REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
12.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

9 gustări sănătoase pentru pachețelul copilului, la școală

9 gustări sănătoase pentru pachețelul copilului, la școală

Replica API 17 septembrie 2020 | 00:00 927

Copilul tău este mofturos sau pur și simplu nu știi ce să îi mai pui la pachet, ca să mănânce la școală, în pauză de masă? Îți venim în ajutor cu câteva idei simple de gustări sănătoase, care vor fi pe placul celui mic.

Atunci când va trebui să asiguri rezervă de mâncare pentru copilul tău, în zilele de școală, optează pentru una dintre aceste gustări sănătoase, preparate într-un mod inteligent, scrie doc.ro.

Fructe bogate în vitamine

O alternativă câștigătoare pentru a înlocui uneori feliile de portocale, în caz că cel mic se plictisește de ele: o cutie cu câteva clementine. Acestea sunt mult mai ușor de curățat de cei mici și mult mai ușor de transportat. În plus, au un conținut bogat de vitamina C.

Combinații delicioase

Folosește pahare de hârtie sau de unică folosință pentru a-l servi pe cel mic cu o mix delicios, atunci când e la școală. Combină 4 cești de cereale (cele pe care le preferă fiul sau fiica ta), 1 ceașcă cireșe deshidratate (uscate), 1 ceașcă nuci sau alune (dacă cel mic nu are alergie la arahide și alte tipuri de nuci) câțiva fulgi de ciocolată. Amestecă aceste ingrediente și împarte-le în câteva pahare de unică folosinţă. Îl poți trimite la școală cu o astfel de gustare, în fiecare zi.

Dulce și crocant

Ce poate fi mai gustos decât o porție de legume cu un sos sau "dip", cum îi spun americanii? Răspunsul este o combinație de legume cu fructe! Iată ce combinație îți recomandăm pentru cel mic: 12 struguri negri sau roz (întregi sau feliați) și 6 păstăi de mazăre dulce crude. Le pui pe toate într-o pungă mică, care se poate resigila, și i le dai celui mic că gustare, la școală.

Popcorn cu ceva dulce

Dacă cel mic este în primele clase primare, va adoră să se înfrupte din această gustare sănătoasă. Regulă este să îi faci popcorn acasă (varianta sănătoasă, nu cea care se face la microunde). Pui popcornul într-un vas mare, "condimentezi" cu puțină scorțișoară și adaugi câteva fructe deshidratate sau merișoare. Iei din cantitatea totală 2 sau 3 pumni de popcorn și pui într-o pungă mică de hârtie, pe care o sigilezi cu un abţibild. Celui mic o să îi placă!

Desert la pachet

Când ai timp, în weekend de exemplu, poți să faci o tavă de brioșe cu banane, afine, tărâțe de ovăz sau de alt tip sau cu morcovi, alegând rețeta ta preferată. Condiția este să fie o rețeta sănătoasă. Fiul sau fiica ta se va bucură enorm să aibă la pachet, la școală, o astfel de gustare.

Măr delicios, sub altă formă

Poți transformă o gustare clasică, precum un măr, într-o gustare cool. Poți să îngheţi mici cantități de piure de mere neîndulcit, peste noapte, pentru a obține un răsfăț răcoritor. Și așa obții și o porție de fructe, pe care cel mic o poate lua la pachet.

O porție răcoritoare

Dacă cel mic adoră pauză de masă, trimite-l la școală, într-o zi mai călduroasă, cu câteva triunghiuri (felii) de pepene roșu, pentru a-l ajută să se mențină hidratat. Feliază-l astfel încât să arate că o felie de pizza, iar cei mici vor putea să țină pepenele întocmai, de coajă groasă.

"Gărgărițe" pe buștean

Dacă vrei să îi pregătești o gustare care să îi încânte privirea, umple câteva tije lungi de țelină (apio) cu aproximativ 2 linguri de brânză cremoasa de vaci (varianta degresată sau light) și pune, din loc în loc, peste crema de brânză, câteva merișoare deshidratate, care vor semăna cu niște gărgărițe care se plimbă pe un buștean.

Forme interesante și apetisante

Poți să umpli o lipie libaneză normale rotundă (sau din grâu integral) cu puțin hummus făcut în casă și cu puțin morcov dat prin răzătoare. Așa obții o altă combinație câștigătoare, cu care îl vei da gata pe cel mic. Îndoaie lipia perfect, că să obții un semicerc, apoi tăi-o în două sau în patru, pentru a fi mai ușor de manevrat.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218