REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

A apărut proba-cheie în dosarul morţii Raisei. Accidentul, surprins cu o cameră de bord

A apărut proba-cheie în dosarul morţii Raisei. Accidentul, surprins cu o cameră de bord

Replica API 27 ianuarie 2022 | 00:00 2917

Maşina poliţistului care a accidentat-o mortal pe Raisa pe trecerea de pietoni este în aceste zile expertizată tehnic. Procurorii vor să afle ce viteză avea agentul în momentul tragediei. Totodată, aceștia încearcă să afle ce făcea agentul în momentul impactului, încât nu le-a văzut pe fete.

foto: antena3.ro

Între timp, a apărut un nou martor-cheie de care nu ar fi ştiut până acum nici procurorii. O şoferiţă a cărei mașină rula chiar în spatele celei de Poliție a filmat totul cu camera aflată pe bord, scrie antena3.ro.

"Imaginile ar urma să ne parvină şi nouă săptămâna aceasta, o să le prezentăm procurorului şi o să cerem inclusiv audierea ei", afirmă avocatul Adrian Cuculis.

Expertiza în cazul mașinii de Poliție ar putea dura două luni. Testele vor stabili cu ce viteză mergea poliţistul, când a realizat pericolul, dar şi în ce stare tehnică era maşina. Mai exact, dacă sistemul de direcţie şi frânele erau în stare bună. În paralel, familiile celor două victime fac propria anchetă. Au descoperit un martor de care anchetatorii habar n-aveau.

"Maşina de poliţie care a fost implicată în accident este aici, la Brigada Rutieră în spate, şi urmează să fie luată cam într-o săptămână, o săptămână jumătate. O să fie ridicată pe rampă, dusă în sediul RAR, acolo se vor face teste şi, eventual, inclusiv la faţa locului - sigur, nu cu aceeaşi maşină, că nu mai este funcţională, evident. Se va face o reconstituire de fapt a accidentului", spune avocatul Adrian Cuculis.

Și Marina, fetița care a scăpat cu viaţă ar putea fi audiată

"E bine şi vrea să ajute la aflarea adevărului, chiar susţine că vrea să fie audiată. Bine, nu chiar în termenii ăştia, că vrea să vorbească cu procurorul, să-i explice ce s-a întâmplat acolo", a adăugat Adrian Cuculis.

Colegii polițistului i-au emis acestuia o dovadă de circulație pentru o perioadă de 15 zile, cu prelungire automată, după ce s-a decis pe numele lui suspendarea permisului de conducere. Pe de altă parte, măsura controlului judiciar presupune și interdicția de a-și exercita dreptul de a conduce.

”Mai este încă un martor foarte important pe care l-am identificat în urma audierii pe care am avut-o săptămâna trecută cu inculpatul Popescu, respectiv acel coleg care l-a dezbrăcat pe Popescu și a schimbat geaca cu el. Acest coleg este de la secția 5, martorul respectiv și trebuie să vină să dea declarații de ce a făcut gestul acesta”, a precizat Cuculis.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
O filmare din spate de la mama dracului?!
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367