REPLICA ONLINE CONSTANTA

5.4° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
5.4° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

A avut Prinţul Philip o aventură cu o balerină rusă? Cine a fost frumoasa Galina Ulanova?

A avut Prinţul Philip o aventură cu o balerină rusă? Cine a fost frumoasa Galina Ulanova?

Replica API 16 aprilie 2021 | 00:00 1470

Cu tot respectul pentru ducele care a plecat dintre noi pe 9 aprilie, trecutul lui n-a fost chiar cel al unui sfânt.

Foto: Profimedia

S-a scris multe despre infidelităţile din tinereţe ale Prinţului Philip, unele pe care Regina Elisabeta le-a cunoscut destul de bine şi le-a iertat, pentru binele coroanei. Serialul The Crown a scos în evidenţă multe dintre aceste derapaje sentimentale ale soţului reginei, cu actriţe, cântăreţe şi balerine ale acelor vremuri. Într-o episod din al doilea sezon, Claire Foy, actriţa care o interpretează pe regină, descoperă în bagajul de călătorie al soţului ei o fotografie cu o frumoasă balerină, lucru care o face să-şi pună întrebări despre stabilitatea mariajului ei, scrie okmagazine.ro.

Este vorba despre balerina rusă Galina Ulanova, o artistă care a existat în realitate, fără să existe, însă, vreo dovadă că Prinţul Philip a avut o aventură cu aceasta.

Această balerină din Rusia, angajată a Baletului Balşoi, a dansat pe scenele teatrelor londoneze în 1956 şi a fost considerată una dintre cele mai talentate balerine ale secolului XX. Turneul celebrei trupe de balet în Londra a făcut, atunci, senzaţie, britanicii formând cozi imense pentru a-şi cumpăra bilete la una dintre reprezentaţii, Galina fiind una dintre vedetele spectacolelor.

Ulanova avea, pe atunci, 46 de ani şi era, deci, cu 16 ani mai în vârstă decât Regina Elisabeta. În plus, artista avea reputaţia de a fi foarte distantă şi discretă şi sunt foarte mici şansele ca aceasta să-şi fi găsit timp, în acel an, pentru o aventură cu Prinţul Philip. Atunci când Ulanova a murit în anul 1998, s-a scris că aceasta a avut mai mulţi soţi, dar că a sfârşit alături de o femeie, care i-a satisfăcut toate nevoile.

Biografa Sarah Bradford a scris în cartea Queen Elizabeth II: Her Life in Our Times că Philip a avut, într-adevăr, aventuri, dar că prefera femeile care nu erau celebre: “Nu era genul care curta actriţele. Era interesat de altceva, diferit. Femeile pe care punea ochii erau mereu mai tinere decât el, frumoase de obicei şi cu origini aristocratice.”

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
ai inceput bine...s-a scris multe
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920