. Dacă observi că este dificil să vezi obiectele atât de aproape, cât și la distanță, acest lucru poate fi astigmatism.

2. Dificultatea de a vedea obiectele noaptea - dacă simți că vederea ta se înrăutățește noaptea, astfel încât nu mai poți vedea câinele tău în curte sau alte obiecte pe veranda, este posibil să te confrunți cu semnele unei forme precoce de cataractă.

3. Ai probleme când îți adaptezi ochii de la întuneric la lumina: dacă simți că ochilor tăi le ia mai mult să se adapteze după ce ai văzut o lumina puternică pe autostrada, asta înseamnă cel mai probabil că mușchii care îți ajută irisul să se contracte și să se extindă au început să se slăbească. Mergi la medic pentru un diagnostic corect.

4. Dificultăți în față calculatorului sau laptopului: poți încerca să dai vină pe locul de muncă, dar adeseori cei care se lupta din greu că să citească pe ecranul unui calculator, după o vreme, pot să observe un indiciu clar al prezbitiei.

5. Oboseală ochilor: ai senzația că 20 de minute de lectură îți uzează ochii la fel cum 1 ora de citit îți afecta ochii acum un an? Oboseală această care se instalează mai devreme, rezultă din vederea încețoșată sau din acele momente când te încrunți sau clipești în mod regulat pentru a te concentra asupra obiectelor. Oboseală ochilor poate să apară și după perioadele lungi de condus, de scris la calculator sau din cauza dependenței de telefonul mobil.

6. Dureri de cap frecvente: uneori, mecanismul care ajută corneea și cristalinul să se focuseze pe imagini da greș, iar mușchii mici din ochi sunt forțați să muncească mai mult. Rezultatul este că ochiul obosește, ceea ce poate duce la dureri de cap.

7. Vedere dublă: lăsând glumele despre consumul de alcool la o parte, vederea dublă poate duce la probleme grave. Dacă vezi dublu, acest lucru poate indică probleme cu corneea sau la nivelul mușchilor oculari. De asemenea, poate fi un semn al cataractei. Mergi la medic dacă te confrunți cu vederea dublă.

8. Presiune oculară: dacă simți o presiune în spatele ochiului, poate fi un semn al faptului că dezvolți glaucom. Nu trebuie să te panichezi, deoarece medicii te pot trata. Acumularea presiunii poate deteriora nervul optic care transmite imaginile către creierul tău, dar nu toată lumea care se confruntă cu presiune oculară are glaucom. Mergi la medic pentru un consult oftalmologic.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614