REPLICA ONLINE CONSTANTA

19° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
19° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

80 de lei, de la Gară până în Mamaia, cu taxiul! Video

80 de lei, de la Gară până în Mamaia, cu taxiul! Video

Replica API 19 mai 2022 | 00:50 6100

De foarte mult timp există problema cu taximetriștii care ţepuiesc străinii. Astfel, oamenii sunt nevoiți să scoată din buzunare sume exagerate, chiar și fără a primi un bon fiscal la final de cursă. Cum ar fi 80 de lei de la Gară până în Mamaia.

Taximetriștii din Constanța abia așteaptă să prindă un turist străin, căruia să îi evalueze cursa la un extra-preț față de cum ar fi normal, profitând de naționalitatea străină și de necunoașterea banului românesc.

”Japca” la nivelul orașului Constanța este destul de mare, începând cu ”furatul” clienților între colegii de taximetrie, ajungând într-un final la ”a fura” clientul pentru care s-a ”luptat” din răsputeri pentru a-l prelua în cursă.

Spre exemplu, unui bărbat care avea ca destinație Cora Brătianu, pornind din zona autogară Constanța, i s-a cerut suma de 30 de lei, o cursă de numai câteva minute…

”Am întrebat cât mă costă până la Cora… mi-a zis 30 de lei. I-am spus că este cam scump și a dat din umeri…” , a declarat bărbatul pentru Replica Constanța.

Prețuri duble până în Mamaia

În scopul de a vedea cum stau lucrurile de fapt în zona gării din Constanța în privința taximetriștilor, Replica Constanța, adoptând postura de străin, a luat la pas străzile și, de asemenea, rând pe rând a discutat cu șoferii în vederea prețurilor pentru o cursă cu destinația Cazinoul din Mamaia.

80 de lei de la Gară până în Mamaia

Surprinderea a fost mare când prețul cerut a fost de 40 de lei minim, ajungând dublu, la doar câțiva pași mai în față, cerută fiind suma totală de 80 de lei, fără primirea unui bon fiscal care să ateste că acela este prețul normal al cursei. ”Până unde? Cazinoul din Mamaia? 80 de lei este. Vă dau bon, dar am niște probleme și nu știu dacă reușesc să eliberez” , a fost răspunsul unuia. Altul, mai ”breaz”, a cerut suma de 40 de lei, oferind totodată și bonul fiscal.

Înșelătoria taximetriștilor, vina clienților

De altfel, înșelătoriile în privința cursei cu taxiul sunt considerate ca fiind vina clientului. Explicația acestei concluzii vine de la un bărbat care consideră că prețul trebuie întrebat dinainte, înregistrând totodată conversația de la plecare, până la sosire, astfel încât să aibă o dovadă cu privire la prețul final.

Video:

Dacă acesta este mai mare, soluția bărbatului este de a trimite înregistrarea superiorilor taximetristului în vederea stopării acestor abuzuri.

”Ar trebui ca toți clienții să întrebe prețul de la bun început. Odată ce te-ai urcat în mașină, îți asumi că îți poate cere dublu. Pui mâna și înregistrezi, de când urci, până când cobori și astfel scapi de o grijă și nu ești fraierit. Superiorii de asemenea trebuie să primească înregistrarea, astfel încât să se evite aceste înșelătorii” , a declarat bărbatul pentru ziarul Replica.

Andrada SCRIPCARU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Propaganda, ieftina
0
0
pe vremuri "Amiral" era o marca de tigari foarte bune, dar voi ati ales sa va conduca un "contra amiral", care nici nu locuieste in Constanta. La fel au ales si papagalii din Mangalia.
0
0
Pai 80 lei e trenul dus intors de la bucuresti cum sa pui botul ca turist la asa sume
1
0
Din cauza daunatoarelor bronzate, soferi de taxi, impreuna cu L.N. si ai lui au de suferit toti Romanii. Tzepuind un turist strain insemna ca ne sabotam pe noi. Acel strain va povesti intamplarea si apoi prin intermediul retelelor sociale si alte mijloace de propagare a informatiei, vom fi numiti cu totii ciori... Organele in drept iau doar pentru cei care castiga un ban muncit cinstit....
1
0
alo, politia locala, iesiti din birouri pe strada, dati amenzi si retrageti autorizatiile, se doarme in primarie?
2
0
nu e p***t cine cere
1
0
Incalca regulile de circulatie frecvent!Trebuiesc triati sa nu mai fie printre ei pesti, traficanti de droguri si puscariasi.PRIMARIA DOARME!
0
0
Ai ceva de comentat vis a vis de cimpazeii din ograda? Iti spun eu Uber Bolt Sinorice altceva dar nu taxiuri
0
0
sa mergi cu primatele astea ale lui l**a neagu.
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102