REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
13.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

A ajuns pe străzi, cu răni cu puroi la picioare! Un bărbat din Arad s-a mutat la Constanţa, crezând că va primi ajutor să-şi recupereze averea

A ajuns pe străzi, cu răni cu puroi la picioare! Un bărbat din Arad s-a mutat la Constanţa, crezând că va primi ajutor să-şi recupereze averea

Replica API 27 octombrie 2017 | 00:00 267

Octavian Bejan

Realitatea în care trăim unii pare a fi diferită de cea a celor care au trecut prin greutăți. Scenariile, parcă rupte din cele mai dramatice filme, posibile câștigătoare de Oscar, sunt aproape ireale. Asta poate spune un bătrân, născut în primăvara anului 1938, care a dormit prin gară, iar după 100 de zile de stat în șezut, avea răni pline de puroi și sânge la picioare, în Gara din Constanța. Dacă derulăm în tinerețea bărbatului, îl găsim pe același bărbat, alături de soția sa, trăind o viață liniștită în Arad. Ce s-a întâmplat între timp... depășește orice așteptare.

Octavian Bejan, un bătrân care a ajuns în pragul disperării, povestește cu vocea tremurândă că în 1994, un prieten l-a impresionat cu problemele pe care le are în domeniul afacerilor pe care le întreprindea și că are nevoie de o sumă de bani pentru a-i da unei alte persoane pentru a putea să își continue afacerea. Zis și făcut! Acesta i-a oferit suma de 24.000 de mărci germane, lucru făcut în fața unui notar, care a eliberat contractul de împrumut nr. 1778/12.09.1994, prin care prietenul său își lua răspunderea ca în 8 luni de zile să îi înapoieze banii.

De menționat este faptul că banii veneau din vânzarea unui al doilea apartament deținut de Bejan. Problemele au început după ce Bejan ar fi aflat că prietenul său ar fi plătit datoria pe care o avea unei alte persoane, dar banii nu îi mai dorea să îi înapoieze. Mai precis, prietenul său susținea că nu-i plătise creditorului în cauză datoria avută, astfel chiar dacă exista un act notarial de împrumut între cei doi, datoria nu putea fi onorată.

Totuși, Octavian Bejan avea chitanțele făcute de prietenul său prin care se făcea dovada că banii au ajuns la creditor. Astfel, bătrânul și-a aruncat încrederea în brațele justiției, un proces fiind deschis după ce a văzut că sunt șanse să nu mai poată să își recupereze banii pe care amiabilă. Timp de 16 ani s-a chinuit prin instanțențele din Arad, de unde este de fel, dar fără succes.

Chiar dacă avea peste 100 de file de probe, prin care aducea argumente că a fost victima unei escrocării, instanțele nu i-au dat un verdict favorabil, ba, din contră a ajuns să fie tot el dator... cu 55.000 lei. A plecat apoi, alături de soție, în Băile Olănești, iar femeia, Irina Bejan a fost diagnosticată cu o afecțiune gravă la ficat, aceasta murind în cele din urmă în urmă cu 3 ani.

Bărbatul a ajuns la Constanța pe vremea când Radu Mazăre încă era primar, acesta promițându-i bărbatului că dacă vine aici „îl rezolvă”, acesta spunând că urma să îi ofere o casă lui și soției. Între timp, primarul a ajuns pe mâinile justiției, iar bărbatul a rămas pe drumuri, acesta stând, în prezent, în Năvodari cu chirie. În 2014, la doar câteva luni de la moartea soției, bărbatul a ajuns la spital după ce a stat, după cum susține el, peste 100 de zile doar pe un scaun în gara din Constanța, unde a și dormit.

A fost internat la Spitalul Județean Constanța, timp de 5 zile, fiind diagnosticat cu insuficiență mitrală la gradul 2, HTAE grad 3, grupă de risc înalt, cardiopatie hipertensivă, aritmie extrasistolică supraventriculară și ventriculară, insuficiență cardiacă, hipertrofie benignă de prostată. I s-a pus acest diagnostic după ce a observat că picioarele sale se umflau și prezentau răni. „Aveam picioarele pline de apă, iar într-o dimineață m-am trezit și era plin de sânge și puroi... mirosea a hoit. Eram rănile adânci până la os”, a spus bărbatul.

Născut în 1938, ultimii ani de viață l-au lăsat fără speranță pe bărbat, asta după lungi încercări să își facă dreptate, apelând la orice instituție a statului pentru... a-l băga în seamă sau poate doar pentru a-l asculta, căci el nu a vrut decât să facă un act de bunăvoință – să își ajute un prieten, nu să ajungă să doarmă prin gări, să fie dator și să fie batjocorit de alte persoane.

Claudia CORBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Nu e nici o sageata.a cerut ajutorpana si de la preotii din navodari, care l-au lasat fara acte si fara nimic.
3
0
sageata cui este?
2
4
Din astia cu pusu si cu smecherii si in vest ...
4
0
este ingrozitor mai ales ca oamenii se duc cu speranta. cand colo peste ce dau? Exact
9
1

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218