REPLICA ONLINE CONSTANTA

27.4° Constanța Mar., 16 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6701
27.4° Constanța Marți, 16 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6701
 

A bătut un om până l-a lăsat fără splină şi nu este considerat pericol public

A bătut un om până l-a lăsat fără splină şi nu este considerat pericol public

Replica API 27 iulie 2011 | 00:00 161

Poliţist din Băneasa, reclamat că a trimis la plimbare victima

Poliţist din Băneasa, reclamat că a trimis la plimbare victima

A lăsat un bărbat fără splină şi nu reprezintă pericol social! Asta a fost decizia magistraţilor, care au considerat că acuzaţia de tentativă de omor nu este suficient de "solidă". Vorbim despre cazul lui Cristian Pârvulescu, de 24 de ani, care l-a rupt cu bătaia pe Victor Mâner, explicaţia gestului fiind: "mi s-a părut că m-a înjurat". Incidentul s-a produs pe data de 16 iulie, iar două zile mai târziu Victor Mâner era preluat de ambulanţă şi dus de urgenţă la Spitalul Judeţean Constanţa, pentru a fi operat. Medicii au constatat că, urmare a bătăii primite, pacientul necesită extirparea splinei. Interesant este că, în ziua în care a fost lovit crunt de Pârvulescu, victima s-a întâlnit în drumul său spre casă cu un poliţist, vecin al victimei, dar şi al agresorului, în Răzoarele, comuna Oltina. Sfatul poliţistului ar fi fost ca cel bătut să-şi vadă de drum, aşa încât, pe lângă dosarul întocmit pe numele bătăuşului, şi omul legii (angajat la Poliţia Băneasa) s-a ales cu sesizare disciplinară.

Faţă de decizia de cercetare în libertate a agresorului, procurorii au formulat deja recurs, iar în ceea ce priveşte atitudinea poliţistului, există două variante. Una a anchetatorului, bazată pe mărturia celui agresat, şi una a superiorului poliţistului Gheorghe Neculcea, care susţine că subalternul său nu a greşit cu nimic. "Am auzit şi eu varianta că agentul Neculcea nu a intervenit, însă lucrurile nu au stat aşa. Am discutat cu el şi mi-a spus că pe data de 16 iulie, când ieşea din tură de la Băneasa, se îndrepta spre Răzoarele. Pe drum s-a întâlnit cu Victor Mâner, l-a văzut cu bicicleta în spate, aşa că a oprit să îl întrebe ce se întâmplă. Iar Mâner i-a spus că a fost bătut, dar că a anunţat deja poliţia. Neculcea a considerat că aşa s-a întâmplat, că au fost sesizaţi poliţiştii din Oltina, iar ulterior s-a dovedit că nu a anunţat pe nimeni. Că acum, după ce la câteva zile a fost internat, face alte declaraţii, nu ştiu ce să zic, poate a fost influenţat de alţii, poate sunt alte interese", a declarat şeful Poliţiei Băneasa, comisarul şef Vasile Mărcuţă. Întrebat cine ar fi putut influenţa partea vătămată, în sensul depunerii unei sesizări şi împotriva agentului, Mărcuţă nu a mai dorit să comenteze prea multe, decât că: "Ştiu şi eu? Cine a stat de vorbă cu el". Verificările în acest caz continuă, şi sub aspectul stabilirii dacă poliţistul a ignorat incidentul, aşa cum susţine victima, sau, dimpotrivă, dacă lucrurile s-au derulat după cum a descris superiorul acestuia de la Poliţia Băneasa.

Rocsana CRISTEA

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369